newsflash

Laatste update 01.09.2020
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :

naar de Archieflijst onderaan het BCSA-BA NIEUWS

BCSA-BA NIEUWS 21.10.2014 (13e aanpassing dd 31.10)

Van 25 oktober tot 1 november worden de 7e FIPS/M World Boat Angling Championships Clubs in Setúbal-Portugal georganiseerd, op dezelfde plaats en stekken waar in 2013 nog de senioren wereldkampioenschappen doorgingen. FIPS/M-WK-Clubs worden in teams van 4 man vervist en hiervoor werd Zeehengelclub Kingfisher Blankenberge met Jan Aspeslag, Stefan Ruys, Stephan Vandenherrewege en Jackie Gevaert, door het VVBZ aangezocht en gesponsord om daar naartoe te trekken. Gemakkelijk gaat het niet worden want met de deelname van 4 Portugese, 3 Spaanse en 3 Italiaanse clubs wordt dit WK in de eerste plaats een Zuid-Europese aangelegenheid en de crème aan zeehengelsporters van die Latijnse landen zal daar zekerst aanwezig zijn; o.a. Volpi en Volpini vinden we in de deelnemerslijst terug.

Ook voor het WK-Clubs is er de klassieke Olympische optocht doorheen Setúbal. Hier het Bélgica-Kingfisher-Blankenberge-team. Met een klik op de afbeelding kom je ook in de verslag-pagina terecht. (foto Ronny De Ranter 26.10)


Stephanneke met vlaglogo Portugese federatie WKZeer eigenaardig dat de Fransen dit jaar afhaken en van de Balkanlanden - Kroatië, Slovenië, Montenegro - vinden we geen spoor van deelname. Waar blijven Duitsland, Holland, Engeland, Wales en Ierland met hun clubs? Luxemburg en Zwitserland doen echter wel mee, die moeten Jackie Gevaert, Stefan Ruys, Stephan Vandenherrewege en Jan Aspeslag spelenderwijze opzij kunnen zetten. Dus met  13 clubs gaan we van start in Setúbal; als onze mannen (atleten noemen ze die bij de FIPS/M… echt waar hoor, sommigen worden er zelfs op doping getest... Angling extravaganza lazen we recent in een Zuid-Engelse krant), dus daarvan 6 clubs achter zich kunnen houden en als 7e eindigen, hebben ze een topprestatie neergezet. 

Jackie, Stefan en Jan hebben het voordeel dat ze er vorig jaar op het WK in Setúbal-Portugal al bij waren en dus precies weten hoe de vork daar aan de steel zit. Hopelijk nemen ze nu voldoende zwaar lood mee om pijlsnel doorheen de makrelen de bodem te raken, want dit was één van de hun problemen vorig jaar en in de lokale hengelsportzaken was dit lood niet meer te vinden toen. Stephanneke, onze nieuwkomer, (zie foto links) zou wel eens het onverwacht duveltje uit het doosje kunnen worden en iedereen daar een poepke laat ruiken.  Terloops:  Jan Aspeslag is ook teammanager en zal de kapiteinsvergadering(en) bijwonen.

Als er dagelijks informatie over hun prestaties op onze redactie binnenvalt publiceren we die uiteraard, anders wordt het wachten tot na het WK op een verslag (Dus best het BCSA-BA NIEUWS regelmatig  inkijken). Hieronder een recente familiefoto van ons Kingfisher teamHé mannen, please smile, it’s not a funeral you know ! knipoog Duimen voor onze jongens en lukt het niet, ze gaan toch terugkeren met een heleboel nieuwe ervaringen in hun bagage. 

