newsflash

Laatste update 01.10.2020
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :


naar de Archieflijst onderaan het BCSA-BA NIEUWS

WK Clubs Kroatië, logo
officieel WK-logoBCSA-BA NIEUWS 3.05.2015 (12e aanpassing dd 18.05) onderaan paginanaar berichten

Van 9 tot 16 mei vindt het FIPS/M wereldkampioenschap voor Clubs plaats in Rogoznica - Kroatië. Van elk land mogen er maximaal 5 clubs deelnemen. Elk team bestaat uit 4 vissers. Zoals de naam het zelf zegt is dit een clubwedstrijd, dus er is geen nationale BCSA-BA selectie want de selectieprocedure is hier een interne zaak van het VVBZ (Vlaams Verbond) en van de FFBPM (Waalse Federatie). Zij bepalen wie kan en wie niet kan of mag deelnemen. De BCSA-BA is hier alleen een doorgeefluik voor inschrijvingen en betalingen naar de inrichters toe omdat de FIPS/M nu eenmaal alleen één enkele nationale federatie per land erkent, dus de BCSA in ons geval.

Met de bedoeling ervaring op te doen voor het senioren-WK volgend jaar in Tivat-Montenegro, heeft Ronny De Ranter - als voorzitter van het VVBZ vzw - hiervoor Zeehengelclub Robby Fish aangezocht om deel te nemen. De club heeft onmiddellijk toegehapt en meteen de volgende ploeg voor inschrijving vrijgegeven: Robby Florus, Bram Cole, Brian Devijnck en Daniel Ayats-Espinola. Gemakkelijk gaat het ginder achter niet worden in de Balkan want met de deelname van 2 Spaanse, 4 Italiaanse (5 sinds 6.05), 2 Montenegrijnse, 2 Kroatische en een Sloveense clubs wordt dit WK ook dit jaar in de eerste plaats een Zuid-Europese aangelegenheid. De crème aan zeehengelsporters van die Latijnse landen zal daar zekerst aanwezig zijn; o.a. topatleten Marco Volpi en Paolo Volpini gaan we terugvinden in de deelnemerslijst, dan nog niet te spreken over Giacorini Anthony het aanstormend supertalent uit Italië... een fenomeen naar horen zeggen!

We moeten helaas vaststellen dat slechts één enkele midden en/of Noord Europese club gaat deelnemen - Robby Fish Sea Angling Club - want onder die naam hebben we hen ingeschreven. Een WK voor clubs wordt enkel erkend door de FIPS/M als er minstens 7 clubs deelnemen en dat was tot zelfs midden maart zeer twijfelachtig. Paniek tot en met bij de organisatoren ! Wij waren er ook niet gerust in bearing in mind dat de mannen hun vlucht naar Split al geboekt en betaald hadden. Het is pas nadat de inrichters de deelnameprijs met 100 Euro verlaagden (dus -400 Euro/team) dat er inschrijvingen vanuit Italië, Spanje en vanuit hun buurlanden Slovenië en Montenegro binnenvielen. Dus eind goed, al goed.


De deelnemende clubs (nu 13 in totaal)

  SPAIN


Real Club Regatas de Alicante
Club Nautico Hondarriba

  ITALYASD Assonautica Artico Ancona
CPS Canottieri Solvay Artico
LNI Genova
Circolo della Pesca Livorno
Lenza Emiliana Tubertini (toegevoegd op 6.05.2015)
  BELGIUM


Robby Fish Sea Angling Club


  SLOVENIA


RD Oradela Piran


  MONTENEGRO


KSR Delfin Budva
SRK Pagar Tivat

 

CROATIA


SRD Zubatac Zadar
SRD GOF Rogoznica

Robby Forus, zaakvoerder van Top Hengelsport Robby Fish uit Wommelgem, stuurde ons vorige week onderstaande foto door met de vraag deze te publiceren in het BCSA-BA NIEUWS

WK Clubs 2015Vlnr: Robby Florus, Bram Cole, Daniel Ayats-Espinola en Brian Devijnck poseren achter de speciale zelf gemaakte sjabloon om onderlijnen samen te stellen. Zo te zien heeft iedereen al een ganse doos met rolletjes onderlijnen klaar voor gebruik.

