newsflash

Laatste update 01.10.2020
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :

naar de Archieflijst onderaan het BCSA-BA NIEUWS

Wereldkampioenschappen Boothengelen 2015 van
12 tot 19 september in BUNDORAN/MULLAGHMORE


onderaan paginaNaar einde verslag

 

BCSA-BA NIEUWSKRANT VAN 11.09.2015 (25e aanpassing dd 21.09)

Mullagghmore - BundaronBundoran, aan de Westkust van Ierland, ligt ten zuiden van Donegal en ten Noorden van Sligo in het Graafschap (County) Donegal aan de gelijknamige Donegal Bay niet zo heel ver van de Noord-Ierse grens en slechts een kleine 3 uur rijden van Dublin Airport. Mullaghmore (county Sligo) ligt ongeveer een 15 km Westwaarts en biedt een zeer goede beschutting bij Westenwind.
Het is de bedoeling van de FIPS/M dat er steeds een mogelijkheid tot uitwijken moet bestaan en met de keuze van beide havens wordt hieraan dan ook voldaan.
Terloops: Door deze reglementering van de FIPS/M, in voege sinds 2008, is het trouwens uitgesloten dat België ooit nog een WK krijgt toegewezen. We zouden inderdaad kunnen uitwijken naar de Oosterschelde, maar dit betekent een dubbele boeking van boten en het vooraf reserveren van autobussen. We zouden dit nooit kunnen doorrekenen aan de deelnemers, tenzij er zich hiervoor een mega-sponsor zou aanbieden. We hebben inderdaad de voorbije decennia heel veel geluk gehad en slechts eenmaal op 6 Wk's één enkele dag, de officiële trainingsdag in Nieuwpoort 1997, moeten afgelasten.

Er wordt verbleven in The Great Northern Hotel in Bundaron en daar is ook het hoofdkwartier van de organisatie gevestigd.

 

De deelnemers

     
 
BELGIUM
Jan ASPESLAG
Wilfried BULS
Bram COLE
Stefan RUYS
Eddy VAN CAMP
Manager:
Ronny CLEYMANS


 
CROATIA
Marcko SIKIRIC
David PINEZIC
Ivan GALZINA
Sinisa BUDISAVLJEVIC
David BAJLO
Stefano ERMAN 
Managers: Milivoj JURIC
& Saso RASOVIC

 
ENGLAND
Cliff NEWBOLD
Gary GALBRAITH
Mark SMITH
Colin SEARLES
Stve BATCHELOR
Manager:
Rolf MARSCHALEK


    Duitsland  
 
FRANCE
Julien BAYOD
Sylvain FERACHOGLOU
Jacques-Yves FERAUD
Matthieu HERVOUET
David RICHARD
JUlien RONDINEAU
Managers:
Jean-Pierre CAGINICOLAU
& Amine MAMMERI

 
GERMANY
Horst HENNINGS
Hans Heinrich GROSSMANN
Andreas MATTHIESEN
Karl SCHMIDT
Uwe SUGGE
(Angler-Captain)
 
IRELAND
Tony SANTRY
Heiko DREIER
John DENNEHEY
Josie BARRETT
Dan LYNCH
Anthony AUSTIN
Dave ROE
Manager: Kit DUNNE


    Luxemburg   Nederland
 
ITALY
Marco VOLPI
Paolo VOLPINI
Mauro SALVATORI
Gabriele BRUNETTIN
Anthony GIACOMONI
Fabio GRATI
Manager: Alberto MARCHI

 
LUXEMBOURG
Jean-Pierre HANSEN
Henri JUNGERS
André STEMPER
Guy REMY
René ROYER
(Angler-Captain)


 
HOLLAND
Pier BUIJK
Ernest RIPSON
Frank VAN SCHILT
Sjaak VERBURG
Kees WESTDORP  Manager:
Henri KARREMANS

     
 
PORTUGAL
Claudio CRISTOVA
Silvio SANTOS
Joao SANTOS
Manuel NEVES
Ricardo LAVANDEIRA Alexandrer DIONISIO Manager: Carlos VINAGRE

 
SAN MARINO
Federico SOLDATI
John BRUSCHI
Daniel MORONI
Federico Francesco BRUSCHI
Michele BACCIOCCHI;  Manager: Bruno ZATTINI

 
SLOVENIA
Djean STRUNA
Aliosa TOMSIC
Nik KOCJANCIC
Janez PETKOVSEK
Vladimir MELINC 
Manager:
Zdenko GRANDO

       
 
SPAIN
Josep BARCELO BONET
Xavi PEREZ ROJO
Juan Lorenzo SEPULVEDA ROMERO
Luis ORTEGA
Rafael MESA MARTINEZ
Managers: Jose Luis Fernandez INIGO
& Angel Fernandez  DOMINGUEZ

     
WALES
Arthur BEECHEY
Mark EAST
Chris HAMBLIN
Dewi ROBERTS
Colin ORME-THOMAS 
Manager:
Robert ROBERTS

Even onze ploeg voorstellen

Belgian team wk 2015 IerlandAllemaal netjes in de uniforme outfit van sponsor Top Hengelsport Robby Fish uit Wommelgem,
v.l.n.r. boven: Stefan Ruys uit Lennik (58), lid van Kingsfisher-Blankenkerge heeft reeds een paar WK's achter de rug in Sétubal-Portugal  2013 en 2014 (clubs).
Bram Cole uit Borsbeek (41), lid van Robby Fish Zeehengelclub, kennen we ondertussen maar al te goed. Zekerst zijn super stunt in het recente kvB ging niet onopgemerkt voorbij. Bram heeft al wat WK-ervaring opgedaan met een 47e plek in Livorno 2011 en een 26e plek in La Rochelle 2012. Hij maakte ook een uitstekend parcours op het recente WK-Clubs in Kroatië.
Jan Aspeslag uit Brugge (62), de ouderdomsdeken van het gezelschap is eveneens lid van Kingfisher-Blankenberge. Hij nam deel aan het WK in Portugal 2013, aan het WK in Weymouth 2014 en eveneens aan het WK Clubs in 2014 in Portugal
Onder: Kapitein-Coach Ronny Cleymans (41) uit Leest, voorzitter van de Egleghemse Zeevissers, is een van onze meest ervaren zeehengelsporters met talrijke ereprijzen achter zijn naam. Was 17e op het WK 2004 in Sesimbra-Portugal en 14e op het WK 2008 in Holland. Dus internationale ervaring zat. Hij gaat resoluut voor een podium plaats ... je moet de lat durven hoog leggen (That’s the spirit man !)
Wilfied Buls uit Elewijt (53), lid van EFSA-Belgium is een nieuwkomer in het WK-wereldje... Misschien zorgt hij wel voor de verassing.
En tenslotte Eddy Van Camp uit Zemst (56), lid van de Egleghemse Zeevissers, nam deel aan het WK 2012 in La Rochelle, in 2013 in Sétubal-Portugal en vorig jaar in Weymouth-Engeland. Als je 4 jaar na mekaar je in een 3-daagse weet te plaatsen voor een WK is dat al een prestatie op zich.
(Foto donderdagnacht 11.09.2015 om 1:20 uur doorgestuurd vanuit het Great Northern Hotel in Bundoran-Ierland. Electronische uitsnede van Paul Phlips)

Sponsoring

Het VVBZ vzw sponsort de volledige inschrijvingssom voor hun deelnemers en schenkt ook nog een forfetair bedrag om kleine onkosten in Bundoran te dekken. De BCSA-BA vzw neemt het verblijf, de kosten voor de kapitein en de relatie-geschenken voor haar rekening. Hengelsport ROBBY FISH uit Wommelgem levert ook dit jaar weer een serieuze inspanning door buiten kleding (T-shirts, sweater, polo, vest, petjes) en de zeer voordelige aankoop van geschikt hengelmateriaal, ook nog een gedeelte van het afhuren van de extra trainingsboten vooraf voor haar rekening te nemen. Zij stellen ook hun firma-camionette ter beschikking van het team in Ierland.