WK Clubs 2014 in Portgal, team Kingsfisher-Blankenberge


Deelnemende Clubs


  PORTUGAL

CN Cesimbra
Botafogo
GD "Os Amarelos"
CPND Albufeira
  SPANJE


Club Nautico Marina Internacional
Clubvalle de Trapaga
Real Nautico Torrevieja
  ITALIË


CPS Canottieri Solvay
Circolo Della Pesca Livorno
Lenza Emiliana Tubertini
  BELGIË


Kingfisher Blankenberge


  LUXEMBURG


Luxemburg Fescherclub Veiner Spatzminn


  ZWITSERLAND


Club Genevois de Pêche en Mer


Er mogen maximaal 4 clubs per land deelnemen
(Correctie R.D.R. dd 23.10: er mogen maximaal 5 clubs per land deelnemen.
De 3 beste dagresultaten per club komen in aanmerking voor de uitslag.)

Volgens de FIPS/M kalender organiseert Kroatië volgend jaar het WK-Clubs. Eigenaardig dat dit land nu zelf niet deelneemt in Setúbal... waarschijnlijk alleen geïnteresseerd in organiseren om poen te scheppen. (net zoals buurland Montenegro, die trachten elk jaar wel het een of ander FIPS/M-WK binnen te rijven maar men ziet hen zelden of nooit op een ander WK)

Wordt vervolgd ...


Jackie 2014Dinsdag 21.10, Jackie Gevaert vanuit Lissewege:
Hallo Paul,
Ik zie dat de fundatie reeds gelegd is voor het verslag van het WK-clubs. We zullen proberen om dagelijks een verslag door te sturen. Onderlijnen maken zal wel meevallen zeker... we hebben er nu reeds tesamen 500 gemaakt van alle maten en kleuren, dus daaraan gaat het niet liggen. Verder: 40 kg lood hebben we ook
mee. Groetjes - Jackie

Dinsdag 21.10, Bert Machiels vanuit Diepenbeek:
Hoi Paul,
Ik ga zeker supporteren voor de King Fishers en ben nu al benieuwd naar het eerste nieuws vanuit Setúbal.
Groetjes
Bert

Woensdag 22.10, Miel Pasmans vanuit Brasschaat:
Hé  Paul,
de Zeewolven Brasschaat wensen de Kingfishers veel geluk !!!!!!! skitt fiske
tight lines !!!!!

Grts
Miel


Donderdagavond 23.10, Ronny De Ranter vanuit Setúbal-Portugal:
Paul,
Het is hier ontzettend warm. Nu, om 21 uur, nog zo'n 28° C, vanmiddag ging de thermometer zelfs over de 31 graden en het ziet er naar uit dat het ook zo warm gaat worden tijdens de ganse duur van het WK volgende week. Ik heb ondertussen vernomen dat er veel vis zit en dat deze ook groter zijn dan vorig jaar; waarschijnlijk omdat dit WK iets later valt. Enfin, ik hoor dat morgen allemaal wel van de Luxemburgers, die gaan dan vooraf trainen. De Italianen zijn reeds twee (2) dagen volop bezig met o.a. Volpi en Volpini als bekenste namen. Morgen ga ik op zoek naar speciaal materiaal dat onze gasten alsnog willen hebben.
Groetjes
Ronny
Terloops, ter informatie: Ronny fungeert ook op dit WK als één van de officiële FIPS/M afgevaardigden... een hobby zoals een ander zekerst ?

Zondagavond 26.10, Ronny De Ranter vanuit Setúbal:
Hallo Paul,
Hierbij enige foto's van de ploeg, stuur nog wel andere door, je ziet maar wat je er mee kan doen. Jongens wat is het hier warm, weeral 27° graden vandaag, verschrikkelijk warm. Iedereen staat te popelen om er in te vliegen.
Groetjes
Ronny

Kingfisher Blankenberge in Portugal 2014
Dat ziet er al heel wat beter uit dan diene begrafenis foto van hierboven! They look much more happy now ! knipoog Hopelijk is dit ook zo na de eerste wedstrijddag dinsdag. Maar eerst gaan onze mannen wel wat trainen op maandag en kennismaken met de recente visserij want de concurrentie heeft de voorbije week al ettelijke uren kennisgemaakt met de vangsten in Setúbal, eigen aan einde oktober; die blijken wel te verschillen met de deze van vorig jaar in september! Nogmaals, vlnr: Jackie Gevaert, Stephan Vandenherrewege, kapitein-visser Jan Aspeslag en Stefan Ruys.


