newsflash

Laatste update 01.09.2020
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :


naar de Archieflijst onderaan het BCSA-BA NIEUWSNIEUWSKRANT van 17.09.2018 (6e aanpassing op 21.09.2018)

 

logo Portugal

 


54e Wereldkampioenschappen Boothengelen 2018
van 15 tot 22 september in
Setúbal - PORTUGAL


ORGANISATIE

Federação Portuguesa de Pesca Desportiva do Alto Mar
 

Van 15 tot 22 september gaan de 54e senioren FIPS/M wereldkampioenschappen boothengelen door vanuit Setúbal in Portugal en worden er georganiseerd door de "Federação Portuguesa de Pesca Desportiva do Alto Mar" wat zoveel betekent als "Portugese Federatie van Sportvissers op Zee". Duitsland is terug van weggeweest en Zuid-Afrika doet ook nog ne keer mee, dus zijn we met 15 landen. In de marge: Gelijktijdig wordt ook het 18e FIPS/M U-21 (beloften) WK vervist, maar die jongeren hebben we blijkbaar niet meer.


De deelnemende Naties

  Nederland    
BELGIE   HOLLAND   ENGELAND   FRANKRIJK
             
    Luxemburg  
IERLAND   ITALIE   LUXEMBURG   PORTUGAL
             
      VLAG MONTENEGRO
SAN MARINO   SLOVENIE   SPANJE   MONTENEGRO
             
  Duitsland   South Africa    
KROATIE   DUITSLAND   ZUID-AFRIKA    
             

Programma

Woensdag 12.09 Aankomst van ons gezelschap in Setúbal.
Donderdag 13.09 Eerste extra training dag met de Inerva van schipper Ivo
Vrijdag 14.09 Tweede extra training dag, zelfde boot, zelfde schipper
Zarterdag 15.09 Officiële aankomst van de delegaties.
Zondag 16.09 In de morgen kapiteinsvergadering met trekking van de boten voor de officiële trainingsdag en de 3 wedstrijddagen. In de namiddag Olympische optocht in Setúbal gevolgd van de openingsceremonie.
Maandag 17.09 Officiële training dag vanuit Setúbal
Dinsdag 18.09 Eerste WK-wedstrijddag met 's avonds bekendmaking van de dag resultaten
Woensdag 19.09 Tweede wedstrijddag
Donderdag 20.09 Derde en laatste wedstrijddag
Vrijdag 21.09 Reservedatum en sluitingsceremonie met prijsuitdeling gevolgd van het sluitingsbanket
Zaterdag 22.09 Terugreis

 

Onze ploeg effe voorstellen

Bram Cole (Robby Fish ZC, °1973)
Alain De Mits (De Gentse Zeeduivels, °1971)
Jens De Vrieze (De Gentse Zeeduivels, °1986)
Joël Luyts (Robby Fish ZC, °1972)
Eric Pigeolet (Tubertini België, °1973)
Peter Vanderschaeghe (Tubertini België, °1966)

Kapitein-coach : Jan Aspeslag (°1953)


Sponsoring

Zoals steeds het geval was, sponsort het VVBZ en de FFBPM ook nu de hun leden-geselecteerden gedurende de officiële periode van het WK, dus van zaterdag 15 tot zaterdag 22 september. De onkosten van de kapitein vallen ten laste van de BCSA-BA. Zo te zien op de foto's neemt Robby Fish Wommelgem de kleding voor haar rekening en waarschijnlijk nog van een paar andere zaken ook. Terloops: We hebben (nog) geen weet wie de extra training  dagen  sponsort, maar zodra die informatie op onze redactie binnenvalt voegen we die uiteraard toe aan deze aankondiging.

 

Onze verwachtingen

knipoogVoor zover we ons kunnen herinneren heeft er nog nooit zo'n voorbereiding voor een buitenlands WK plaats gevonden. Vorig jaar in september trok onze coach met een gedeelte van zijn crew tijdens dezelfde periode naar Setúbal en dit jaar waren de meesten tijdens de zomermaanden voor een weekje zeevissen terug afgereisd naar Portugal. Neem daarbij de 2 extra trainingsdagen donderdag en vrijdag vorige week op het WK-circuit, dan moeten ze de plaatselijke visserij en vangtechnieken nu wel onder de knie hebben...  Enfin, denken we toch, want wat kan je meer doen ! De meesten hebben bovendien ervaring zat met WK ‘s en verkeren bovendien in bloedvorm.
Italië, Portugal en Spanje verwachten wij op het podium. Frankrijk, Kroatië en Engeland zijn geduchte concurrenten, maar de andere naties zijn haalbaar. Dus een 7e stek durven we  vooropstellen. Individueel eentje tussen de eerste 10 en eentje tussen de eerste 20  moet ook lukken, maar verassingen zijn nooit uitgesloten. (Terloops : Joël Luyts was nog 6e individueel in 2006 vanuit hetzelfde Setúbal in Portugal ... Moet ook nu kunnen niet ?)
Wie van de zes er precies gaat starten werd ons nog niet medegedeeld omdat vooraf aangekondigd werd dat de coach pas bij de aftrap beslist wie de eerste dag mag toekijken.