Programma

Donderdagavond 10.09 aankomst van ons team in "The Great Northern Hotel" in Bundoran.
Vrijdag 11.09 Eerste extra trainingsdag vooraf vanop de Kiwi Gill met schipper Denis Kilgannon vanuit Mullaghmore
Zaterdag 12.09 Tweede extra trainingdag vooraf, nu vanop de Bundoran Star met schipper Patrick O' Dogerty eveneens vanuit Mullaghmore
Zondag 13.09 In de morgen kapiteinsvergadering met trekking van de boten voor de trainingsdag en de 3 wedstrijddagen. In de namiddag Olympische optocht doorheen Bundoran gevolgd van de openingsceremonie.
Maandag 14.09 Officiële trainingsdag vanuit Mullaghmore
Dinsdag 15.09 Eerste WK-wedstrijddag met 's avonds bekendmaking van de dagresultaten .
Woensdag 16.09 Tweede wedstrijddag
Donderdag 17.09 Derde en laatste wedstrijddag
Vrijdag 18.09 Sluitingsceremonie met prijsuitdeling gevolgd van een gala diner
Zaterdag 19.09 na het ontbijt, terugreis


Toegekende punten per soort

Punten (minimum 25 cm voor alle soorten in de lijst)
6
Zeebaars - Kongeraal - Ruwe haai (tope)
5
Alle soorten Roggen - Tarbot - Griet (Brill)
4
Pollak - Leng
3
Gul - Hondshaai - Zeebrasem - Bot - Pladijs - Sint Pietervis (John Dory)
2
Lipvis (alle soorten) - Schar - Wijting - Ponen (alle soorten)
1
Alle andere soorten hierboven niet vermeld
Aasvis (bait fish): Inktvis, sprot, smelt, Launce (?... soort smelt), haring, octopus, makreel en horsmakreel komen niet in aanmerking

 

Voorbeschouwingen door
kapitein-coach Ronny Cleymans

(Vanuit Bundoran vrijdagnacht 11.09.2015 om 02:11 uur)Ronny Cleyman

Eerste keer Hoewel het enkele maanden geleden nog niet eens in mijn gedachten was opgekomen ooit een team te mogen coachen, is het nu zover... Véél vroeger dan verwacht, maar ik ben er klaar voor.  Net als de rest van het team !
Niettegenstaande ik er reeds 10 WK’s heb opzitten, is dit mijn eerste WK als coach, en geloof het of niet, je gaat de dingen zien vanuit een héél ander perspectief...

Opdracht Mijn eerste keer, begonnen aan de opdracht met het volste vertrouwen...  Wat natuurlijk niet wegneemt dat ik ten volle besef dat het geen makkelijke opdracht gaat worden.  Zoals ik het zie, is de opdracht 2-ledig: Enerzijds wil ik proberen om het geloof in de nationale ploeg te herstellen.  Na de tegenvallende resultaten van de afgelopen jaren is het geloof enigzins verdwenen.  En net zoals in het voetbal, hebben wij de “stuwende kracht” van onze achterban nodig om onze prestaties te verbeteren.  Het gevoel van “we believe...” moet dan ook dringend terugkeren.
Anderzijds wil ik proberen van de 5 individuele deelnemers, die stuk voor stuk gevestigde waarden zijn, om te vormen tot één hecht team.  En met deze gebundelde krachten, gaan we dan samen proberen om als team een degelijk resultaat te behalen op dit WK.

Verwachtingen Als ik de voorbereiding van de afgelopen maanden in acht neem, kan ik jullie alvast meedelen dat van mijn kant de verwachtingen hoog gespannen zijn.  Hoewel we steeds realistisch moeten blijven, neem ik als uitgangspunt volgend motto...  “Wie hoog vliegt kan laag vallen !”  Dit mag ons echter  NIET beletten om op te stijgen...  Want wie uit voorzorg aan de grond blijft, zal NOOIT iets bereiken.
Maw, we gaan er voor !  De komende 10 dagen zullen we alles uit de kast halen om te bereiken wat we willen bereiken.  Slagen we hierin, dan is dat geweldig.  Lukt het niet, dan kunnen we ons alvast niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben.
..

Voorbereiding Hoewel de periode van mijn aanstelling tot de dag van vertrek vrij kort was, blikken we toch terug op een degelijke voorbereiding.  Na een korte kennismaking zijn we direct gestart met de opmaak van een planning.  Met de hulp van Paul Phlips werden de nodige boekingen en reservaties gemaakt.  Hiervoor mijn oprechte dank aan Paul.  Want geloof me vrij, om een afspraak of regeling te maken met een Ier, heb je engelengeduld nodig...
Na dit alles zijn we meteen gestart met de materiaalkeuze en aansluitend was het dan “lijnen knopen” geblazen... Tussendoor heeft Stefan dan ook nog even de tijd en moed bij elkaar gesprokkeld om zomaar eventjes méér dan 600 loodjes te gieten en te voorzien van rubbercoating.  Een echt titanenwerk...
Merci Stefan !

Tevens werd er geopteerd om op Ierse bodem te trainen.  Vandaar dat we reeds 4 dagen vooraf afreizen, zodoende we 2 extra trainingsdagen kunnen inlassen.  Dit werd mede mogelijk gemaakt door enkele sponsoren, waarvoor onze oprechte dank vanwege het hele team.
Voornamelijk uit deze 2 trainingsdagen proberen we om de nodige informatie te verwerven en om daarop dan nadien onze visserij af te stemmen.  Laat ons hopen dat deze tactiek ons geen windeieren legt...Fingers crossed !

De komende dagen zal ik proberen jullie dagelijks een update te geven van de gebeurtenissen en vorderingen hier in Bundoran...
Hopend op de steun van jullie allemaal...
Met vriendelijke groeten,
Ronny

knipoog Tot daar Ronny Cleymans onze nieuwbakken kapitein-coach. Hem kennende zijn we er van overtuigd dat hij deze opdracht tot een goed einde gaat brengen. Alvast bedankt Ronny om, na een reis van anderhalve dag, deze voorbeschouwingen samen met de groepsfoto vorige nacht nog door te sturen en ook in naam van al onze bezoekers aan deze BCSA-BA NIEUWSKRANT vooraf bedankt voor je berichtgeving die we de volgende dagen van jou mogen verwachten.


Zou het deze keer nu eens echt willen lukken?
Toch maar blijven dromen. Spes fontes aeterna ... hoop doet leven.


Vrijdagnamiddag 11.09, bericht van Henk Hillaert (NFC) vanuit Brussel
Paul,
Is inderdaad prachtig wat Ronny doet. Hij leeft er voor en is dus waarschijnlijk nog goed om het een jaar of 10 of meer te doen.  Zie hem telkens bij Willy in de Goudvoorn op Open-deur dag.  Heeft ook een zeer kalmerend aura over zich en dat heb je voor een WK wel nodig. SUPER.
We duimen , natuurlijk !!!!
Henk

Vrijdagnamiddag 11.09, bericht van Miel Pasmans (ZWB)
Bedankt Paul,
De Zeewolven uit Brasschaat wensen ons team heel veel succes toe in Ierland
Groetjes
Miel


Vrijdagavond 11.09 (23:46 u) bericht van Ronny Cleymans uit Ierland
Ronny Cleyman Beste Paul,
Sfeerfoto’s en foto’s aan boord lukt me vandaag niet om door te sturen… (Technisch probleempje)...  Ik hoop dat we het euvel zo snel mogelijk kunnen verhelpen...
Concreet over vandaag... Deze morgen gelijk aan ’t ontbijt. Nadien in een plaatselijke tackle shop onze aasbestelling gaan ophalen en dan richting Mullaghmore, een haventje 10km verderop. Rond halftien onze schipper ontmoet en dan alles de boot ingeladen, klaar om er tegen aan te gaan. Uw werk m.b.t. de boekingen en reservaties heeft zijn vruchten afgeworpen. Alles liep van een leien dakje ! Nogmaals mijn dank hiervoor...
Wat het vissen zelf betreft, bestaat de vangst vnl. uit lipvis en pollak.  Deze laatsten zijn bijna allemaal aan de maat.  Bij de lipvissen echter, haalt de helft de maat niet. Uitzonderlijke bijvangst vandaag was een leng.  Hier en daar vang je ook nog een dogfish en een steenbolk. Vandaag verliep de visserij voor ons eerder stroef.  Deels door de slechte weersomstandigheden (regen en wind) maar wellicht heeft ook de korte nacht hier iets mee te maken.
Niettegenstaande dit alles hebben we wel veel bijgeleerd van de lokale visserij hier ter plekke. Hopelijk loopt het morgen allemaal een beetje vlotter...
Zo nu ga ik nog even op bezoek bij de mannen, die nog steeds aan ‘t knopen zijn.
En dan stilaan dodoo doen...
Met vriendelijke groeten,
Ronny2e trainingsdag afgelast ... The fucking wind !!!

Zaterdagmiddag 12.09, bericht van Ronny Cleymans uit Ierland
Ronny Cleyman Hey Paul,
Zoals je misschien al kon zien of vermoeden, werd vandaag de training dag afgelast, omwille van de slechte weersomstandigheden. Er staat hier een westerstorm, die bij momenten het dak van het hotel zou blazen...  Hierdoor was vissen vandaag echt niet mogelijk.
Maar geen nood, we hebben de training kunnen verplaatsen naar morgen.  Momenteel is het chaos i.v.m. de bootverdeling over de verschillende landenteams, aangezien er reeds een aantal boten privaat verhuurd waren voor morgen.  Op dit ogenblik is er slechts één land gerust.  En ja hoor, dat zijn wij !  Onze boot (the Bundoran Star) ligt mooi op ons te wachten.
Mede door de goeie afspraken en reservaties die jij van thuis uit hebt gemaakt, en natuurlijk ook met de hulp van een doos lekkere Belgische pralines, zorgt dit alles ervoor dat wij reeds een schipper hebben die absoluut voor de Belgen wil varen. Het is leuk dat het nu een keer de Belgen zijn die met de mooiste en grootste (en vooral de “lokale”) boten kunnen trainen.
De eerste “battle” hebben we zo reeds gewonnen.  België 1 – rest 0...