Enkele tegenstanders van onze Kingfishers de eerste wedstrijddag:
Stefan krijgt een 3-tal Spanjaarden op zijn boot waaronder de bekendste Juan Martins noemt, terwijl Jan serieus rekening zal moeten houden met de Italianen Gabriele Brunettin en Marco Meloni. Stephanneke gaat kennismaken met Paolo Volpini... zal zijne beste dag niet worden... en Jackie krijgt zijn oude vriend super Marco Volpi op bezoek. Misschien toch rekening houden met Luxemburger Robby De Sousa... Who know !


Maandagmorgen 27.10, Eddy Van Camp vanuit Zemst:
Paul,
Ook EZV-Zemst wenst onze mannen van Kingfisher een goede vangst en wij zullen duimen voor een mooi resultaat.
Eddy Van Camp

Jackie 2014Maandagavond laat 27.10, Jackie Gevaert vanuit Sétubal:
Dag Paul,   
Hier zijn we ermee. Het is hier nog altijd zomer, windstil en brandend heet. Alle ploegen zijn dit jaar samen in hetzelfde hotel ondergebracht en wat het eten daar betreft is dit tot nu toe stukken beter dan vorig jaar. Vandaag maandag was er de officiële training dag. Wij zaten samen met Zwitsers op eenzelfde boot en hebben gevist van 8h30 tot 14h op drie verschillende stekken. Wij zijn begonnen op 70 meter, vervolgens op 75 en ten slotte op 80 meters diepte. Wij hebben vandaag geen enkele andere boot in onze omgeving gezien. De makrelen vielen wel mee; soms zag je er wel eens drie tegelijk boven komen, maar ikzelf heb er slechts 2 gevangen. Bogas en horsmakreel zaten er genoeg en van zodra je de grond raakte was het koekenbak. Wat andere vissoorten betreffen,  was het een echte ramp.  Van de twee ploegen aan boord was de hoogste vangst 8 vissen en er waren meerdere deelnemers met één en drie vissen (horsmakreel telt nu eenmaal niet mee). Jan heeft een blauwe haai van een meter lang gevangen. Ik heb gewacht tot na het avondeten met dit verslagje door te sturen - met de bedoeling de uitslag mee op te sturen - maar blijkbaar hebben ze er gene gemaakt. Wij hebben niets gehoord of gezien van de andere boten want wij waren als laatste binnen. Morgen heeft iedereen van onze mannen een zware boot, maar dat is ook elke dag wel zo. Ik zit morgen samen met Marco Volpi op dezelfde boot als deze van vandaag.
Groeten en tot morgen,
Jackie


WK Clubs Portugal 2014; de FIP-M delegatieGilbert Zangerlé (Luxemburg) en Ronny De Ranter,
ook nu weer van de partij als officiële FIPS/M delegatie.


Uitslag 1e wedstrijddag (28.10)

1
Lenza Emiliana Tubertini
9
Italië
2
CPS Canottieri Solvay
22
Italië
3
Botafogo
37
Portugal
4
CPND Albufeira
43
Portugal
5
GD "Os Amarelos"
47
Portugal
6
Fescherclub Veiner Spatzminn
58
Luxemburg
7
CN Sesimbra
61
Portugal
8
Clubvalle de Trapaga
80
Spanje
9
Circolo Della Pesca Livorno
89(44)
Italië
10
Real Nautico Torrevieja
89(47)
Spanje
11
Club Genevois de Pêche en Mer
92
Zwitserland
12
Club Nautico Marina Internacional
99
Spanje
13
Kingfisher Blankenberge
139
België