Effe de ploeg voorstellen:
Robby Florus is buiten een stok-goede zeehengelaar, een zeer sterk zoetwatervisser van roofvis, witvis, karper... noem maar op. Supergetalenteerd in de hengelsport is hij alom bekend tot zelfs over onze grenzen heen. Zijn ervaring in de zoetwaterdisciplines zouden wel eens uitermate van pas kunnen komen in Kroatië.
Bram Cole ... die kennen we ondertussen maar al te goed. Zekerst zijn superstunt in het recente kvB ging niet onopgemerkt voorbij. (Once in a lifetime... zijn kleinkinderen gaan er ooit nog over spreken!). Bram heeft al een beetje WK-ervaring opgedaan met een 47e plek in Livorno (2011) en een 26e plek in La Rochelle (2012)
Daniel Ayats-Espinola is reeds vanaf in het begin lid van RZC, meldt Robby. Hij is een zeer goede technische visser door zijn Spaanse roots, hij vist ook steeds in de A-ploeg van RZC
Brian Devijnck (effe ten rade gegaan bij Peter) Hij is gedreven, maar precieze wedstrijdvisser met oog voor afwerking en detail. Alles kant en klaar in orde zonder te veel drukte. Brian kan wedstrijdspanning best aan en zet betrouwbare uitslagen neer, geen ups and downs. Ideale ploegmaat en rustbrenger in het team. Zijn voornaam gedrag wordt door iedereen gewaardeerd. In 2010 werd hij beloften-kampioen van België.

De redactie van het BCSA-BA NIEUWS heeft weinig of geen weet van de lokale visserij in Kroatië. Gelukkig heeft Robby zich blijkbaar goed geïnformeerd want in zijn email van 24.04 meldt hij:
We hopen daar een mooi resultaat te vissen al zal het niet makkelijk worden; het zal een zeer technische visserij zijn met heel veel kleine vis (kleine bogas, dorade, rifbaars enz...) We hebben speciale hengels besteld bij Artico in Italië, die hebben hengels die enkel voor deze visserij worden gebruikt. We zijn nu al 7 weken bezig met de voorbereiding en hebben al reeds een 200 hoofdlijnen en 1200 haaklijnen geknoopt, van 0.23% hoofdlijn tot 0.165% haaklijn. Ook de afstelling van het lood is speciaal, we hebben 680 loden zelf gecoat in alle kleuren van 60 tot 150gr, allemaal een hels werkje.

Verzoekje van Robby, wie helpt hem ? Het meeste bang heb ik zelf voor de aaspresentatie, verse mosselen is het meest gebruikte haakaas en dit zijn we zelf niet gewoon. Dus als er tips zijn hoe deze snel te openen, inbinden en op de haak te plaatsen hoor ik het graag.

We zijn hierover zelf effe ten rade gegaan bij de Kroaat Boris Abaza, een van de tenoren van de WK-organisatie aldaar. Zijn repliek hierover, citeer :
It is almost impossible to explain on internet how to use mussel and therefore I am going to do it - with few more advices - the day they come in Rogoznica practical.


En op een vraag van Robby naar informatie omtrent het meest gebruikte loodgewicht in dergelijke wedstrijden mailt Boris:
Lead weights that I use are from 100, 110 and 120 gr., but we are busy to install a little shop in Rogoznica during the World Championship. Please say to your men to be patient
.
Ons advies: Niet te veel rekenen op dat winkeltje, want uit ervaring weten we dat, hetgeen je echt nodig hebt, ook iedereen echt nodig heeft en ... al heel vlug uitverkocht raakt.

De favorieten

Wonnen vorig jaar in Setúbal-Portugal het pleit, (afgetrainde) topatleten: (vlnr) Gabriele Brunnettin, Marco Volpi (individueel 2e), Paolo Volpini (individueel 4e) en Giacorini Anthony (individueel 1e). Maar voor welke Italiaanse club die gaan uitkomen is niet meteen duidelijk ... doen zij überhaupt wel mee in Kroatië? Maar is dit wel het geval, dan zijn zij de absolute gedoodverfde favorieten, die het nog gaan waarmaken ook... zeker weten. (Terloops: Het duo Volpi-Volpini beheerst al jaren het WK-wereldje. In 1992 domineerden en wonnen zij nog het WK in Blankenberge... in onze eigen achtertuin !)

En Robby Fish ? Een 8e - misschien zelfs een 7e plek - moet kunnen en dit zou al een hele prestatie zijn... maar zeg nooit "nooit". We steken het echter niet onder stoelen of banken: Ze hadden vroeger moeten afreizen om een extra training dag in te lassen. Een foutje dat Kingsfisher vorig jaar in Portugal ook maakte en hierdoor kwamen zij pas de laatste dag op dreef ! (Vroeger afreizen... Gemakkelijker gezegd dan gedaan !)


Het Programma

Zaterdag 9 mei : aankomst in Rogoznica
Zondag 10 mei : In de morgen is er kapiteinsvergadering en in de namiddag krijgen we de Olympische optocht doorheen Rogoznica met aansluitend de openingsceremonie.
Maandag 11 mei: officiële trainingdag
Dinsdag 12, woensdag 13 en vrijdag 14 mei krijgen we dan de wedstrijddagen
Vrijdag 15 mei (is ook een reserve dag), anders: in de morgen tot in de vroege namiddag een uitstap. Om 18 uur gaat de prijsuitdeling door.
Zaterdag 16 mei, terug het vliegtuig op richting Zaventem.