Momenteel zijn de mannen volop lijnen aan ’t knopen en verbeteringen aan het aanbrengen.  Verbeteringen, waarvan we denken dat ze méér en grotere vis gaan opleveren. Hierbij afgaand op de informatie die we de afgelopen dagen hier hebben opgestoken.
In bijlage nog enkele sfeerbeelden van de afgelopen 1e trainingsdag.
Tot later !
Ronny

Pollak Eddy Van Camp met ballan wrasse
Bram met een mooie pollak
(pollak = 4 punter)
Eddy met een mooie Ballan Wrasse
(gevlekte lipvis = 2 punter)

knipoog Vraagje aan coach Ronny : Als jullie morgen zondag 13.09 gaan trainingvissen, wat gebeurd er dan met de kapiteinsvergadering in de morgen en de optocht en openingsceremonie in de namiddag ???

Antwoord van coach Ronny hierop :
Paul,
We varen uit om 6u…  Daar kijk je van op hé...
Normaal krijg je die Ieren voor 10 u niet uit bed...  Maar ja, ik wel dus !
Wellicht kom ik vroeger naar huis voor de kapiteinsmeeting...  Al hoop ik dat Ronny die wil verplaatsen naar vandaag...
Ceremonie is in de namiddag...
Groetjes,
Ikke

knipoog Ja wadde, knap gedaan Ronny. Henk Hillaert zou zeggen: Dat komt door zijn "kalmerende aura" (zie hierboven) Hopelijk kan Ronny De Ranter (officiële en enige FIPS-M afgevaardigde aanwezig op dit WK) de kapiteinsvergadering vervroegen naar de vooravond vandaag of zo... moet kunnen. Wij horen het wel.


Zaterdagavond 12.09 (23:36 u) bericht van Ronny Cleymans uit Ierland
Ronny Cleyman Paul,
Het is de Franse coach die tegen was, maar Ronny heeft niet aangedrongen... Mocht ik erover onderhandeld hebben, het zou wel zijn doorgegaan. Maar geen nood, mijn mannen hebben de nodige opdrachten gekregen. Ze zullen morgen de klus wel klaren... De Franse coach was tegen omdat zij geen training meer op de planning hebben staan. Niet vandaag en niet morgen. Door dwars te liggen, ontneemt hij meer dan 10 landen de mogelijkheid om samen te trainen met hun coach aan boord. Een tactiek als een ander... Hiervoor moet je begrip tonen, want dat is “part of the game” ! Ik zal dan braaf naar de captains meeting gaan...  Of Ronny daar blij gaat mee zijn, da's een andere vraag...
Ge weet, of ge weet niet, maar een WK, dat is oorlog !  Ge sluit bondgenootschappen, of ge gaat eraan !!!  Eén van de twee...  Een derde optie is er niet !
Er wordt morgen gevist van 6u tot 12u. Om 13u wordt er gezamenlijk geluncht en tegen 14u30 zullen we paraat staan voor de ceremonie. Dus hebben ze 6u de tijd om te trainen.  Dat moet volstaan, aangezien de vistijd op een wedstrijddag maar 5u betreft.
Allee, tijd nu om dodoo te doen... Tot morgen zondag !
Groetjes,

knipoog Neen, Ronny De Ranter was daar zekerst en vast niet blij mee. We hadden het al begrepen van hem; hij dacht om de vergadering zaterdag rond 16 uur te laten doorgaan. Iedereen bleek akkoord behalve ene kapitein die hem toesnauwde NON DEMAIN ! ... En dan weet je meteen over welke natie het gaat. Al bij al moet Ronny het vooropgesteld door de FIPS-M goedgekeurd programma volgen en als er geen eensgezindheid is onder al de kapiteins,  kan daar nooit van afgeweken worden.


WK 22015 Ierland, optochtOptocht officiële Opening Parade van het WK 2015 in Bundoran-Ierland

België in de optocht van het WK 2015 in Bundoran

België in de optocht (er zijn er wel een paar die achteraan bengelen zo te zien)

 

 Hopelijk zijn onze mannen niet vergeten om dat plakkendraagstertje
een paar Euro's drinkgeld te geven (deden we toch in onze tijd niet ?)


Vooraan in de optocht Ronny De Ranter,
de enige FIPS/M afgevaardigde ter plekke in Bundoran. Hij zal zijn handen wel vol hebben, zeker weten !
Zelfs bij schemerlicht wordt er op de kamers geknoopt. Uuuu-ren zijn ze er al mee bezig geweest. En, echt waar hoor ... voor de hotelbar is er geen tijd!

Maandagnacht 14.09 om 0:59 uur, bericht van Ronny Cleymans uit Ierland
Ronny Cleyman Beste Paul,
Vandaag zondag was een hectische dag...  Maar we hebben enorm veel vorderingen gemaakt ! Deze morgen om 4u30 uit bed, een halfuurtje later ontbijten om vervolgens te vertrekken naar de haven. Na onderweg het aas te hebben opgepikt, rond 6u15 aan boord van de Bundoran Star en uitvaren maar. Met pijn in het hart moest ik helaas aan de kant blijven, aangezien om 10 u de “captainsmeeting” van start ging.

Een captainsmeeting verliep naar gewoonte met de nodige heisa en discussies, om tot slot te eindigen waar de discussie eigenlijk begon... Maw, veel tramalant voor niks...  Vandaag was niet anders...Ellenlange, eindeloze discussies om tot een besluit te komen wat eigenlijk al in het reglement staat geschreven.
Na de middag zijn onze “boys” dan teruggekomen van een zéér productieve training.  Waarbij ze vergezeld waren van de lokale pers, onder de vorm van een Ierse “schone”, zijnde een jonge dame (met gekleurd haar en zonder sproetjes). Morgen lezen we wellicht in de krant dat België topfavoriet nummer één is op dit WK.  Maar wat kennen de Ierse vrouwen nu van vissen... ?
Na hun thuiskomst was het vlug even wat eten, douchen en hup, op een rapje en een gouwtje naar de openingsceremonie.  De optocht was al een geluk bij droog weer.
De vlaggengroet en nationale hymnes hebben ze uit voorzorg “indoor” laten doorgaan.  En geloof het of niet, na de officiële opening, zijn wij met het ganse team op één kamer gaan lijnen knopen. We hebben hiervoor zelfs verstek laten gaan voor de aansluitende receptie...  Zijn we goed bezig ?

Van vijf uur tot nu (halftwaalf ‘s avonds) hebben we samen “in team” lijnen geknoopt.  Massaproductie of “kettingwerk” loont echt en zo kan je op korte tijd een groot aantal lijnen samenstellen. Het andere voordeel is dat elke Belg ook over de zelfde lijnen beschikt.
Morgen gaan we voor de laatste keer trainen.  De zgn. officiële trainingsdag...  Hiervoor hebben wij een ietwat kleinere boot geloot.  Maar dat kan ons helpen voor te bereiden op de komende dagen.  Tot op heden zaten we slechts met 5 vissers aan boord.  Vanaf de eerste wedstrijddag worden er dat 8. Hopelijk krijgen we morgen bevestiging van de opgestoken kennis van onze training van vandaag...  Indien we hier een positief antwoord op krijgen, dan belooft het een mooi WK te worden. Dan zou ik durven stellen dat we er klaar voor zijn.  Al gaan we geen vel verkopen alvorens de beer geschoten is !
Met deze positieve noot wens ik af te sluiten en dank ik al onze supporters die de afgelopen dagen een berichtje hebben gestuurd om ons een hart onder de riem te steken.
Slaap wel en tot morgen !
Ronny

knipoog Ben rond die tijd naar boven Ronny. Ik leef zoals de Ieren die na 9 uit hun bed komen in de morgen. Pas rond half-tien kan ik rond mijne computer voor je verhaal. De spirit zit er nog echt in zo te lezen. Jullie zijn absoluut goed bezig en bedankt voor de literatuur, echt SUPER man.
Aan onze bezoekers: Als er in de loop van de dag nog berichten of bruikbare foto's binnen zouden lopen - uit Ierland of lokaal - publiceren we dat allemaal zo vlug als mogelijk. Dus blijven kijken is de boodschap want morgen begint het echte werk in Mullaghmore.