Dinsdagavond laat 28.10, Ronny De Ranter vanuit Portugal:
Paul,
De eerste wedstrijddag is zoals verwacht niet te best verlopen, zoals je in de uitslag kan zien. Naar aanleiding van hun bevindingen tijdens de officiële training dag hadden ze onderling afgesproken om grotere haken te gebruiken om alzo wat meer aas te kunnen opsteken en mogelijks grotere vis te kunnen verschalken, wat duidelijk niet goed is gegaan. Zij zijn nu bezig om de onderlijnen aan te passen.
Paul, Ik moest je van Jackie mededelen dat er van hem van vandaag (dinsdagavond nvdr) geen verslag te verwachten valt, vermits hij te veel werk heeft om zijn tuig in orde te maken.
Dus morgen misschien meer. Ik ga wel samen met Gilbert op zee en tracht tot bij de boten te geraken om misschien enkele leuke foto's te kunnen maken.
Groetjes,
Ronny

Woensdagmorgen 29.10, Paul Phlips aan Ronny De Ranter:
... zoals verwacht ... Sorry Ronny, maar we hadden wel he-le-maal iets anders verwacht hoor ! Misschien hadden onze mannen teveel zelfvertrouwen en teveel geteerd op hun ervaringen van vorig jaar... zou best kunnen. Een dagje vroeger afgereisd om ff een extra training in te lassen - zoals de concurentie deed - zou zekerst geen kwaad gekund hebben... Maar ja, daar is het nu te laat voor.
Enfin, nu weten Jackie, Jan, Stefan en Stephanneke wat hun te doen staat. Hen kennende mag je er gerust van zijn dat ze vandaag zullen terugslaan.
Groet, Paul

Woensdagmorgen 29.10, Ronny Cleymans vanuit Leest:
Beste Kingfishers,
Eén slechte dag maakt nog geen slechte zomer !
Zoals Paul hierboven reeds zei, verwacht ook ik dat jullie vandaag keihard zullen terugslaan...Daarom, ga ervoor en laat jullie niet kisten !!!
Succes vanwege gans EZV !
Ronny

Woensdagnamiddag 29.10, Jan Van Opstal van Solvay Zeevisclub:
Beste,
Het is hier met de Jan (nonkel Jan, secretaris van Solvay Zeevisclub). Wij gaan
regelmatig met de Jackie (van de Joanel) vissen vanuit Blankenberge en zouden graag in naam van onze club de Jackie en zijn kameraden van de Kingfishers succes willen wensen daar in Portugal. Zou u dat voor mij kunnen doen a.u.b. want ik weet niet goed hoe dat hier moet.
Groetjes en bedankt om de boodschap door te geven
Jan
(Bericht ontvangen via het contactformulier van deze website)


WK Clubs 2e wedstrijddag 2014
2e wedstrijddag, de ROAZ DO SADO met voorraan, derde van links, Stefan Ruys aan boord. Stefan is onze beste Belg tot nu toe. Hij had gisteren (dus dag 2) toch 2 Spanjaarden en een Zwitser achter zich gelaten... (foto Ronny De Ranter)


Uitslag 2e wedstrijddag (29.10)

1
Lenza Emiliana Tubertini
6
Italië
2
CPND Albufeira
16
Portugal
3
Fescherclub Veiner Spatzminn
25
Luxemburg
4
GD "Os Amarelos"
47
Portugal
5
Botafogo
48
Portugal
6
CN Sesimbra
64
Portugal
7
CPS Canottieri Solvay
66
Italië
8
Club Nautico Marina Internacional
68
Spanje
9
Clubvalle de Trapaga
85
Spanje
10
Circolo Della Pesca Livorno
97
Italië
11
Real Nautico Torrevieja
100
Spanje
12
Kingfisher Blankenberge
123
België
13
Club Genevois de Pêche en Mer
130
Zwitserland