 

Om te besluiten

Als er belangrijk nieuws te melden valt, dan zal Robby dit wel doorsturen en dan publiceren we dit uiteraard. Daar Ronny De Ranter ook dit jaar fungeert als een van de officiële FIPS/M afgevaardigden gaan we van hem - net zoals vorig jaar - de dagdagelijkse resultaten en rangschikking doorgemaild krijgen. Met een beetje geluk publiceren we die dan. Dus, indien interesse, best de volgende weken het BCSA-BA NIEUWS regelmatig effe inkijken.Berichten vanuit Rocoznica - Kroatië

Woensdag 6.05, bericht van Ronny De Ranter
Paul,
Zojuist bericht ontvangen vanuit Kroatië. Italië is nu met nog een ploeg meer; de winnende club van vorig jaar in Portugal - Lenza Emiliana Tubertini - met Marco Volpi, Roberto Volpini enz. Als reserve hebben ze, net zoals vorig jaar, mister Daniel Tubertini (himself) ingeschreven.
Groetjes
Ronny

Meteen is het duidelijk voor welke club die Italianen gaan vissen (zie foto en commentaar hierboven onder "De favorieten") en ... waarschijnlijk is de winnaar nu ook al gekend (alhoewel... never say never !) Het wordt voor de mannen nu wel echt knokken in Rogoznica !

Vrijdag 8.05, bericht van Ronny De Ranter vanuit Rogoznica-Kroatië :
Paul,
Ben zojuist klaar met de informatievergadering samen met de organisatoren.
Ik heb van  Boris vernomen dat de Italiaanse kampioensploeg - Volpi, Volpini, Giacorini en nog ene - gisteren gaan trainen zijn met een ietwat grotere boot dan deze die in de wedstrijden gebruikt zullen worden. Zij hebben gisteren veel vis gevangen. Vandaag zijn zij op een klein bootje gestapt, zoals die van het WK, met de bedoeling te bekijken hoe hun situatie daarin voelt. Zij gaan morgen ook nog trainen heb ik gehoord en dan rusten. Er zit veel kleinere vis nu heb ik vernomen.
Het weer is hier zeer warm (gisterennamiddag 30°)  en deze morgen rond 8 uur noteerden we reeds 20 à 21 graden.
Maandag tijdens de officiële trainingdag zal er iets meer wind zijn. De volgende dagen minder. Ze voorspellen trouwens schitterend weer voor die dagen.
Groetjes
Ronny


We hebben hier echt wel met (duur betaalde) professionals te doen hoor... wisten we al vooraf. Diene Mister Daniel Tubertini staat nu al klaar met zijn portefeuille voor hun extra bonus van wereldkampioen... zeker weten !


Zondagnamiddag 10 mei

WL Cubs 2015 Kroatië, team BelgiumDe ploeg maakt zich klaar voor de Olympische optocht van het WK Clubs 2015, doorheen de zonovergoten straten van Rogoznica in Kroatië.
(foto Jenny De Ranter)


Zondagavond 10.05, bericht van Ronny De Ranter uit Rogoznica
Paul,
Vandaag een zeer bewogen kapiteinsvergadering gehad. Veel discussies met de Italianen (zoals altijd trouwens). Uiteindelijk moet je op een bepaald moment afsluiten, want het één lokt het ander uit.
Terwijl Bram als teammanager de kapiteinsvergadering bijwoonde hebben de andere drie een schipper, een boot en aas op de kop kunnen tikken en zijn ze in de voormiddag gaan trainen. Ze hebben van alles uitgeprobeerd wisten ze te vertellen, weliswaar wat onderlijnen en lood verloren,  maar toch redelijk wat vis gevangen. Zij vonden het niet al te slecht.
Wat de opening betreft - zoals wel meer gebeurt in deze regio van Europa - wil men in de eerste plaats zichzelf promoten (ik bedoel dan hun land zelf) en valt men terug tot in de jaren 1580 hier... dus een (te) langdurig verhaal mijn gedacht. De opstelling van de parade heeft ook wat in z'n werk gehad, enfin, ook weer een lange story. Daarna de openingsceremonie, van hetzelfde laken een broek en dan weer het halve verhaal opnieuw en opnieuw. Men vertaalt vanuit het Kroatisch in het Servisch en in het Engels en dat blijft maar duren en duren.
Gelukkig moet het toch ne keer stoppen en uiteindelijk konden we het WK voor geopend verklaren… Daarmee zijn we dan vertrokken. Tot een volgend bericht.
Groetjes
Ronny


Maandagmorgen 11.05, bericht van Ronny De Ranter uit Rogoznica
Paul,
Vanmorgen zijn de mannen vetrokken voor hun officiële trainingsdag. De profploeg van de Italianen - Lenza Emiliana Tubertini - maakten zoals gebruikelijk veel protest (misschien wel terecht) en zijn niet vertrokken (ook dit is dan ook weer gebruikelijk voor hen).
We zullen zien wat onze mannen vandaag hebben bijgeleerd ... ze zijn wel vol vertouwen !!!
Hieronder enkele foto's van de afvaart.
Groetjes,
Ronny

Met 4 man aan boord zal er wel niet veel plaats zijn om comfortabel te vissen ... Zie je die mannen al 3 x van plaats verwisselen zoals de FIPS/M reglementen voor wereldkampioenschappen voorschrijven? Ja wadde !