Maandagnamiddag 14.09, bericht van Ronny De Ranter uit Bundoran
Ronny De Ranter, uitsnedeHé Paul,
Ik
ben serieus ziek en vandaag zelfs binnen gebleven. Ik heb wel niet stil gezeten en ondertussen in Excel een programma uitgewerkt waarin ik de uitslagen kan inbrengen want het systeem van “de Fransman” werkt niet altijd.
Verder heb ik dit jaar echt geen zin om, zoals op het vorige WK samen met Gilbert, drie avonden niet te gaan eten en almaar door te werken. Dus heb ik nu alle boten en de deelnemerslijst ingebracht… wat een karwei man !!
Foto’s ? Ik was m'n camera vergeten gisteren, ik heb dan maar foto's gevraagd aan Tom Lillis (Chairman Irish Federation of Sea Anglers, nvdr), hij heeft er een aantal op een USB stick gezet en daarvan stuur ik je er straks wel enkele door.
Inderdaad probeer ik me niet te moeien met de mannen, zij werken zeer hard aan hun materiaal moet je weten. Ik denk dat er wel iets in zit dit jaar.  Ronny heeft de ploeg goed onder controle, knap!!
Dus ik stuur nog wel wat door, je ziet maar wat je ermee doet Paul.
Groetjes,
Ronny (De Ranter)


Guinness pintknipoog Hopelijk ben je vlug hersteld Ronny. Je kan het je echt niet permitteren om daar ginderachter ziek te worden. Laat je toch niet te veel opjagen want dat is nergens goed voor en als ze een uurtje of zo langer op de uitslag moeten wachten, dan is dat maar zo. Een echte goeie Guinness van ’t vat in Ierland kan wel wonderen doen hoor… weet ik uit ervaring. (Guinness is good for you ...) Ik had wel graag foto’s door onze eigen mensen getrokken doorgestuurd gekregen… komt wel. De foto's van de parade die ik gepubliceerd heb komen trouwens van Tom Lillis (hier en daar wat bijgesneden en bijgewerkt). Tot horens dan maar zekerst ?


Fotos van Ronny De Ranter op 14.09 ontvangen

WK 2015 waterbokaal
Ieder land diende een beetje water uit hun eigen zee mee te brengen en dat werd dan verzameld in één enkele bokaal zo te zien. Als we hier meer over te weten komen vertellen we dit wel en passen deze ondertiteling aan (Terloops: de Luxemburgers namen water mee uit Gilbert Zangerlé ’s  zeevisaquarium ... zeer zuiver wist deze te melden)

The waters from the 14 Nations mixed together - a symbol of unity at the
start of the Championships.(Dus we zijn het dan toch te weten gekomen, foto later bijgevoegd)

 

De optocht was al een geluk bij droog weer. De vlaggengroet en nationale hymnes hebben ze uit voorzorg “indoor” laten doorgaan. 

WK 2015 team Belgium
Team Belgium


Maandagavond 14.09, bericht van Freddy Devriendt (ECB) uit Oostende
Hallo Paul, 
Natuurlijk volg ik ook met belangstelling het verloop van het WK 2015 in Ierland en dit dank zij uw berichtgeving. Het spreekt vanzelf dat ik duim voor ons nationaal team en wens hen het allerbeste toe, want morgen, na de paar dagen van training, begint het echte werk. Zeg Paul ik vraag mij af of onze mannen ons volkslied tijdens de voorstelling van de landenteams uit volle borst hebben meegezongen? Naar het schijnt helpt dit om een mooie uitslag te behalen, zie maar naar onze Rode Duivels. 
Groeten en duimen, 
Freddy


Maandagavond 14.09 om 23:59 uur, bericht van coach Ronny Cleymans uit Bundoran-Ierland.

Ronny Cleyman Hey Paul,
De mannen liggen in bed, lijntjes zijn geknoopt en alle materiaal staat klaar voor morgen.
Nog even vlug een verslag doorsturen, en dan kan hier ook het licht uit.  Want ook Wilfried (kamergenoot nvdr.) gaat zijn nachtrust goed kunnen gebruiken.
Vandaag officiële trainingsdag.  En wat voor één...  Een echte spektakeldag !!! Of een promodag om naar Ierland te komen vissen...  Je kiest zelf maar.
Er mocht niet in de zone van het WK-getraind worden.  Daarom stelde onze schipper voor om naar dieper water te varen.  Hij wist wel een plaatske... Na anderhalf uur varen, aangekomen op een plek waar het water 45m diep was. Na 15 minuten werd om een nog onbekende reden de ankerkoord op de neus van de boot stukgeslagen, waardoor we op drift waren. Maar in die 15 minuten die we daar hebben kunnen vissen, hebben we een massa vis gevangen, hebben we bezoek gehad van wel twintig dolfijnen, heeft Stefan bij het drillen van twee pollakken een aanbeet gehad van een mega grote blauwe haai en als kers op de taart zagen we kolossen van blauwe tonijnen jagen op makreel. (zie afbeelding hieronder nvdr.)  Ik kan u verzekeren, als zo’n beest van 400 kg zich uit het water werpt, het is spektakel verzekerd.
Na het verlies van het anker, zijn we dan maar op ondiep water gaan liggen.  Nog een tweetal uurtjes pollakken en lipvissen gevangen en dan binnengevaren om verder te kunnen werken aan de onderlijnen.
Morgen, eerste wedstrijddag en het moet er meteen “boenk op” zijn ! De mannen staan scherp, het materiaal is in orde, dus geen excuses... Morgenavond weten we waar we staan! Laat ons hopen dat Neptunus ons goedgezind is en dat het geluk een keertje aan onze kant mag staan...
Verder hebben wij, naar mijn mening op dag 1 een vrij gunstige loting.  Wel te verstaan dat er hier op een WK, geen kleintjes meer aanwezig zijn. Morgen treft enkel Eddy een Italiaan.  Ook hebben we een Ier die we treffen en een tweetal Fransen en Kroaten. De grootste “battle” vechten we de komende dagen uit met Engeland. Die treffen we het vaakst...  Maar we gaan ons niet blindstaren op de tegenstand.  Neen, morgen trekken we ten strijde met opgeheven hoofd.  En dan zien we wel wat er uit de bus komt...
Maar dat we ons niet gaan laten afslachten, dat hebben ze hier reeds begrepen...
Hopelijk ben ik morgen nog even positief, als de afgelopen week...
Groetjes en slaap zacht !
Ronny
(Cleymans)

knipoog Bedankt Ronny. Wat een verhaal zeg en wat een belevenis. We kijken al uit naar foto's die je daar toch waarschijnlijk genomen hebt en gaat doorsturen; neem rustig je tijd hiervoor. Die dolfijnen zijn waarschijnlijk bruinvissen, purpoise in het Engels. Ben daar in die omgeving in 1981 ooit eens een week gaan vissen en je verhalen komen mij heel bekend voor hoor. Uiteraard is en blijft Ierland een aanrader. Nieuws van het thuisfront ? De "kijkcijfers" lopen dik boven de honderd per dag, dus er is veel interesse voor jullie reilen en zeilen ginderachter. Verder lokaal nieuws: Collega Jean Geerts heeft vorige week het record van Rode Poon (Tub Gurnard) in Guernsey op 2,065 kg gebracht. Diene gast zweeft van geluk voor het moment (meer in Newsflash op deze site).
Met die spirit, die voorbereiding, het vele werk en met die coaching van jou Ronny kan het niet anders dan lukken ... en toch zijn we benieuwd. Duimen maar ! Tot later op de dag zekerst ?

Tonijnen voor de kust van DonegalAs kers op de taart zagen we kolossen van blauwe tonijnen die jagen op makreel. Ik kan u verzekeren, als zo’n beest van 400 kg zich uit het water werpt, het is spektakel verzekerd. Aldus Ronny Cleymans na de officiële trainingsdag van het WK 2015 (zie tekst hierboven)
Het verhaal van Ronny werd nog bevestigd in een Ierse Nieuwskrant : Some great stories from the anglers today of big Bluefin Tuna breaching the surface of the water near their boats and of their fish catches being stolen by sharks following the fish to the surface!!


Dinsdagmorgen 15.09, afvaart van de 1e wedstrijddag in Mullaghmore. Onze kapitein-coach overschouwt zijn troepen. (foto Ronny De Ranter)


Dinsdagavond 15.09, bericht van Frans Wijns (EZV) uit Elewijt
Beste,
Lees elke dag de verhalen over onze Belgische ploeg, op Facebook en zeker op jullie website is het gewoon super leuk om alles te volgen. Ongeacht voor welke club de mannen vissen ben ik zeker dat ze onze driekleur met hand en tand zullen verdedigen. De BK is er ook bij wat zeer leuk is voor ons land. Ben dan ook zeker dat Bram en zijn collega vissers goede resultaten gaan halen. En zoals onze Rode Duivels is het ook beetje bij beetje bergop gegaan.  Dus de toekomst voor  onze Belgische vissers ziet er goed uit. WK Clubs en Nations Cup, allemaal moeilijke visserijen maar de Belgen stonden er wel. Hoop dat ze mooie resultaten halen, ze verdienen het één voor één allemaal.
Bedankt voor jullie verslaggeving en veel succes voor het team en hun coach "Ronny doe het goed, we missen u wel"
GO BELGIUM
Frans Wijns

Foto's van Ronny Cleymans doorgestuurd gekregen dinsdagavond 15.09

Preciesiewerk
Knopen .. zeer secuur werk !
Jan met gulletje (gul = 3 punter)

WK 2015 Ierland , Belgian team
Het team aan de aftrap van de officiële trainingssessie... ready for the battle !