FIPS-M afgevaardigden

Als verantwoordelijke van de technische commisie boothengelen is onze Ronny De Ranter uiteraard van de partij en heeft de leiding van de wedstrijd. Waarschijnlijk wordt hij geassisteerd door de Luxemburger Gilbert Zangerlé, huidig secretaris-generaal en dienstdoende voorzitter van de FIPS/M. Als er meer informatie hierover op onze redactie binenvalt vullen we dit wel aan.Berichten en verslagen

Bericht van kapitein Jan Aspeslag ontvangen op zaterdag 15.09.2018

Hi Paul ,
Eindelijk tijd voor wat info over het WK team. Ondanks veel voorbereiding was het gisteren bang afwachten of het vis materiaal op tijd hier zou geraken met de transporteur, daar we heel wat materiaal voorzien hadden was het onmogelijk alles mee te nemen op het vliegtuig. Deze morgen om 7h30 konden met prachtig weer het zee gat kiezen om de eerste training sessie aan te vangen. Het doel van vandaag was het testen en gewoon worden van het gemaakte materiaal. De samenstelling van het materiaal was het resultaat  uit de ervaring die wij opgedaan hebben in de twee  vorige  Setúbal vistrips . 
WIFI IN HOTEL DOWN  

knipoogBedankt jan. Met gisteren bedoelt hij wel woensdag 12 september, dag van aankomst in Setúbal. De eerste training dag ging door op donderdag 13 september (zie programma). Jan stuurde meteen ook enkele foto's door van die training dag :

ploeg 1e trainingsdag wk 2018
Team 1e training dag. V.l.n.r., boven : Eric Pigeolet, Alain De Mits, Bram Cole en Jens De Vrieze. Onder : Peter Vanderschaeghe en Joël Luyts (foto Jan Aspeslag)

peeke bus + visd, 1e trainin,gsdag WK 2018
1e training dag: Peter Vanderschaeghe met een Roze Zeebrasem (Pagellus erythrinus), hier geflankeerd door Alain en Bram. Terloops : Het BCSA-BA record bedraagt 1,6 kg met referentielengte van 55 cm. Deze vangst benadert wel dit record. (foto Jan Aspeslag)

 

Bericht van kapitein Jan Aspeslag ontvangen op zondag 16.09.2018

Hi Paul ,
Vroeg uit de veren om 7u uit varen in nevel naar zone 1 om op  diepte van ongeveer 75 m te gaan vissen. Na de voorbereiding van het aas, dat wel 1u30 in beslag nam kon het vissen beginnen. Het was de bedoeling om een wedstrijd te simuleren, qua tijd, plaats wisselen en punten tellen. Al vlug kwamen er mooie exemplaren boven maar boga’s en makrelen bleven ons plagen. Kan je verzekeren als je deze van soms 80 meter moet boven halen is de pijp vlug leeg. De aandacht voor het aas is hier belangrijk en is op vele manieren getest. Schelpjes en gamba’s zouten of niet, binden of niet, half binden, vele opties maar niet eenvoudig. Ik zie duidelijk dat het team vooruit gaat maar of dit voldoende is om mee te spelen met de lokalen is de vraag. Inzet en motivatie is er en bracht ons tussen de 70 en 100 punten op.  Deze mooie dag ging snel voorbij, s’ avonds wat bijbenen en bedje binnen.
GRTS Jan 

knipoog Bedankt Jan. Het verslagje gaat over de tweede extra training dag op vrijdag 14 september. Jan stuurde ook nu een paar foto's van die training dag door :

WK 2018, vangsten 2e trainingsdagVangsten van de 2e extra training dag; meer dan een volle kuip vis. Schipper Ivo zal wel tevreden geweest zijn. In ieder geval geeft het een idee over de soorten van vis waarrond het zal draaien op dit WK. (foto Jan Aspeslag)