Uitvaren van de Belgen tijdens de officiële trainingsdag (foto's R. De Ranter)


Dinsdagmiddag 12.05, bericht van Ronny De Ranter uit Rogoznica
Paul,
Hierbij een paar foto's. Eerlijk vermelden dat onze mannen hier met veel beter materiaal aanwezig zijn dan sommige andere deelnemers. Quasi materiaal leunen ze zelfs zeer dicht bij dit van de professionals uit Italië.
Zoals gebruikelijk gaven ook dit jaar niet alle deelnemers hun vis na de officiële training dag ter weging af - kwestie van niet in hun kaarten te laten kijken - dus een klassement opmaken en doorsturen had geen enkele zin. Enfin, de ploeg heeft gisteren heel wat ervaring opgedaan en ze zijn er nu wel echt klaar voor hoor! Blijkbaar wordt er hier van de Belgen ook heel wat verwacht hoorden we links en rechts in de coulissen.
Vanmorgen zijn ze dan op het voorziene tijdstip vertrokken voor hun eerste wedstrijddag. We hadden weliswaar nog een bootje tekort gisteren avond, maar daar werd voor gezorgd want deze nacht kwam er vanuit een dorp op 15 km hiervandaan nog eentje binnengepeddeld.
Groetjes en tot vanavond
Ronny

WK Clubs 2015, vissenEen partij training-dag vissen... zo klein zijn ze dus ook weer niet! Ondertussen hebben de meeste van die beestjes lekker op de grill gelegen en werd er door de deelnemers gretig van gesmuld gisteren avond. (Ook dit is een WK !)

WK Clubs, materiaal RF 2015Materiaal om U tegen te zeggen. Uiteraard heeft Robby Florus als top-ervaren hengelsportspecialist hiervoor gezorgd... of wat dachten jullie !

WK Clubs 2015, uitvaren 1e wedstrijddagUitvaren 1e wedstrijddag WK Clubs 2015 in Rogoznica (foto's R. De Ranter)


Dinsdagavond 12.05, bericht van Ronny De Ranter uit Rogoznica
Paul,
Hierbij de uitslag van de eerste wedstrijddag. Onze mannen hebben het er niet slecht afgebracht wetende dat sommigen wel zware tegenstanders aan boord hadden. Morgen woensdag hebben ze minder zware tegenstanders, afwachten dus.
Wat technische informatie: Er wordt op gewicht gevist en dus aan land gewogen. De vissen worden eerst aan boord door een externe officiële bootcommissaris gemeten en indien ze niet voldoen aan de minimum maten worden ze gewoonweg uit de dagvangst verwijderd. Indien echter de vanger niet akkoord gaat met de commissaris, wordt de vis aan de jury aangeboden. Indien dit negatief uitvalt voor de vanger, dan volgen er 0,500 kg strafpunten voor hem.
Groetjes
Ronny

We hebben aan Ronny gevraagd om iets meer te vertellen over de tegenstanders van onze mannen vandaag en ook over de soorten vissen die er gevangen worden. Indien er hierover nog iets op onze redactie zou binnenvallen vandaag, publiceren we dit uiteraard zo vlug als mogelijk (Anders is dit voor morgen). Dus nogmaals, indien interesse, blijf deze pagina de volgende dagen raadplegen.


Individuele uitslag van de 1e wedstrijddag (eerste 3 + Belgen)
Pl.
Bpl.
Visser
Club
Natie
nt
Gew.
1
1
BAJLO David
SRD Zubatac Zadar
CROATIA
76
4,759
2
1
VOLPI Marco
Lenza Emiliana Tubertini
ITALY
81
4,688
3
1
JUKIC Nino
SRD Zubatac Zadar
CROATIA
45
3,202
12
1
DEVIJNCK Brian
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
16
1,236
19
2
COLE Bram
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
31
2,210
40
4
AYATS-ESP. Daniel
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
23
1,664
41
4
FLORUS Robby
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
17
1,622
Er waren 51 deelnemers vandaag


Uitslag eerste wedstrijddag volgens de 3 eersten van elke club
Plaats
Club
Natie
eerste 3
Totalen
1
SRD Zubatac Zadar
CROATIA
1+3+4
8
2
LNI Genova
ITALIA
7+9+11
27
3
Lenza Emiliana Tubertini
ITALIA
2+15+16
33
4
ASD Assonautica Artico Ancona
ITALIA
10+13+17
40
5
Circolo della Pesca Livorno
ITALIA
6+21+24
51
6
CPS Canottieri Solvay Artico
ITALIA
8+29+31
68
7
Robby Fish Sea Angling Club
12+19+40
71
8
SRD GOF Rogoznica
CROATIA
22+25+26
73
9
Club Nautico Hondarriba
SPAIN
5+32+39
76
10
KSR Delfin Budva
MONTENEGRO
23+27+28
78
11
RD Oradela Piran
SLOVENIA
20+33+50
103
12
Real Club Regatas de Alicante
SPAIN
34+36+42
112
13
SRK Pagar Tivat
MONTENEGRO
35+38+45
118