Jackie 2014Woensdavond laat 29.10, Jackie Gevaert vanuit Sétubal:
Beste Paul ,
Heel druk en nog eens druk, maar eerst maak ik tijd vrij voor een kort verslagje, want ik had je dit beloofd. We dachten vooraf dat we materiaal genoeg mee hadden maar eens je aan het vissen bent blijkt al vlug dat je veel moet veranderen. De uitslag van de tweede wedstrijddag zal je ondertussen al wel gekregen hebben van Ronny. Terloops: Die hebben we vanavond nog niet gezien, waarschijnlijk is hij weg met Carlos (president Portugese Federatie, nvdr).
Gisteren hebben we op een diepte van 60 meters gevist, vandaag op 25 meters en hierdoor werd er merkelijk meer vis gevangen. Het zijn hier werkelijk de topteams van Portugal en Italië die hier aanwezig zijn en hun vissers kennen wel de techniek om er de gepaste dorades uit te halen die meetellen. Ik was vandaag zeer gelukkig tot mijn vis gecontroleerd werd. We stonden dan met vier man ongeveer gelijk en had 28 vissen van 1 punt en daarbij 18 dorades. Helaas deze soort moet 23 cm zijn en na nameten restte mij er nog slechts 3 van die meetelde...
Over het algemeen heeft het team beter gevist dan de eerste dag, maar ik denk niet dat dit veel gaat veranderen in de tussentijdse rangschikking. Momenteel staat Tubertini, een van de drie Italiaanse ploegen, aan de leiding. Individueel is tot nu toe de jonge Italiaan Anthony Giacomini de beste. Diene gast was vorig jaar hier in Portugal nog wereldkampioen bij de beloften (U-21, nvdr). Verder staat Marco Volpi tweede en Paolo Volpini derde.
Voor mij is een dergelijk WK voor Clubs veel moeilijker om een degelijke uitslag te behalen dan in een gewoon WK, want daarin nemen een heel pak landen deel waarvan de meeste vissers het ook allemaal niet zo best kennen. Hier zijn het allemaal topteams, zelfs Luxemburg behoort daarbij want met Robert de Sousa als enige voor ons vertrouwde naam, zijn de andere teamleden drie broers uit Portugal (nvdr: Batti, Giovanni en Toni Micucci… we zullen er maar vanuit gaan dat dit Portugese-Luxemburgers zijn, zekerst ? ... of zijn dit misschien ook van die "Euro-Song-Festival" Luxemburgers, je weet wel ! ... nvdr)
Misschien morgen ?????? nog een plaatsje opschuiven en dan zijn we van die laatste plek weg. 
Groetjes van gans het team

Uitslag na 2 wedstrijddagen

1
Lenza Emiliana Tubertini
Italië
1
1
2
2
CPND Albufeira
Portugal
4
2
6
3
Botafogo
Portugal
3
5
8
4
CPS Canottieri Solvay
Italië
2
7
9
5
Fescherclub Veiner Spatzminn
Luxemburg
6
3
9
6
GD "Os Amarelos"
Portugal
5
4
9
7
CN Sesimbra
Portugal
7
6
13
8
Clubvalle de Trapaga
Spanje
8
9
17
9
Circolo Della Pesca Livorno
Italië
9
10
19
10
Club Nautico Marina Internacional
Spanje
12
8
20
11
Real Nautico Torrevieja
Spanje
10
11
21
12
Club Genevois de Pêche en Mer
Zwitserland
11
13
24
13
Kingfisher Blankenberge
België
13
12
25

Donderdagmiddag 30.10, Eddy Van Camp vanuit Zemst:
Knappe site Paul,
Leuk om up to date te volgen.
Hopelijk kunnen de mannen vandaag een cartouche opsteken en plaatsen inwinnen.
Tot later
Eddy

Uitslag 3e wedstrijddag (30.10)