2e extra training dag. Uitvaren van het gezelscfhap. (foto Jan Aspeslag)Foto doorgestuurd door Peter Vanderschaeghe op zondagavond 16.09

wk 2018 Italmianse delegatieDe topfavorieten. De Italiaanse delegatie, senioren en beloften ploegen. Vooraan in het midden coach Alberto Marchi; die was er al bij op het WK 1989 in Oostende. Terloops: Er zijn 4 landen die deelnemen aan het -U21 beloften WK : Portugal, Kroatië, Italië en Frankrijk. Dit WK komt maar niet van de grond.
(Foto Peter Vanderschaeghe)


Bericht ontvangen van Guido Devolder uit Meulebeke op 18.09
Dag Paul
Zeehengelclub ‘De Zalmvissers’ Meulebeke wenst onze Belgisch topteam heel veel succes op het wereldkampioenschap ! We duimen !
Gr.
Guido Devolder

 

Uitslagen 1e wedstrijddag (dinsdag 18.09.2018)

Individueel de 1e wedstrijddag:
1e Salvatori Mauro (Italië), 39 vissen goed voor 113 punten
2e Pinezic David (Kroatië), 38 vissen goed voor 109 punten
3e Juanico Juan (Spanje), 35 vissen goed voor 101 punten

De Belgen de 1e wedstrijddag :
22e Eric Pigeolet (boot 3e), 32 vissen goed voor 88 punten
34e Bram Cole (boot 4e), 23 vissen goed voor 60 punten
39e Jens De Vrieze (boot 4e), 26 vissen goed voor 34 punten
40e Joël Luyts (boot 4e), 20 vissen goed voor 32 punten
56e Peter Vanderschaeghe (boot 6e), 14 vissen goed voor 36 punten

knipoogEr zijn 75 deelnemers in de wedstrijd, verdeeld over 10 boten. (5 van 7 vissers aan boord en 5 van 8. De boot-achtsten worden als boot-zevenden beschouwd en zodoende zijn die niet benadeeld. Dus in feite zijn er 15 boot-zevenden)

Per natie de 1e wedstrijddag :
1. Spanje
2. Italië
3. Kroatië
4. Portugal
5. Frankrijk
6. San Marino
7. Slovenië
8. Ierland
9.
10. Montenegro
11. Engeland
12. Luxemburg
13. Nederland
14. Duitsland
15.Zuid-Afrika

knipoogVan zodra er wat literatuur van de coach over deze eerste wedstrijddag op onze redactie binnenvalt publiceren we die zo vlug als mogelijk. Ondertussen hebben we van de wedstrijdleiding begrepen dat Peter Vanderschaeghe morgen vervangen wordt door Alain De Mits.
Belangrijk: De vooropgestelde zevende plek zit er nog dik in want San Marino, Slovenië en Ierland moeten we aankunnen.
Morgen gaan we er terug voor, zeker weten !!!knipoog

wk 2018 Setubal, vroeg vertrek in de morgenEr wordt vroeg vertrokken in de morgen, een drukte van jewelste
(Foto Jan Aspeslag)

 

Uitslagen 2e wedstrijddag (woensdag 19.09.2018)

Individueel 2e wedstrijddag:
1e Brunettin Gabriele (Italië), 41 vissen goed voor 150 punten
2e Piloto Reinaldo (Portugal), 50 vissen goed voor 127 punten
3e Galzina Ivan (Kroatië), 42 vissen goed voor 122 punten

De Belgen 2e wedstrijddag :
13e Joël Luyts (boot 2e), 47 vissen goed voor 107 punten
27e Bram Cole (boot 3e), 33 vissen goed voor72 punten
28e Eric Pigeolet (boot 3e), 30 vissen goed voor 60 punten
67e Alain De Mits (boot 6e), 17 vissen goed voor 32 punten
72e Jens De Vrieze (boot 6e), 9 vissen goed voor 15 punten

knipoogCorrectie voor gisteren: het zijn de boot-zevenden en boot-achtsten die allemaal als boot-zesden beschouwd worden. Dus er zijn in totaal 25 boot-zesden

Per natie 2e wedstrijddag :
1. Italië
2. Spanje
3. Kroatië
4. Portugal
5. Frankrijk
6. Ierland
7. Montenegro
8.
9. San Marino
10. Slovenië
11. Engeland
12. Luxemburg
13. Zuid-Afrika
14. Holland
15. Duitsland