Woensdagnacht 16.09 om 0:12 uur, bericht van Ronny Cleymans uit Bundoran-Ierland

Ronny Cleyman Beste Paul,
Vandaag wedstrijd dag 1 gevist… Bram heeft de verwachtingen méér dan ingelost.  Hij heeft zijn boot gewonnen !!! Prachtprestatie voor Bram !
Bram heeft vandaag op het juiste moment de “enige perfecte” keuze gemaakt.  Niettegenstaande het feit dat we tijdens de afgelopen dagen slechts 1 dogfish hadden gevangen, wist Bram er vandaag maar liefst 25 te verschalken.  Dit alles was te danken aan de juiste lijnkeuze.  Hierover gaan we niet uitwijden, want de buren lezen mee...
Eddy, Stefan en Wilfried werden elk 5e op hun boot.  Vooral Eddy mag daar trots op zijn, want hij zat op de boot der titanen. Jan heeft vandaag een moeilijkere start gehad en was 7de.  Jan zat wel op de boot waarop de minste vis werd gevangen.
Maar zoals ik gisteren al aangaf, we zoeken geen excuses.  De feiten zijn wat ze zijn...  Morgen beter !
Voorlopig is er nog steeds geen uitslag (we zijn nu bijna middernacht)...  Dus ik verwacht er ook geen meer ! Hopelijk is er morgen één voor het vertrek... Eigen rekenwerk, maar let op, ik ga gewoon uit op mijn eigen vertrouwen, dus niets is officieel, doet me belanden bij een 7de à 8ste plaats in het landenklassement. Hopelijk wordt dit morgen bevestigd.
In alle geval zou dit een echte opsteker zijn voor het hele team.
Morgen treffen we 3 Italianen en ook 3 Fransen.  Verder is er opnieuw een “battle” met de Engelsen. Laat ons hopen dat we morgen kunnen bevestigen en liefst nog een beetje progressie maken.
Om af te sluiten wens ik nog een keertje alle mensen die ons een warm hart toe dragen te bedanken ! We krijgen enorm veel groeten en steunbetuigingen toegestuurd.  Dat doet echt deugd !
En het wordt door het ganse team zéér gewaardeerd !
Slaap zacht !
Ronny (een tevreden coach)

knipoog Top van Bram, vissen kan hij, ondertussen weet dat iedereen wel zekerst ! Hopelijk bevestigt hij ook, eens geconfronteerd met Italianen en Engelsen aan boord en dan zit er voor hem héél veel in op dit WK. Je levert goed werk Ronny en als jij tevreden bent, zijn we dit ook. Een 7e plek in het eindklassment moet kunnen.  Je landgenoot en naamgenoot heeft het precies een heel pak lastiger om zijn uitslagen voor mekaar te krijgen.  (zal wel aan de Ieren liggen...) Hij mist zekerst en vast zijne collega uit Luxemburg hiervoor. Van zodra we iets binnenkrijgen van hem publiceren dat uiteraard zo vlug als mogelijk, en… liefst in de volgende uren. Middernacht ? Bij ons dan al 01 uur. En de “kijkcijfers” ? … Die blijven maar stijgen hoor !


Woensdagmorgen 16.09, bericht van Miel Pasmans (ZWB) uit Brasschaat
Hé Paul,
Onze jongens  zijn er prachtig aan  begonnen. Hopelijk  kunnen ze  het voortzetten en daar geloof ik sterk in, dus wens ik ze veel succes, onze 7 leeuwen aldaar.  
go Belgium  gooooooooo !!!!!!
Zeewolven Brasschaat

Woensdagmiddag om 12:30 uur, GSM bericht van Ronny Cleymans
Opnieuw fout ontdekt in de ranking. Dus nog steeds geen correcte uitslag
Groeten
Ronny

knipoog Allemaal de schuld van die Ieren man. Het komt wel goed hoor, nog een beetje geduld. Terloops: De 3-daagse wordt dit jaar ook op punten vervist. De toegekende punten per soort worden pas de week voordien bepaald (hangt een beetje af van wat er zoal gevangen wordt rond die tijd van het jaar). Ik hoop dat Ronny daar best naar zijn vertrouwde wedstrijdkaartjes grijpt... dat systeem werkt al 40 jaren lang en zonder enig probleem.


Woensdagnamiddag, 16.09, bericht van Jens De Vrieze (GZD)
Dag Paul,
Goed bezig met je berichtgeving! Wens de jongens alvast nog veel succes!
Btw: vorig jaar in Weymouth hadden we de uitslag van dag 1 ook nog niet op de ochtend van dag 2. Lag dan toen aan de Engelse of aan dat systeem? ;-)
Jens De Vrieze
Gentse Zeeduivels - Het Loze Vissertje Zelzate


Woensdag 16.09 om 19 uur, GSM communicatie met Ronny Cleymans in Ierland

knipoog Daar er tegenstrijdige berichten circuleren, en wij nog geen officiële uitslag vanuit Ierland ontvangen hebben, stelde we de vraag aan Ronny Cleymans of Eddy Van Camp nu boot tweede of boot vijfde was zoals in zijn laatste verslag te lezen staat. Hierdoor zou Eddy 16 e worden in de daguitslag. Zijn antwoord hierop:

Zou inderdaad zo zijn, aangezien er eerst een fout in de uitslag van Eddy zat. Ik heb een verzoek ingediend. Nu is het wachten op een tegenklacht.

knipoog Dus dan toch wachten op de officiële uitslag. Voorlopig publiceren wij hieronder dan maar wat we als een officieuze uitslag zouden kunnen beschouwen, maar indien we ons gelijk halen wordt dit de officiële uitslag. Kunnen jullie nog volgen ? Ja ... OK dan !


De officieuze, ondertussen achterhaalde landenuitslag 1e wedstrijddag... Spijtig ... toch maar bewaren als souvenir !

1
ITALIA
20
2
ENGLAND
41
3
SLOVENIA
73
4
CROATIA
84
5
BELGIUM
102
14
HOLLAND
Nederland
211
Het aantal punten is de som van de 4 eerste vissers per land

Woensdagavond 16.09 om 21:30 uur, GSM bericht van Ronny De Ranter uit Bundoran-Ierland
Ronny De Ranter, uitsnede
Paul,
Er is een klacht ingediend over de uitslag van gisteren, dus van wedstrijddag 1 en er werd nogal serieus over gediscuteerd. Alles, dus de uitslag, moet opnieuw gemaakt worden en dat zal deze nacht moeten gebeuren
.
Groetjes
Ronny (De Ranter)

knipoogJa wadde ! En daarna de uitslag van de 2e dag nog !!! Mama Mia… Hopelijk raken jullie er vlug uit. Sterkte toegewenst Ronny ! Die officieuze uitslagen die we hierboven als “voorlopig “ publiceren komen wel uit het officieel Facebook account van de Ierse inrichters


Dondernacht nacht 17.09 om 1:06 uur, bericht van coach Ronny Cleymans uit Bundoran-Ierland
Ronny Cleyman
Beste Paul,
Wat een dag, wat een dag, wat een dag… Of liever miserie, miserie, miserie...
Deze ochtend, zonder uitslag de mannen “gedropt” om wedstrijddag 2 aan te vangen. Na het vertrek van de boten, terug huiswaarts gekeerd om een ontbijtje te nemen (Irish breakfast, geweldig toch). Tot daar normaal verloop van de dag...
Plots komen we er dan achter, dat er op Eddy zijn wedstrijdkaart een rekenfout van maar liefst 20 punten in zijn nadeel is gemaakt.
Alle hens aan dek en ik schrijf meteen een verzoek om dit te corrigeren in de uitslag.  Zo gezegd, zo gedaan...  België komt hierdoor op een 5e plaats in het landenklassement.
Na binnenkomen van de boten en het verspreiden van de uitslag, komt er meteen reactie op deze wijziging. Blijkbaar was het puntentotaal initieel wel correct, maar stonden er te veel vissen gemarkeerd op Eddy zijn kaart.  Dan zijn we terug gegaan naar alle vissers die Eddy gisteren aan boord had om hun kant van het verhaal te horen en alle geluk, had de Sloveen met zijn GSM een foto genomen van het scorebord.
Let wel, dit alles heeft geduurd tot pakweg halftien vanavond, alvorens de beslissing om de uitslag opnieuw te corrigeren was gevallen.  Bij deze wens ik graag te vertellen dat dit alles in alle sereniteit is verlopen.  Zoals van volwassen mensen mag verwacht worden... Iedereen tevree, zelfs wij, want zeg nu zelf, ook al was de impact groot, wie wil er nu winnen op basis van een fout van de steward.  Wij alleszins niet !
Gevolg voor België: Als landenteam gezakt naar de 8e plaats.
Dus nu, rond middernacht is de uitslag van dag 1 een feit.  Dag 2 was ietsje vroeger klaar...
Maar was dan weer een minder goeie uitslag. Niettegenstaande we een gunstige loting hadden, hebben de mannen hun prestatie van gisteren niet kunnen bevestigen. Vandaag werden we 11e land.  Een beetje een teleurstelling, maar we moeten voort hé...
Eddy werd vandaag boot zevende.  Wilfried en Stefan pakten een 6e bootplaats en Jan deed ietsje beter met een 5de plek.
Dus was het eigenlijk alleen Bram, die zijn glansprestatie van gisteren wat extra in de verf zette.  Bram viste vandaag een boot 2, waardoor hij wellicht in de algemene ranking nog een plaatsje zal opschuiven.  Proficiat Bram !!!  En doe vooral morgen je best ! Podium is in zicht...
Zonet na het sluiten van de meeting, kort even samen gezeten met het team, en nu ga ik er volop tegenaan, om Bram te helpen met het maken van onderlijnen.
Eens daarmee klaar, zal het vlug tijd zijn om op te staan...
Dus bij deze...  Tight Lines
Ronny (Cleymans)