Kingfisher slaat terug ... Eindelijk !!!
1
Lenza Emiliana Tubertini
12
Italië
2
GD "Os Amarelos"
19
Portugal
3
CPND Albufeira
34
Portugal
4
CPS Canottieri Solvay
39
Italië
5
Fescherclub Veiner Spatzminn
56
Luxemburg
6
Kingfisher Blankenberge
61
België
7
Botafogo
68
Portugal
8
Clubvalle de Trapaga
71
Spanje
9
Circolo Della Pesca Livorno
76
Italië
10
Club Nautico Marina Internacional
68
Spanje
11
Real Nautico Torrevieja
104
Spanje
12
CN Sesimbra
119
Portugal
13
Club Genevois de Pêche en Mer
120
Zwitserland

Jackie 2014Donderdagavond 30.10, Jackie Gevaert vanuit Sétubal:
Hi Paul ,
Het zit er weer op en zoals altijd weeral heel veel bijgeleerd. Voor ons mocht het nog een paar dagen langer duren want we zijn nu in the winning mood. Vandaag, de derde en laatste wedstrijddag, hebben we op een diepte van rond de 60 meters gevist, minder vis weliswaar dan daags voordien, maar wel heel veel makrelen en horsmakrelen. De uitslag hebben we tot nu toe nog niet ontvangen want Ronny moest weg; er was een discussie met een vis van Paolo Volpini en als die zijne vis moest afgekeurd worden, zakt hij van boot-eerste naar boot-vierde en wordt Stefaantje boot-tweede in plaats van boot-derde. Ikzelf werd boot-derde en Jan boot-vijfde. Stefaan Ruys werd boot-zesde. Dus allemaal veel beter dan de vorige dagen. De uitslag zal je wel van Ronny krijgen (nvdr: is al binnen Jackie) We zijn uiteraard allemaal dik tevreden dat we van die rode lantaarn verlost zijn
Groetjes
Jackie


Donderdagavond laat 30.11, Ronny De Ranter vanuit Setúbal:
Beste Paul,
De jongens hebben vandaag alles uit de kast gehaald en dit met een uiteindelijk schitterend resultaat. Je moet het toch maar doen tussen al dat geweld en in die verschrikkelijke warmte. Zon, zon en nog eens zon, geen spiertje wind en temperaturen tussen de 25° en de 27° graden. Geen tijd om koeling te zoeken, eten en drinken kon alleen maar tijdens het wisselen van de plaatsen aan boord.
Enfin, ik geef voor vandaag wat andere uitslagen dan anders:

Jan Aspeslag
5e plaats op de Moreira met 9 vissers aan boord.
Stephan Vandenherrewege


3e plaats op de Mar e Mar met 9 deelnemers aan boord (Volpini had 12 vissen en Stephan 11 vissen met slechts 3 punten minder, spijtig)  
Jackie Gevaert

3e plaats op de Cruzeiro do Sol met 9 deelnemers aan boord
Stefan Ruys

6e plaats op de Belo Sado met 8 deelnemers aan boord waaronder de Italiaan Gabriele Brunettin
Dus vandaag eindigden de jongens op de 6de plaats in de club rangschikking, dus heel wat beter dan vorige dagen.  In de einduitslag een beetje verder kan je de impact hiervan zien: een uiteindelijke 11 plaats en dit na twee desastreuze visdagen. Dus zij zijn niet meer de laatsten.
Groetjes,
Ronny

Individuele uitslag na 3 wedstrijddagen

Deze wordt door de FIPS/M nooit officieel vrijgegeven, doch die rekent ieder team wel voor zichzelf uit door optelling van de dagelijkse individuele rangschikkingen. Er worden hiervoor geen FIPS/M medailles uitgereikt, wel bekers van de organisatoren.