Stand na 2 wedstrijddagen :
Individueel :
1e Melgaço Raul (Portugal 6+1)
2e Costa Andrea (Italië 5+3)
3e Mileta Dilen (Kroatië 9+2)

De Belgen na 2 wedstrijddagen :
19. Eric Pigeolet (22+28=50)
22. Joël Luyts (40+13=53)
28. Bram Cole (34+27=61)
56. Jens De Vrieze 39+72= 111)
Visten geen 2 dagen:
Alain de Mits (0+67)
Peter Vanderschaeghe (56+0)

Stand per natie na 2 wedstrijddagen :
1. Italië (2+1) 799 punten
2. Spanje (1+2) 766 punten
3. Kroatië (3+4)
4. Portugal (4+3)
5. Frankrijk (5+5)
6. Ierland (8+6)
7. San Marino (6+9)
8. Montenegro (10+7=17)
9. Slovenië (9+8=17) 592 punten
10. (9+8=17) 536 punten
11. Engeland (1+11)
12. Luxemburg (12+12)
13. Holland (13+14)
14. Zuid Afrika (15+13)
15. Duitsland (14+15)

knipoog8e (Montenegro), 9e (Slovenië) en 10e (België) hebben hetzelfde puntenaantal maar Montenegro heeft een betere dag prestatie, dus die krijgen prioriteit in de rangschikking. Slovenië en België hebben dezelfde dag prestaties maar Slovenië heeft meer totaalpunten. Dus België voorlopig 10e maar morgen donderdag wordt alles beslist. Verder:  Als er nog iets moest binnenvallen, dan publiceren we dit met heel veel plezier en zo vlug als mogelijk.
Of ze al dan niet morgen in dezelfde formatie starten is nog niet duidelijk. We zien wel, misschien  later meer hierover.
Terloops : Het tijdverschil met Portugal is 1 uur, vandaar de (voor ons) late vrijgave van de resultaten.

verjaardag Joël19 september. Joël Luyts wordt 46 vandaag en ... een 13e plek, wat wil je meer !
Een dikke proficiat aan Joël. (foto Jan Aspeslag)


Morgen, derde en laatste wedstrijdag. We vliegen er weer in. Duimen maar !!! knipoog

Uitslagen 3e wedstrijddag (donderdag 20.09.2018)

Individueel 3e wedstrijddag:
1e Kosovic Angelos (Kroatië), 65 vissen goed voor 162 punten
2e Volpino Paolo (Italië), 59 vissen goed voor 142 punten
3e Marschalec Rolf (Engeland), 40 vissen goed voor 105punten

De Belgen 3e wedstrijddag :
27e Bram Cole (boot 3e), 26 vissen goed voor 66 punten
44e Jens De Vrieze (boot 5e), 26 vissen goed voor 60 punten
46e Peter Vanderschaeghe (boot 5e), 18 vissen goed voor 50 punten
48e Eric Pigeolet (boot 5e), 19 vissen goed voor 48 punten
55e Joël Luyts (boot 6e), 28 vissen goed voor 50 punten

Per natie 3e wedstrijddag :
1. Spanje
2. Kroatië
3. Frankrijk
4. Italië
5. Engeland
6. Portiugal
7. Slovenië
8. Montenegro
9. Ierland
10. Luxemburg
11.
12. San Marino
13. Holland
14. Duitsland
15. Zuid-Afrika

wk 2018 binnenvarenDe dag zit erop. (Foto Jan Aspeslag)

WK 2018, aanmeren... De dag zit er helemaal op ! (Foto Jan Aspeslag)

 

Individuele einduitslagen WK 2018

Het podium :
Goud Salvatori Mauro (Italië) (1+8+7=16) 119 vissen
Zilver Barcelo José (Spanje) (7+5+10=22) 117 vissen
Brons Galzina Ivan (Kroatië) (16+3+8=27) 106 vissen
4e Volpini Paolo (Italië) (8+23+2=33) 155 vissen
5e Juanico Marco (Spanje) (3+29+5=37) 82 vissen
6e Volpi Marco (Italië) (9+10+21= 40) 123 vissen

Onze Belgen :
23e Bram Cole (34+27+27=88) 82 vissen
28e Eric Pigeolet (22+28+48=98) 81 vissen
35e Joël Luyts (40+13+55=108) 75 vissen
36e Jens De Vrieze (39+72+44=155) 61 vissen
Visten geen 3 dagen :
De Mits Alain (0+67+0) 17 vissen
Vanderschaeghe Peter (56+0+46) 32 vissen