knipoogQuelle histoire zeg ! Gene vette voor de ploeg zo te lezen. Gelukkig is er Bram dit jaar om de meubelen te redden want we hebben ondertussen bevestiging gekregen dat hij op een zucht van een medaille staat; over twee dagen gelijke punten met de derde. Vandaag boot eerste en 't is zover ! (Diene gast is als internationaal wedstrijdvisser echt subtop hoor... hadden we in het verslag van het WK-Clubs in Kroatië dit jaar al vermeld) In de loop van deze morgen verwachten we de (correcte) uitslagen van de 1e en 2e dag en ook de tussenstand na 2 wedstrijddagen (ze zijn ginder in Ierland nog altijd een uurtje achter op ons). Dus rond de middag meer nieuws. En de "kijkcijfers" ??? ... 237 bezoeken gisteren !!!


Individuele uitslag 1e wedstrijddag (Final ?)
Pl. NAAM, voornaam Natie
Bootplaats
Nt. Vissen
Punten
1
VOLPINI Paolo
1
57
173
2
TOMSIC Aliosa
1
45
173
3
GALBRAITH Gary
1
37
133
5
COLE Bram
1
30
114
37
BULS Wilfried
5
32
87
42
VAN CAMP Eddy
2
23
69
44
RUYS Stefan
5
14
41
69
ASPESLAG Jan
7
9
27
Er visten 70 deelnemers in de wedstrijd.

Landenuitslag 1e wedstrijddag
1
ITALIA
20
2
ENGLAND
41
3
SLOVENIA
66
4
CROATIA
75
5
SAN MARINO
99
6
FRANCE
112
7
IRELAND
113
8
BELGIUM
129
9
PORTUGAL
142
10
WALES
150
11
SPAIN
152
12
LUXEMBOURG
Luxemburg
194
13
GERMANY
Duitsland
200
14
HOLLAND
Nederland
210
Het aantal punten is de som van de 4 eerste vissers per land.

Vrijdagmorgen 17.09, bericht van Eddy Boer van ZC Robby Fish
Hey Paul, 
hier een kleine UP-DATE die Bram me deze morgen heeft toegestuurd.
Kan je dit publiceren in het verslag ?
Grtz Eddy (Bestuurslid RZC)
Doen we Eddy… Here we go !

Een uurtje wakker voor de wekker dus tijd om je even iets te laten weten.
3 soorten visserijen hier: wrasse (lipvis nvdr.) visserij onder de boot starten en daarna verder afzoeken - Pollak technisch hoogstaande visserij waarbij de manier van aasaanbieding super belangrijk is. Je aas moet zachtjes, lees zo natuurlijk mogelijk bewegen - Daarna zijn er ook plaatsen met veel doggies (hondshaaitjes), dit heb ik mogen ondervinden op dag 1. 25 doggies in 2,5u tijd en je raadt het nooit... Met gele afhouders en toeters en bellen.
Ik heb 2 loden verspeeld in 2 dagen, maar wel vele haaklijntjes. Kwestie van de juiste opbouw. 
Ik ga vandaag een zeer zware trekking tegemoet. De 4 toplanden op de boot: Italië, Frankrijk, Engeland en Kroatië. Ik sta momenteel 3 of 4 algemeen, een ongelooflijk gevoel. Ik ben er klaar voor en ik denk dat ik de opgenoemde visserijen onder de knie heb. Hopelijk ben ik goed genoeg en heb ik wat geluk vandaag…. 
Fingers crossed
Groetjes Bram

Vrijdagmorgen 17.09, GSM bericht van coach Ronny Cleymans uit Ierland
Ronny Cleyman
Klassement van dag 1 alweer aangepast deze nacht. België staat op dag één 8e en op dag twee 11e. Tussenstand na 2 dagen 10e
Hopelijk kunnen we vandaag nog een plaatske of 2 omhoog kruipen.
Bram staat algemeen 4e en vist tegen Marco Volpi (Italië) en Rolf Marshalek (Engeland) voor de wereldtitel vandaag.
Duimen maar !


knipoog Doen we Ronny, zowel voor Bram als voor de ploeg. Aan onze bezoekers: Als ik wat meer over de uitslag van gisteren binnenkrijg of kan bijeenscharrelen publiceer ik die zo vlug als mogelijk... een beetje geduld.


Individuele uitslag 2e wedstrijddag
Pl. NAAM, voornaam Natie
Bootplaats
Nt. Vissen
Punten
1
PINEZIC David
1
63
182
2
STRUNA Dejan
1
42
134
3
GALBRAITH Gary
1
41
122
11
COLE Bram
2
41
113
37
ASPESLAG Jan
5
27
68
48
BULS Wilfried
6
24
58
51
RUYS Stefan
6
16
49
58
VAN CAMP Eddy
7
16
44
Er visten 70 deelnemers in de wedstrijd.
Landenuitslag 2e wedstrijddag
1
ENGLAND
406
2
CROATIA
512
3
ITALY
438
4
SPAIN
370
5
SOLVENIA
418
6
FRANCE
378
7
WALES
287
8
SAN MARINO
297
9
IRELAND
311
10
PORTUGAL
268
11
BELGIUM
332
12
HOLLAND
Nederland
281
13
LUXEMBOURG Luxemburg
189
14
GERMANY
Duitsland
191
Het aantal punten is de som van de 4 eerste vissers

Stand na 2 wedstrijddagen

De cumulatieve uitslagen van dag 1 + 2 gaan we voorlopig niet in een tabel zetten. Morgen volgen deze sowieso met de 3 wedstrijddagen samen
Toch vlug effe hierover de individuele stand na 2 wedstrijddagen publiceren zoals die door Ronny De Ranter deze namiddag 17.09 werden doorgemaild :

1. GALBRAITH Garry (Engeland) 6 plaatspunten.
2. GIACOMONI Anthony (Italië) 14 punten
3. SMITH Mark (Engeland) 16 punten (12+4), beste dagprestatie drie 16 punters
4. COLE Bram (België) 16 punten (5+11)
5. BUDISAVLJEVIC Sinsa (Kroatië) 16 punten (10+6)
6. VOLPINI Paolo (Italië) 18 punten
7. MARSCHALEK Rolf (Engeland) 23 punten
8. VOLPI Marco (Italië) 24 punten
9. ORME THOMAS Colin (Wales) 24 punten
10. STRUNA Dejan (Slovenië) 29 punten
De andere Belgen:
42. BULS Wilfried
48. RUYS Stefan
50. VAN CAMP Eddy
54. ASPESLAG Jan

Team ranking na 2 dagen

1. Engeland 2+1=3
2. Italië 1+3+4
3. Kroatië 4+2=6
4. Slovenië 3+5=8
5. Krankrijk 7+6=13
6. Ierland 5+9=14
7. San Marino 6+8=14
8. Spanje 11+4=15
9. Wales 10+7= 17
10. België 8+11= 19
11. Portugal 9+10=19
12. Luxemburg 12+13=25
13. Nederland 14+12=26
14. Duitsland 13+14= 27


Met dank aan Sandra en Robby van Zeehengelsport Robby Fish uit Wommelgem voor het gebruik van hun firmacamionette.
De mannen hebben daar gretig gebruik van gemaakt. (Foto Ronny De Ranter)


Donderdagavond 17.09 om 20:20 uur, bericht van coach Ronny uit Ierland

Ronny Cleyman Beste Paul,
We kregen vandaag een pak voor de broek.  Zonder excuses !
België werd vandaag gewogen en te licht bevonden !  Punt uit...
Bram werd vandaag 4e op zijn boot en daarmee kunnen we zeggen dat dit het enige lichtpuntje was...
Maar voor de anderen werd het vat tot op de bodem geledigd.
Het ging er hectisch aan toe op het ponton, vandaar dat ik niet direct alle uitslagen correct weet, maar we hebben, als ik het goed heb vandaag een 4 met Bram.
Een zes met Stefan.  Twee zevens met Wilfried en Jan. 
Eddy eindigde achtste en laatste op zijn boot.
Het is te vroeg om verdere informatie te geven, aangezien ze nu nog niet beschikbaar is.  Zodra ik kan zal ik de eind ranking van Bram doorsturen via SMS.
Conclusie en nabeschouwingen volgen later...
Nu is het tijd om een pintje te gaan drinken en even stoom af te laten...
Hoop dat je dit begrijpt ?
Groetjes,

Ronny (Cleymans)

knipoog Dat weten we dan ook weeral. Tot morgen dan maar en vlieg er maar eens goed in vanavond ... je kan er toch niets meer aan veranderen !