Het ziet er naar uit de Kroatische Club SRD Zubatac Zadar zeer sterk gestart is door meteen drie van de vier beste boot-eersten op te eisen.  Het zal moeilijk worden voor de Italiaanse Tubertinis om die achterstand nog op te halen (alhoewel Marco Volpi met een 2e plek individueel  toch op de afspraak was) Toch opmerkelijk dat  de 5 Italiaanse clubs stilaan dit WK gaan domineren, zo ziet het er voorlopig althans naar uit. Wij kunnen ons alleen maar verheugen dat Robby Fish Sea Angling Club de verwachtingen aan het waarmaken zijn want we hadden een 7e plaats vooropgezet. Van enkele  van hun boot-vierden hadden we misschien meer verwacht, alhoewel er er nog altijd een 10-tal na hen in de uitslag staan. (We ontvingen geen bootuitslagen om dit beter te kunnen analyseren. Maar, dit komt nog allemaal dik in orde de volgende dagen... zeker weten !)
We zijn eens benieuwd voor morgen.


Woensdagmorgen 13.05, bericht van Ronny uit Kroatië :
Vandaag gaan ze buiten de Adriatische Zee op om er de 2e wedstrijddag van dit WK te betwisten. Dit kan want het is echt windstil hier. De ganse week waren  de organisatoren hierop al aan het wachten want in zone 2 - waar ze nu kunnen gaan vissen - zit veel meer en zelfs veel grotere vis volgens hun zeggen. Trouwens de Kroaten vervissen al hun kampioenschappen daar! (Terloops, de zwaarste vis was wel 0,537 kg gisteren en zeer bepalend voor de eerste plaats in de daguitslag).
We moeten nu hopen op een goed resultaat voor de Robby Fish-ers vandaag. Ze zijn nog steeds boordevol enthousiasme  en -  naar hun zeggen - hebben vooral een goede nachtrust achter de rug (uitermate belangrijk). Het zou wel eens de dag van de waarheid kunnen worden.
Hieronder nog een paar afbeeldingen van de afvaart deze morgen.
Groetjes en tot vanavond.
Ronny

WK Clubs 2015, 2e dag 1
Woensdag 13.05, 2e wedstrijddag. Klaar om uit te varen naar volle zee ditmaal

Woensdagavond 13.05, bericht van Ronny uit Rogoznica :
Paul,
Hierbij de uitslagen van vandaag en dit met inbegrip van het tussenklassement na 2 wedstrijddagen. Niettegenstaande er op een zeer visrijke plaats gehengeld werd vandaag - zoals vanmorgen reeds aangehaald - en bij dergelijke visserij de Italianen op hun best zijn, hebben onze mannen zich toch met hand en tand verdedigd. Vandaag behaalde ze nog een schitterende 8ste plaats en dit stelt hun algemene 7de plaats in het 2-daags klassement al een heel pak veiliger... Belangrijk ook dat ieder teamlid van Robby Fish nu hierin heeft bijgedragen.
Bokvis (boops boops) was de meest populaire vis vandaag, niet minder dan 3.095 stuks werden er van gevangen. Gabrielle Brunetti heeft een Zonnevis of Sint Pietervis (John Dory) van 1,102 kg gevangen... Mooi beestje, meteen de zwaartse vis van het WK tot nu toe !
Er werden vandaag 4.863 vissen ter weging aangeboden, 14 verschillende soorten in totaal. (Terloops: Robby bracht een grote pieterman van 25 cm aan de weeg)
Tomorrow
is another day en het zal waarschijnlijk weer een andere uitslag zijn... alhoewel !
Groetjes
Ronny

Van het verloop van de visserij zelf hebben we niet veel nieuws ontvangen... misschien komt dit nog en dan publiceren we dit wel. De superioriteit van de Italianen komt nu wel stilaan bovendrijven en een nieuwe wereldtitel voor Lenza Emiliana Tubertini zit er dik in. Morgen zal het hard tegen hard gaan, niet alleen voor de podiumplaatsen, maar ook voor Robby Fish... voor hen is die 7e plek in de einduitslag binnen schot … ze moeten het alleen nog afmaken. We zijn eens benieuwd !


