newsflash

Laatste update 01.10.2020
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :


naar de Archieflijst onderaan het BCSA-BA NIEUWS

12- jarige Preben Vanheule uit Drongen en 17- jarige Olivier Lamot uit Wetteren (beiden van GZD)
nieuwe juniores & beloften kamp. van België 2011.Winnaars jeugdkvB 2011 Bootvissen

Op zaterdag 15 oktober gingen de jeugdkampioenschappen van België door vanuit de RYCO in Oostende. De belangstelling was eerder gering want slechts 8 deelnemers kwamen opdagen, een enorm verschil met enkele jaren terug. Zou het dan toch waar zijn dat de jeugd de zeehengelsport laat afweten?

Uiteindelijk tekenden  8 jongeren zich present voor hun KVB-JEUGD; 6 beloften van 17 t/m 21 jaar en 2 juniores van 12 t/m 16 jaar. In de vroege morgen werd er in het clubhuis van de RYCO voor de plaatsen geloot en dit bracht de volgende bootsamenstelling: Beloften Maren Senepart, Katrien Machiels, Yannic De la Riviére  en junior Yoni Van Gestel op de Ocean, Mathias Scharlaken, Hans Rasker, Olivier Lamot en junior Preben Vanheule op de Marie-Lisa. De bootcommissarissen van dienst waren Peter Deheyder op de Ocean en Gérard Polard op de Marie-Lisa.
Een koude maar stralende herfstmorgen met een lichte tot matige zuidoostenwind gaf de jongeren een extra push om aan hun kampioenschap te beginnen. Bij een kabbelend zeetje werd wegens de springtij tussen de Binnen en Buitenstroombank op een diepte van 6 m. gehengeld Op de Ocean kwam onmiddellijk veel doch  ondermaatse vis boven zodat de jongeren, die steeds overvloedig be-aasden, er op gewezen moesten worden voorzichtig om te springen met hun aas want bij de start hadden zij allen hetzelfde aas gekregen, ttz 500 gr. leeglopers en 3 pakken verse tappen. Halverwege de eerste van de drie wedstrijdperiodes verkaste Marie-Lisa naar iets dieper water, wat uiteindelijk grotere vis opleverde en misschien wel de uitslag bepaalde. Na een half uurtje is dan de Ocean gevolgd. Helaas In den beginne echter zonder succes, doch na een tijdje kwamen grotere scharren en hier en daar een wijting en een gulletje boven met als topper een 41 cm. lange tong van wel 900 gram (gegut) door Yoni Van Gestel bovengehaald. Te 16 uur werd de wedstrijd afgevlagd en met spanning en de nodige sms’jes werd uitgekeken naar het weegverdict.
Bij de juniores haalde Preben Vanheule van de Gentse Zeeduivels het met slechts 20 gram verschil van Yoni Van Gestel van de Kastelse ZeevisskvB Jeugd 2011 Boothengeleners… De  grote tong had de achterstand in vissen bijna weggewerkt. Bij de beloften won Olivier Lamot van de Gentse Zeeduivels afgetekend voor clubgenoot Yannic De La Rivière (zilver) en voor Katrien Machiels van EFSA (brons). Zie gans onderaan de uitslagen.

Nabeschouwingen :
De  club momenteel met de meeste interesse voor de jeugd, nl. de Gentse Zeeduivels, wordt beloond en neemt de twee jeugdtitels mee naar huis. Proficiat !!!
Wij danken hiermede al de jeugdige deelnemers voor hun prima fair-play voor, tijdens en na de wedstrijd en voor de schitterend sfeer op de prijsuitdeling, weer een hoogdag in de analen van de georganiseerde jeugdzeevisserij in België, ook al was het deelnemersveld aan de lage kant dit jaar. (moet beter in de toekomst.. er wordt zeker en vast aan gewerkt!)  Wij danken de FFBPM voor de schenking van de bekers voor de junioren en het VVBZ danken wij voor deze van de beloften. Onze oprechte dank gaat ook aan BCSA-BA sportbestuurder Ronny De Ranter, BCSA-BA jeugdcoördinator Peter Deheyder, BCSA-BA ondervoorzitter Gérard Polard en tenslotte Danny Maes, bootmanager Oostende, voor de organisatie van de wedstrijd. Ook onze welgemeende dank aan Joseph Senepart voor de mooie foto’s.

De deelnemers

kvB 2011 Jeug boothengelen, deelnemers
Foto's van Joseph Senepart

Uitslagen Juniores

Pl.

Bootpl

Naam

Club

Boot

Aantal

Gewicht

Goud
1
Vanheule Preben
GZD
Marie-Lisa
19
3,600
Zilver
1
Van Gestel Yoni
KZV
Ocean
12
3,580


UItslagen Beloften

Pl.

Bootpl.

Naam

Club

Boot

Aantal

Gewicht

Goud
1
Lamot Olivier
GZD
Marie-Lisa
35
6,780
Zilver
1
De La Rivière Yannic
GZD
Ocean
30
5,450
Brons
2
Machiels Katrien
EFSA
Ocean
21
4,390
4
2
Rasker Hans
LVC
Marie-Lisa
19
3,810
5
3
Senepart Maren
ZKB
Ocean
21
4,280
6
3
Scharlaken Mathias
GZD
Maries-Lisa
17
3,120

top