Donderdagavond, 17.09 om 23 uur, uitslagen 3e dag doorgestuurd gekregen van Ronny De Ranter.

Individuele uitslag 3e wedstrijddag
Pl. NAAM, voornaam Natie
Bootplaats
Nt. Vissen
Punten
1
DENNEHEY John
1
206
412
2
STRUNA Dejan
1
60
235
3
BRUNETTIN Gabriele
1
36
138
32
COLE Bram
4
31
97
52
RUYS Stefan
6
15
48
57
BULS Wilfried
7
28
84
62
ASPESLAG Jan
7
19
56
63
VAN CAMP Eddy
7
25
50
Er visten 70 deelnemers in de wedstrijd.
Landenuitslag 3e wedstrijddag
1
ITALY
45
2
IRELAND
52
3
ENGLAND
63
4
PORTUGAL
67
5
CROATIA
82
6
SPAIN
98
7
SLOVENIA
99
8
WALES
124
9
SAN MARINO
125
10
GERMANY
Duitsland
151
11
FRANCE

168
12
HOLLAND
Nederland
170
13
BELGIUM
203
14
LUXEMBOURG
Luxemburg
219
Het aantal punten is de som van de 4 eerste vissers

knipoog Ik heb een sterk vermoeden dat Bram 10e werd in de einduitslag ... maar ik ben niet zekerst ! Time to go to bed. I'll be back to-morrow.


Donderdagavond laat 17.09, bericht van Jackie Gevaert (KFB) uit Lissewege

Jackie 2014Hallo Paul, 
Ik heb lang gewacht om iets te schrijven, maar uit ervaring weet ik dat de prijzen pas aan de meet gedeeld worden. Een grote proficiat voor Bram Cole die over het hele WK het geweldig gedaan heeft. Een 4de bootplaats de laatste dag is volgens mij niet zo slecht, het moet een zeer moeilijke visserij geweest zijn als ik de uitslag zie op hun boot de Merridian waar Bram en Volpi op zaten, is het een abnormale uitslag want bootwinnaar daar werd de Portugees Santos Silvio voor Marco Volpi die 2de van de boot werd. De Engelsman Rolf Marschaleck die normaal op ieder WK nooit uit de 5 eerste gaat en na de tweede dag juist naast Volpi in de uitslag stond, eindigde pas 7e van de boot, dit is niet normaal volgens mij ! 
Ook een heel grote proficiat aan de coach  Ronny Cleymans die het abnormaal goed gedaan heeft. Ik heb alles tot op de voet gevolgd en echt waar grote Proficiat. 
Ook grote felicitaties voor jou Paul, de rol wordt elk jaar langer, 't is precies wc rol geworden. 
Sportieve groeten Jackie Gevaert

knipoog Bedankt Jackie. Als een kenner zoals jij zegt dat we beiden, coach Ronny en ik, goed werk leverden, dan kunnen we daar alleen tevreden mee zijn. Ook Bram zal je + commentaar over hem vast en zeker appreciëren.
Volgens mij,  en ook volgens menige anderen, ben je met deelnames aan WK’s veel te vroeg gestopt Jackie. Je hoort daar in feite nog steeds tussen te staan, ook al draai je nu rond de 70… Maar wie weet, zeg nooit nooit in het leven en zeker niet in dit van een fanatieke zeehengelsporter zoals jij er eentje bent Jackie ! Bedankt man. (Terloops: klik bovenaan op een van de pijltjes naar beneden. Vandaar scrol je dan naar boven en ben je meteen bij de recentste publicatie. Je hoeft dan telkenmale de ganse “wc rol” niet af te lopen... Goed om weten)


Vrijdagmorgen 18.09, bericht van Ronny De Ranter uit Bundoran-Ierland
Ronny De Ranter, uitsnede
Paul,
Ik heb de verhalen gelezen op de site, toch even een beetje uitleg over de uitmaak.
Iemand opperde er over dat dit vorig jaar in Engeland ook gebeurde, wel dat is terecht gezegd en geschreven. Momenteel is men bij FIPS-M aan een eigen programma bezig om de uitslagen op te maken. De boottrekking die reeds bestaat, maar wij van hogerhand nog niet mogen gebruiken, werkt perfect.
Vorig jaar moesten we het systeem gebruiken van iemand van Frankrijk (..."de Fransman"… nvdr.) dat, om welke reden ook, niet voldeed aan onze manier van uitmaken. Twee weken geleden kreeg ik telefoon van hogerhand dat ik het systeem van deze opnieuw diende te gebruiken hier in Ierland. Wat me meteen reeds kopzorgen baarde. En zoals Ronny Cleymans zelf kon vaststellen heb ik deze uitmaak laten stilleggen vanwege het feit dat het systeem nog niet eens was bijgewerkt aan de laatste aanpassingen van de reglementen reeds een jaar in voege ! De man had een nog oude versie van de deze. Hij heeft dan zijn medewerker in Marseille opgebeld en die laatste ging het systeem telefonisch trachten aan te passen. Tot 02:45u hebben ze er aan gewerkt (zal wel een dure telefoonrekening worden, nvdr.) maar ‘s morgens lag de uitslag wel "in the office".
Nu werkt het systeem zoals het hoort. Vanaf 1 januari 2016 dienen de nieuwe wederom aangepaste reglementen te worden ingebracht. Hopelijk hebben we dan het eigen programma van FIPS-M, dat aan iedere organisator van WK's boot en strandvissen GRATIS zal mogen gebruikt worden.
Het is dus niet de fout van de inrichtende organiserende landen, dus niet van Engeland of van Ierland, wou ik toch ook nog even benadrukken.
Verder: De einduitslag kan ik je nog niet geven Paul, vermits we deze nog zelf aan de landen dienen te overhandigen deze namiddag. Juist voor prijsuitreiking zal ik je die doormailen Paul.
Groetjes,
Ronny (De Ranter)

knipoog Alle begrip voor je problemen daar Ronny, en zeker als je er alleen voor staat. We dachten al om den Theo Verkennis  met een valieske vol met onze vertrouwde wedstrijdkaartjes naar Ierland te laten vertrekken. Als je daar dan nog een schoon Iers maske vond om de uitslag uit te typen was je probleem al na een paar uur opgelost, zeker weten.  Simpele dingen kan je nu ook eenmaal moeilijk maken… If you know what I mean ? Maar ja, op de einde is alles toch in orde gekomen en met de uitleg van hierboven weet nu iedere bezoeker aan dit verslag wat er gaande was. Welk systeem ga je gebruiken op het beloften WK begin oktober in Kroatië, want we hebben begrepen dat je daar ook van dienst bent Ronny ?


WK 2015 Bundoran Ierland, scorebordScorebord (links) op de Eve Rose en gebruikt aan boord tijdens het WK. Misschien een idee voor onze komende 3-daagse waar er ook op punten zal gevist worden.

Details scorebord

knipoog
Details van dit scorebord. 1152 maatse +25 cm wijtingen werden er die dag bovengehaald op de Eve Rose waarvan John Donnehey uit Ierland er zelf 206 voor zijn rekening nam, goed voor 412 punten want wijtingen waren 2 punters. Meteen werd John zeer afgetekend 3e dagwinnaar. Stel... stel... dat Bram het geluk zou gehad hebben om op deze boot geloot te zijn geweest. Met een Herne Bay Spreader, een houten Weymouth onthaakstokje en met zijn trukendoos en ervaring vanop het BK in Blankenberge dit jaar had hij er daar minstens nog 50 bovenop binnengedraaid. Met 17 punten (5+11+1) zou hij met zilver op het podium gestaan hebben... stel... Het kon dus echt hoor !


Vrijdagnamiddag 18.09 om 15 uur, bericht van Ronny De Ranter uit Bundoran-Ierland
Ronny De Ranter, uitsnede
Paul,
Hierbij de algemene einduitslag over de drie dagen; individueel en per team. (je bent de eerste die ze krijgt)
Ik had deze morgen bij een controle nog twee zaken vastgesteld, nl. als de reserves plaatsen innemen van ploegmaten zij beiden niet in de algemene einduitslag mogen vermeld worden. Die stonden er echter nog tussen alsof zij de 3 dagen gevist hadden. Het systeem (van “de Fransman” nvdr.) kan niet veranderd worden want dit zou terug een paar uur telefoon tussen Frankrijk en Ierland in beslag genomen hebben en dan zouden we niet meer klaar komen voor de prijsuitdeling. In de kopijen die seffens aan de landen worden uitgedeeld heb ik de twee aangeduid met een kruisje voor hun naam. Het gaat over de nummers 28 MOJSKERC en 31  RONDINEA, die er van tussenuit moeten genomen worden. Als gevolg hiervan komen alle geplaatsten vanaf nummer 27 één plaats vooruit en vanaf plaats 30 zelfs twee  plaatsen. ’t Is maar dat je op de hoogte zou zijn Paul
Groetjes
Ronny (De Ranter)

knipoog Buiten Bram uiteraard profiteren al onze andere mannen hiervan want die komen 2 plaatsen vooruit. De uitslag hieronder werd ondertussen al aangepast. De uitslagen van de twee betrokkenen publiceren we sowieso niet. Mama Mia Ronny ! Lazen we ook al op een Ierse website (Eddy maakt wel furore ginderachter zo te zien) :

EddyFIPS-M World Boat Angling Championships 2015, Bundoran - Mullaghmore. Final results. Individual ranking and Team ranking. Congratulations to Team Italy in first place And to Gary Galbraith, Team England on winning the individual competition.
Please note the individual anglers in position 28 and position 31 are to be removed at a later date. To do the necessary changes to the software would delay the publication of results, excessively.