Individuele uitslag van de 2e wedstrijddag (eerste 3 + Belgen)
Pl.
Bp.
Visser
Club
Natie
nt
Gew.
1
1
VOLPINI Paolo
Lenza Emiliana Tubertini
ITALY
169
13,742
2
1
KROKOV Milorad
RD Oradela Piran
SLOVENIA
160
12,694
3
1
AMATO Matthiev
LNI Genova
ITALY
188
11,159
17
2
COLE Bram
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
126
8,537
27
3
AYATS-E. Daniel
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
111
10,459
36
3
FLORUS Robby
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
76
3,902
41
4
DEVIJNCK Brian
Robby Fish Sea Angling Club
BELGIUM
67
4,458
Ook vandaag verschenen er 51 deelnemers aan de start.
(KSR Delfin Budva uit Montenegro is aanwezig met slechts 3 man)

 

Uitslag tweede wedstrijddag volgens de 3 eersten van elke club
Plaats
Club
Natie
eerste 3
Totalen
1
Lenza Emiliana Tubertini
ITALY
1+5+8
14
2
LNI Genova
ITALY
3+4+11
18
3
SRD Zubatac Zadar
CROATIA
6+13+16
35
4
ASD Assonautica Artico Ancona
ITALY
7+14+20
41
5
Circolo della Pesca Livorno
ITALY
10+12+26
48
6
RD Oradela Piran
SLOVENIA
2+21+33
56
7
CPS Canottieri Solvay Artico
ITALY
15+22+23
60
8
Robby Fish Sea Angling Club
17+27+36
80
9
Real Club Regatas de Alicante
SPAIN
28+30+31
89
10
SRK Pagar Tivat
MONTENEGRO
19+40+45
104
11
KSR Delfin Budva
MONTENEGRO
24+42+43
109
12
Club Nautico Hondarriba
SPAIN
34+37+38
109
13
SRD GOF Rogoznica
CROATIA
39+44+49
132

 

Rangschikking na 2 wedstrijddagen

Place
Club
Nation
1
2
3
Totals
Gold
SRD Zubatac Zadar (Croatia)
1
3
4
Silver
Lenza Emiliana Tubertini (Italy)
3
1
4
Bronze
LNI Genova (Italy)
2
2
4
4
ASD Assonautica Artico Ancona (It.)
4
4
8
5
Circolo della Pesca Livorno (Italy)
5
5
10
6
CPS Canottieri Solvay Artico (Italy)
6
7
13
7
Robby Fish Sea Angling Club (B)
7
8
15
8
RD Oradela Piran (Slovenia)
11
6
17
9
SRD GOF Rogoznica (Croatia)
8
13
21
10
Club Nautico Hondarriba (Spain)
9
12
21
10
Real Club Regatas de Alicante (Sp)
10
11
21
12
KSR Delfin Budva (Montenegro)
10
11
21
13
SRK Pagar Tivat (Montenegro)
13
10
23

Donderdagmiddag 15.05, bericht van Ronny uit Kroatië :
Paul,
Vandaag - derde en laatste wedstrijddag - zijn ze hier juist achter het eiland gaan vissen omdat er om 2 uur vannacht een enorme wind stond. Ze zullen dan wel snel binnen zijn (slechts 10 minuten varen) en er zal zeker heel wat minder vis gevangen worden tegenover gisteren en misschien zelfs tegenover eergisteren. Het klassement kan hierdoor wel aardige kronkels krijgen... enfin, we zien wel.
Betreft je vraag wat - bij het opmaken van het klassement - de volgende stap is wanneer er egaliteit van punten is. Dan worden, volgens de reglementen van de FIPS/M,  de gewichten van de 4 deelnemers opgeteld en dat zou waarschijnlijk een duidelijke afscheiding moeten geven.
Verder - betreft je tweede vraagje - worden de individuele resultaten niet officieel weergegeven omdat het hier over een club-WK gaat. Je kan ze zelf wel optellen en een klassement opmaken, maar ik heb dit effe voor jou gedaan. Na twee wedstrijddagen ziet er dit voor de Robby Fish-ers als volgt uit : Op 18 Bram Cole, op 24 Brian Devijnck, op 34 Daniel Ayats-Espinola en tenslotte op 41 Robby Florus. Er zijn in totaal dus 51 deelnemers. Om een idee te geven van topfavoriet Tubertini : Op 1 Marco Volpi (hij doet het toch weer!), op 6 Paolo Volpini, op 11 Gabrielle Brunettin en op 14 Anthony Giacomini.
Groetjes en tot vanavond
Ronny


WK Clubs 2015, zwaarrste visDe Italiaan Gabrielle Brunetti van Lenza Emiliana Tubertini heeft tijdens de 2e wedstrijddag een Zonnevis of Sint Pietervis (Zeus faber, John Dory of Saint Pierre... kies maar uit) van wel 1,102 kg gevangen. Een pracht van een vis wanneer die pas geland is... aan de weeg heel wat minder zo te zien ! Meteen de zwaarste vis van het WK tot nu toe en hij zal wellicht ook de zwaarste zijn na de 3 wedstrijddagen.