1
Giacomini Anthony
Italië
7
2
Volpi Marco  
Italië
12
3
Pardal Joào
Spanje
17
4
Volpini Paolo
Italië
28
7
De Sousa Robby
Luxemburg
32
37
Ruys Stefan
België
107
38
Gevaert Jackie
België
108
42
Vandenherrewege Stephan
België
115
44
Aspeslag Jan
België
127


EINDUITSLAG WK-CLUBS 2014

  Club Land
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Totalen
Goud
Lenza Emiliana Tubertini
Italië
1
1
1
3
Zilver
CPND Albufeira
Portugal
4
2
3
9
Brons
GD "Os Amarelos"
Portugal
5
4
2
11
4
CPS Canottieri Solvay
Italië
2
7
4
13
5
Fescherclub Veiner Spatzminn
Luxemburg
6
3
5
14
6
Botafogo
Portugal
3
5
7
15
7
CN Sesimbra
Portugal
7
6
12
25
8
Clubvalle de Trapaga
Spanje
8
9
8
25
9
Circolo Della Pesca Livorno
Italië
9
10
9
28
10
Club Nautico Marina Internacional
Spanje
12
8
10
30
11
Kingfisher Blankenberge
België
13
12
6
31
12
Real Nautico Torrevieja
Spanje
10
11
11
32
13
Club Genevois de Pêche en Mer
Zwitserland
11
13
13
37Vrijdagmorgen 31.10, Ronny Cleymans vanuit Leest:
Heren, Kingfishers,

Ik ben blij te mogen vernemen dat jullie de derde dag nog alle moed hebben kunnen bijeen rapen om alsnog strijd te leveren.
Hier mogen jullie terecht fier op zijn !
Het fenomeen van de desastreuse eerste visdag is mij niet onbekend...  Om u dan nog te kunnen opladen, als het kalf al verdronken is, daar heb je moed voor nodig.  Chappeau !!!
Als ik de reacties van medevissers lees, wil ik toch ook graag meegeven dat we niet al te vlug content mogen zijn... 
Het zou leuk zijn moesten we in de komende jaren opnieuw meedraaien in de top 6.  Met af en toe eens een uitschieter naar boven...

Indien we dit willen verwezenlijken, is alle kennis welkom.  Als ik dan lees dat een oude rot in het vak durft te schrijven dat hij nog véél heeft bijgeleerd.  Dan kan ik daar alleen maar bewondering voor hebben !
Heren, ik wens jullie een veilige terugreis !
Ronny


Jackie 2014Vrijdagmorgen 31.10, Jackie Gevaert vanuit Setúbal:
Hallo Paul, 
Hier een laatste berichtje van mij vanuit Setúbal, het was zoals op elk WK te kort voor ons.
Aan die officiële training dag hebben wij niet veel gehad,  achteraf kan ik het wel verklappen; er was bij ons op de boot iemand met 1, met 2 en met 5 vissen. Ikzelf had er 8, slechts 2 punten minder dan de eerste Zwitser aan boord. Probeer die dag met 20 onderlijnen het haalt niets uit… dus een verloren dag!
Die discussie gisteren met Volpini ging over een 4 punter bream (dorade, nvdr) die volgens de bootcommissaris uit elkaar getrokken was. Indien deze vis door de jury afgekeurd zou zijn geworden, had Volpini 1 punt minder dan Stefaantje. Achteraf is die vis toch goedgekeurd… spijtig! Aan die Italianen is niets aan te doen; ze beginnen tegen de boot en schuiven altijd maar op. Die mannen gooien dubbel zo ver dan die Portugezen. Hierdoor zijn al de grootste vissen aan boord gevangen door hen. Sargos (dorade, nvdr) van 40 en 45 cm werden allemaal ver van de boot gevangen. Ze hebben zelfs over de  drie dagen 4 Trigger Fish of Balistes (trekkervis, nvdr) gevangen. Die tellen weliswaar niet mee, toch maar toch netjes door hen gevangen, het zijn precies maanvissen. Die dag dat ik met Marco Volpi op dezelfde boot viste,  stond hij op de 1 vooraan te vissen en ik op het gat, elke draai had hij mij of een andere mee. Niemand zegt daar iets over dat de onderlijnen dan in de war raken. Hij haakt af, meteen een nieuwe onderlijn erop en hij is weer vertrokken en jij … moet de boel daarna dan maar klaren… (nvdr: Fair Play is toch wat anders niet?)
De meeste ervaring hebben wij tijdens het WK zelf moeten opdoen; zoals bv de laatste dag heeft Stefaantje en ik met witte amnesia van 3,6 kg haaklijnen gevist met als resultaat geen getorste haaklijnen meer. Volgens mij maakt het niet zo heel veel uit op die grote diepte of je nu met amnesia of met fluocarbon vist.
De uitslag is een beetje zoals we verwacht hadden. Alhoewel het maar 1 punt scheelde met die Spaanse ploeg en 3 met die laatste Italianen… Zo zijn we altijd een beetje getroost .
Groetjes uit Setúbal en nu maar weer op die lekkere scharretjes gaan vissen zeker? 
Jackie