 

Einduitslag teams WK 2018

Het podium :
Goud Spanje (1+2+1=4) 1.227 punten, 487 vissen
Zilver Italië (2+1+4=7) 1.241 punten, 553 vissen
Brons Kroatië (3+4+2=9) 1.218 punten, 541 vissen

De andere naties :
4. Portugal (4+3+6=13) 1.065 punten, 432 vissen
5. Frankrijk (5+5+3=13) 1.051 punten, 444 vissen
6. Ierland (8+6+9=23) 998 punten, 405 vissen
7. Slovenië (7+10+7=24) 899 punten, 347 vissen
8. Montenegro (10+7+8=25) 1.006 punten, 438 vissen
9. Engeland (11+11+5=27) 869 punten, 340 vissen
10. San Marino (6+9+12=27) 809 punten, 370 vissen
11. (9+8+11=28) 810 punten, 368 vissen
12. Luxemburg (12+12+10=34) 607 punten, 257 vissen
13. Holland (13+14+13=40) 662 punten, 264 vissen
14. Zuid-Afrika (15+13+15=43) 563 punten, 208 vissen
15. Duitsland (14+15+14=43) 536 punten, 226 vissen

knipoogEn daarmee is het doek over het WK 2018 weeral gevallen. We hopen vandaag vrijdag het verslag van onze kapitein-coach Jan Aspeslag over het volledig verloop van dit WK te kunnen publiceren met waarschijnlijk ook zijn nabeschouwingen. Indien nog problemen met WIFI, dan wordt dit iets voor het week-end. Dus nog een beetje geduld dan maar.

Bram Cole, eerste Belg (23e plaats en prachtig parcours afgelegd)

FIPS/M commissarissen Gilbert Zangerlé
en Ronny De Ranter

Nabeschouwingen van kapitein Jan Aspeslag ontvangen op vrijdag 15.09.2018

Hi Paul,
De strijd is gestreden met gekend resultaat. De zesde  zelfs vijfde plaats lag in handbereik maar geluk was niet aan onze kant. Wij hebben een grote stap vooruit geplaatst qua kennis en ervaring spijtig dat we dit niet konden verzilveren. De regelmaat zoals Bram moet er komen, Joel en Eric scoorden sterk maar moeten dit kunnen doortrekken. Aan het resultaat kan men duidelijk zien wie hier vooraf was.  Ik dank het team voor hun inzet en hoop de lijn door te trekken ondanks de strijd met ongelijke wapens.
Grts Jan
 

knipoogTot daar Jan. Een meer gedetailleerd verslag over de drie wedstrijddagen zullen we waarschijnlijk in "de boekskes" mogen lezen. Vanavond (vrijdag 21.09) volgt de prijsuitdeling en de huldiging van de laureaten. Foto's hiervan worden zekerst nog toegevoegd aan dit verslag. Als er nog iets moest binnenvallen, van wie ook, dan publiceren we dit uiteraard. De WK- palmaressen zijn ondertussen bijgewerkt.


De Prijsuitdeling en huldiging van de Laureaten

WK 2018, Individueel podium
Het individueel podium
. Vlnr : Zilver voor Barcelo José (Spanje) - Goud voor Salvatori Mauro (Italië) en Brons voor Galzina Ivan (Kroatië)
(Foto Peter Vanderschaeghe)

 

Italië 2Spanje 1KroatiëHet landen podium: vlnr: Zilver voor Italië - Goud voor Spanje - Brons voor Kroatië (Foto's Peter Vanderschaeghe)

 

WK 2018, België 11e plaatsDe teerling is geworpen: België 11e en Holland 13e (hier op de tweede rij)

knipoogEn hiermee sluiten we deze reportage van het WK 2018 in Setúbal-Portugal af.
Hartelijk dank voor jullie dagelijks bezoek aan de NIEUWSKRANT deze week. We hopen dat jullie er iets aan gehad hebben. Er was trouwens ook nu weer veel interesse voor dit WK en voor het reilen en zeilen van de ploeg. Belangrijk !

Met deze bedanken we Jan Aspeslag en Peter Vanderschaeghe voor hun bijdrage en medewerking aan onze verslaggeving. Ook van harte dank aan Gilbert Zangerlé en Ronny De Ranter voor het ons bezorgen van de uitslagen. Mvgr. Paul

Palmaressen

knipoogOp deze webpagina kunnen jullie de tabellen met de WK-palmaressen (click) vinden. De tabellen zijn ondertussen bijgewerkt


 

top