Donderdagavond 14.05, bericht van Ronny De Ranter uit Rogoznica :
Paul,
De mannen presteerde buiten verwachting gewoonweg goed vandaag, want met Brian en Daniel op een 2e bootplaats, dan Bram en Robby op een 3e bootplaats behaalden ze vandaag een 6e plek in het dag klassement. Hierdoor kwamen ze op een gelijk plaats-puntenaantal met de Italiaanse club CPS Canottieri Solvay Artico, maar door een hoger totaal gewicht van het team over de 3 dagen, kregen zij prioriteit in de einduitslag. Dus een zesde plek !!! Wie had dit een paar dagen geleden kunnen of durven denken ? De mannen wisten met hun geluk geen blijf en sprongen dan zo maar in het koude water. Of dit vooraf afgesproken was of gewoonweg spontaan gebeurde weet ik niet. (Zie foto hieronder)
Ondertussen heb ik ook de (niet officiële) individuele resultaten opgeteld: Op 19 Bram, op 20 Brian, op 28 Daniel en op 40 Robby.
Hierbij vind je de uitslagen van de derde wedstrijddag en van einduitslag.
Groetjes
Ronny


RF WK 2015Een 6e plek in het eindklassement van een WK-Clubs mag wel gevierd worden ... Ging het hier om een weddenschap of wat ? In ieder geval kon de pret niet op zo te zien ... ook al kwamen ze er kletsnat uit. (Foto's R. De Ranter)Individuele uitslag van de 3e wedstrijddag (eerste 3 + Belgen)
Pl.
Bp.
Visser
Club
Natie
nt
Gew.
1
1
LO TERZO Ivano
LNI Genova
ITALY
86
4,475
2
1
BRUNETTIN Gabriele
Lenza Emiliana Tubertini
ITALY
75
3,531
3
1
VOLPI Marco
Lenza Emiliana Tubertini
ITALY
59
2,783
15
2
DEVIJNCK Brian
Robby Fish Sea Angling C
BELGIUM
41
2,101
20
2
AYATS-E. Daniel
Robby Fish Sea Angling C
BELGIUM
18
1,519
30
3
COLE Bram
Robby Fish Sea Angling C
BELGIUM
38
1,489
32
3
FLORUS Robby
Robby Fish Sea Angling C
BELGIUM
20
1,140

 

Uitslag derde wedstrijddag volgens de 3 eersten van elke club
Plaats
Club
Natie
eerste 3
Totalen
1
Lenza Emiliana Tubertini
ITALY
2+3+5
10
2
LNI Genova
ITALY
1+9+12
22
3
SRD Zubatac Zadar
CROATIA
4+6+14
24
4
ASD Assonautica Artico Ancona
ITALY
10+11+25
46
5
Club Nautico Hondarriba
SPAIN
7+13+42
62
6
Robby Fish Sea Angling Club
15+20+30
65
7
Circolo della Pesca Livorno
ITALY
18+21+29
68
8
CPS Canottieri Solvay Artico
ITALY
23+26+28
77
9
Real Club Regatas de Alicante
SPAIN
19+27+33
79
10
KSR Delfin Budva
MONTENEGRO
8+24+49
81
11
RD Oradela Piran
SLOVENIA
17+36+50
103
12
SRD GOF Rogoznica
CROATIA
31+40+43
114
13
SRK Pagar Tivat
MONTENEGRO
37+38+41
116Einduitslag WK-Clubs 2015

ROBBY FISH schitterend 6e

Place
Club
Nation
1
2
3
Totals
Gold
Lenza Emiliana Tubertini (Italy)
3
1
1
5
Silver
LNI Genova (Italy)
2
2
2
6
Bronze
SRD Zubatac Zadar (Croatia)
1
3
3
7
4
ASD Assonautica Artico Ancona (It.)
4
4
4
12
5
Circolo della Pesca Livorno (Italy)
5
5
7
17
6
Robby Fish Sea Angling Club (B)
7
8
6
21
40,337 k
7
CPS Canottieri Solvay Artico (Italy)
6
7
8
21
37,969 k
8
Club Nautico Hondarriba (Spain)
9
12
5
26
9
RD Oradela Piran (Slovenia)
11
6
11
28
10
Real Club Regatas de Alicante (Sp)
12
9
9
30
10
KSR Delfin Budva (Montenegro)
10
11
10
31
12
SRD GOF Rogoznica (Croatia)
8
13
12
33
13
SRK Pagar Tivat (Montenegro)
13
10
13
36

Vrijdag 15.05, bericht van Ronny De Ranter uit Rogoznica
Paul,
Nog een paar antwoorden op je vraagjes: Iedere deelnemers kreeg elke dag 2,5 Kg mosselen, verder garnalen en inktvis. Of ze nu al mosselen kunnen openen? Volgens Robby hebben het vissen met mosselen geen geheimen meer voor hem. Wat de rest betreft hebben ze geleerd dat je ook over een boormachine moet beschikken - zoals de Italianen - en daar is een soort lange lepel (aflopend) aan bevestigd. Hierop leggen zij het op te binden aas en dan draaien maar en zo hebben ze meteen 25 cm ingebonden aas dat ze dan daarna in kleine stukjes versnijden. En dan beginnen vissen, want de anderen zijn dan pas nog aan hun eerste 5 cm in te binden aas bezig. Zoals je dus merkt gaan sommigen wel heel ver om aan snelheid te winnen.
Verder: Een grote pieterman van 0,497 kg was gisteren de zwaarste vis. Hierdoor wordt dus de Zonnevis of Sint Pietervis van 1,102 kg - tijdens de 2e dag gevangen door de Gabriele Brunettin  van Lenza Emiliana Tubertini - de zwaarste  in dit WK.
Aansluitend een lijst met de vissoorten en hun aantallen op dit WK ter weging gebracht gedurende de 3 wedstrijddagen.
Deze lijst met de dagdagelijkse vangsten dienen de organisatoren wettelijk door te geven aan hun bevoegde overheidsinstantie ... komt misschien bij ons ook nog !
Groetjes
Ronny