Een idee van de soorten vis die er gevangen werden.

WK Clubs 2014 Portugal , de winnaars
De nieuwe FIPS/M wereldkampioenen Clubs 2014: Lenza Emiliana Tubertini uit Italië. Vlnr. (na een voor ons onbekende Tubertini begeleider): Gabriele Brunnettin, Marco Volpi (individueel 2e), Paolo Volpini (individueel 4e) en Giacorini Anthony (individueel 1e). Die drie laatsten zijn toch atletisch gebouwde en getrainde figuren niet? "They are the real athletes", waarvan hoger sprake in het verslag.

Jackie en coZeehengelclub Kingfisher-Blankenberge eindigde als 11e club, hier vrijdag op de prijsuitreiking. Na een zeer zware week zien onze mannen er serieus moe uit zo te zien, kan je zo van hun getekend gezicht aflezen.... Wat wil je, na dagen van zwoegen, stress, spanningen, onregelmatige voeding, bijna geen slaap en noem maar op. Maar toch tevreden na die schitterende 3e dag! We hadden het voorspeld dat ze gingen terugslaan.

Epiloog

Dat was het dan weer. Onze mannen hebben zeker en vast hun uiterste best gedaan, laat daar geen twijfel over bestaan. Tevreden? We zouden de waarheid geweld aan doen moesten we dit zijn. Niet dus. Wij hadden er veel meer van verwacht en de uitslag van de 3e dag zou in feite de einduitslag moeten geweest zijn… dat was ook onze pronostiek. Onze jongens hadden misschien best een paar dagen vroeger afgereisd om - zoals al de andere clubs - extra trainingen in te lassen. Maar ja, als je dan terecht komt op eenzelfde kl..t-boot als deze van hun officiële training dag, zou dit dan ook weer niet veel uitgehaald hebben, leerden we uit een verslagje van Jackie. Toch stof genoeg om over na te denken. Wij kunnen ons de vraag stellen of het überhaupt nog zin heeft om als figuranten aan een dergelijk WK deel te nemen. Het WK Clubs is sowieso al jaren een Zuid-Europees onderonsje, dat zij volledig beheersen en dat zal nog wel een tijdje zo blijven zekerst? Gewoon meedoen om ons imago ! ... niet zeveren hé, waar bleven de andere Europese landen voor hun imago? Luxemburg? ... die vissen alleen met Portugezen in hun team! Al een geluk dat onze Kingfisher-mannen het de derde dag op de valreep nog een beetje hebben kunnen rechtzetten en dit niet alleen voor ons, maar in de eerste plaats voor henzelf.

Samen met dit WK eindigt hiermee ook onze verslaggeving. Hopelijk hadden jullie er wat aan. We danken speciaal Jackie Gevaert en Ronny De Ranter voor hun berichtjes, foto’s en medewerking. Ook de ondersteunende, soms leerrijke boodschappen van bezoekers-lezers kunnen we alleen maar appreciëren. En nu ons maar best de komende dagen/weken/maanden concentreren op lekkere scharretjes aan onze kust zoals Jackie het zo sappig weet te vermelden in zijn laatste verslagje.knipoog

  Zon  
In Sport and Friendship
Paul Phlips

 

top