Pl.
Wetenschappelijke
benaming
Nederlandse benaming
Minimum maten
Aantallen
(3 dagen)
1
Boops Boops
Bokvis
15
4.251
2
Spicarra spp
Picarel
15
556
3
Serranus cabrilla
Comber
15
484
4
Spicara maena
Laxeervis
15
446
5
Coris julis
Regenbooglipvis
15
421
6
Pagellus erythrinus
Roze zeebrasem
15
299
7
Diplodus vulgaris
Gewone zeebrasem
18
158
8
Spondyliosoma cantharus
Zeekarper
15
88
9
Trachurus trachurus
Horsmakreel
15
76
10
Trachinus draco
Grote pieterman
15
23
11
Diplodus annularis
Goudstreepzeebrasem
15
16
12
Symphodus tinca
Pauwlipvis
15
7
13
Sparidae
Zeebrasem
15
2
14
Pagellus acarne
Okselvlekzeebrasem
15
0
15
Ostale vrste *
Andere soorten
15
593
Totaal aantal vissen gevangen over de drie dagen :
7.420 stuks
* Wij vonden de wetenschappelijke benaming "Ostale vrste" nergens terug, ook niet op FishBase. Uiteindelijk bleek dit - volgens de Google vertaalmachine - het Kroatisch voor "andere soorten" te zijn. (In die soort steekt ook de Zonnevis of Sint Pietervis tussen) Verder: Gedurende de 3 dagen werd in totaal 487,732 kg vis aan de weeg geregistreerd.

Nog enkele foto's van de sluitingsceremonie, op 18.05.2015 ontvangen


De ere-genodigden en organisatoren, v.l.n.r.: Burgemeester van Rogosnica Sandra Jakelic, onze contactman Boris Abaza, hoofdcommissaris van het tornooi Tonic Varevic, president van Kroatië Doc. Med. Duro Marinovic en FIPS/M afgevaardigde Ronny De Ranter.


Het podium tijdens de prijsuitreiking van vrijdag 15.05. Het winnende team - Lenza Emiliana Tubertini uit Italië - is net hetzelfde als dit van vorig jaar en een betere foto van hen vinden jullie hogerop onder "De favorieten"

 

Nabeschouwingen

Een geslaagd WK, laat ons dit maar benadrukken. Nogmaals is gebleken dat de Italianen echt een trap hoger stonden te vissen dan al de rest hier en dit in de eerste plaats door de professionals van Lenza Emiliana Tubertini. We hadden dit trouwens voorspeld vanaf het ogenblik zij zich op de valreep nog inschreven. Alleen SRD Zubatac Zadar uit Kroatië kon hen de eerste twee dagen bedreigen.
Zoals we hem al tientallen jaren kennen is Marco Volpi (2+1+1) nog steeds de kampioen bij uitstek en niet te evenaren in zijn genre!

Robby Fish heeft het er schitterend vanaf gebracht
. Een zesde plek en dit in een duel met een van de Italiaanse top-clubs... niet-te-geloven ! Ze hebben wel Spanje, Montenegro, Slovenië, een Italiaanse club en de Kroatische thuisploeg uit Rogoznica achter zich gelaten en dat wil wat zeggen. Bram en Brian waren WK subtop met een 19e en 20e plek (Brian was de enige Belg met een boot-eerste). Daniel en Robby met een 28 en een 40 individueel, hadden zekerst en vast een pak inbreng in het succes van deze missie. Het was toch vooral de bedoeling om ervaring op te doen en deze door te geven aan de ploeg die zich selecteert voor het individueel senioren WK 2016, evenement dat doorgaat te Tivat in buurland Montenegro. In ieder geval een dikke proficiat aan Robby Fish want ze zijn er echt voor gegaan en hun maandenlange voorbereiding heeft echt wel geloond.

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van dit verhaal. Het technische van de visserij zelf zullen jullie wellicht via andere media wel te horen krijgen.
De redactie bedankt Ronny De Ranter voor zijn dagelijkse berichtjes en zijn mooie foto's. (Hij doet dit graag hoor!) Wij hopen in ieder geval dat jullie er een beetje van genoten hebben.

  Zon  
In Sport and Friendship
Paul Phlips
 

top