Individuele einduitslag WK 2015

Plaats NAAM, Voornaam Natie
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Totalen
1
GAILBRAITH Gary
3
3
5
14
2
BUDISAVLJEVBIC Sinisa
10
6
5
21
3
SMITH Mark
12
4
8
30
4
GIACOMONI Anthony
4
10
14
28
5
STRUNA Dejan
27
2
2
31
6
VOLPINI Paolo
1
17
15
33
7
VOLPI Marco
8
16
13
37
8
BRUNETTI Gabriele
7
29
3
39
9
ORME THOMAS Colin
9
15
19
43
10
COLE Bram
5
11
32
48
11
DENNEHEY John
18
30
1
49
12
SANTOS Silvio
13
32
4
49
43
BULS Wilfried
37
48
57
142
48
RIUYS Stefan
44
51
52
147
55
VAN CAMP Eddy
12
58
63
163
57
ASPESLAG Jan
69
37
62
168

knipoog Terloops: In de eerste 8 staan dezelfde 4 Italianen die begin dit jaar het WK Clubs in Rogoznica-Kroatië met hun Lenza Emiliana Tubertini Club wonnen. Toch wel een klasse apart hoor, precies of die mannen van een andere planeet komen ! Weliswaar zeer uitzonderlijk dit jaar: Geen individueel podium voor een van hen in Ierland...


Einduitslag teams WK 2015

Plaats Natie  
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Totalen
1
ITALY
1
3
1
5
2
ENGLAND
2
1
3
6
3
CROATIA
4
2
5
11
4
SLOVENIA
3
5
7
15
5
IRELAND
5
9
2
16
6
SPAIN
11
4
6
21
7
PORTUGAL
11
4
6
21
8
SAN MARINO
9
10
4
23
9
FRANCE
7
6
11
24
10
WALES
10
7
8
25
11
BELGIUM
8
11
13
32
12
GERMANY
Duitsland
13
14
10
37
13
HOLLAND
Nederland
14
12
12
38
14
LUCEMBURG
Luxemburg
12
13
14
39

Vrijdagavond 18.09, om 21:30 u foto's van Ronny Cleymans ontvangen


Prijsuitdeling, podia

Podium WK 2015 individueelHet individueel podium met 1. Wereldkampioen 2015 Gary Galbraith uit Engeland, op 2. Vice kampioen Sinisa Buddisalvjevic uit Kroatië en het brons ging naar 3. Mark Smith, eveneens uit Engeland.Het podium teams van het WK 2015 in Bundoran/Mullaghmore in Ierland


Slot:

knipoog Ten laatste zondagavond mogen jullie nog nabeschouwingen en een epiloog verwachten. Onze mannen keren morgen terug naar België en sommigen doen daar wel enkele dagen over. Als er ondertussen nog berichten of wat ook moesten binnenvallen, dan publiceren we die uiteraard met heel veel plezier. Dus best nog enkele dagen dit verslag naslaan. Wij durven hopen dat jullie er wat aan gehad hebben. De vele bezoeken aan de BCSA-BA NIEUWSKRANT duiden toch op heel wat interesse en dat appreciëren wij ten zeerste.


Zaterdagmiddag 19.09, bericht van "Fredje-van-aan-de-zee"; Freddy Devriendt uit Oostende

Hallo Paul 
Het WK Boat Angling zit er op en naast de vele sportmanifestaties die rond dezelfde tijd plaats vonden (voetbal, wielrennen, tennis enz... ) genoot dit WK mijn grootste belangstelling; zowel de resultaten, de berichten en de omkadering.
Wat ook de uitslag van onze jongens betreft (zowel team als individueel) een dikke proficiat voor hun inzet en harde werk onder de kundige begeleiding van hun kapitein Ronny.
Ook aan jou Paul een hartelijk dank voor de  verzorging  van de berichtgeving op de website, ik heb er van genoten.
Op naar het volgende WK en vele groeten
Freddy


WK 2015 Ierland,banketThe officials, clockwise: Mrs. Brenda Lillis, Tom Lillis (charmain IFSA, Irish Federation of Sea Anglers), doctor X (big wheel IFSA), Paul Divito (secretary IFSA) Mrs. Divito, Mrs. Walsh, Pat Walsh (president IFSA) and Ronny De Ranter (the official representative of the FIPS-M)

WK 2015 Bundoran, sluitingsbanketWK 2015 sluitingsbanket vrijdagavond in het Great Northern Hotel - Bundoran. Tafel rechts: The Belgian party... ziet er gezellig uit zo te zien.


Bericht in de vooravond van maandag 21.09 ontvangen van Ronny Cleymans uit Leest
Beste Paul,
Bij deze…  Heeft even geduurd, aangezien we 2 dagen “travelling” er hebben opzitten.  Deels met de wagen, deels op de ferry...
Groetjes
Ronny (Cleymans)
 

Nabeschouwingen WK door Ronny Cleymans

Ronny Cleyman Laat ik beginnen met het begin, zijnde de voorbeschouwingen…  Hier was mijn uitgangspunt “wie hoog vliegt kan laag vallen...” Ter verduidelijking, durf ik stellen dat we de lat der ambitie hoog mochten leggen.  In de landenteam ranking, had ik dan persoonlijk ook graag onze ploeg enkele plaatsen hoger zien eindigen en dat had er beslist ingezeten, zeker als we terugblikken op de uitslag van dag 1, zijnde een 8e plaats.
Waar we jaren geworsteld hebben met een moeilijke eerste wedstrijddag, hadden we dit niet dit jaar, maar hadden we te kampen met een terugval op dag 2 en dag 3.
Kortom, we zijn met ons team nooit echt “van grond” geweest...  Hoewel ik wel wil benadrukken dat we toch een plaatske hoger zijn geëindigd dan de voorgaande jaren...
De 10e plaats individueel van Bram is wel een opsteker. Hoe lang is het al niet geleden dat we nog eens top-tien hebben gevist ? Hoe lang is het zelfs al niet geleden dat we nog een bootwinnaar hadden op een WK ? Dus Bram heeft wel “een vliegende start” genomen op dit WK.  Met resultaat !  Want een top tien vissen is niet voor iedereen weggelegd...
Proficiat Bram !
Ik wil wel graag benadrukken dat we op “onze plaats” gerangschikt staan.  Of zoals wij het al eerder hadden verwoord, we waren de BESTE van de achteroplopende landen. Zo deden Duitsland, Nederland en Luxemburg nog minder goed dan wij... Waarom we het beter deden, da's vlug uitgeklaard...  Het ganse team heeft ervoor geleefd !  Ze hebben alles uit hun kas gehaald, wat in hun marge lag ! En dat meen ik echt ! Zo werd er gezamenlijk overlegd, gezamenlijk getraind, gezamenlijk werden er aankopen gedaan en werden er onderlijnen gebouwd.  Zo konden we elke morgen vertrekken met een pakket onderlijnen, die bij elke Belgische visser dezelfde was, zodoende gebrek aan één of andere onderlijn 's avonds geen excuus kon vormen. 

Tevens werd er geleefd op een “Spartaanse manier”.  Zo werd er geen pintje gedronken gedurende het hele WK.  Bij het avondeten werd de duur tijd tot een minimum herleid om zo spoedig mogelijk “gezamenlijk” lijnen te kunnen knopen.  Er werd vanaf aankomst tot na de laatste WK-dag zelfs geen uitstapje gemaakt.  Een grote dank hiervoor aan onze meegereisde vrouwelijke supportersclan, die hierover geen enkele opmerking heeft gemaakt.
Dus mogen we stellen dat we onszelf althans niks te verwijten hebben.
Graag wil ik wil meegeven dat de ontgoocheling binnen de ploeg enorm was, zeker na de derde dag.  Alle 6 hadden we graag met een betere teamuitslag huiswaarts gekeerd...  Maar het mocht helaas niet zijn.
Ik heb nu inderdaad de zaken een keer mogen beleven vanuit het oogpunt van coach/captain.  En das wel anders dan als deelnemer. Aangezien je als niet-visser, tijdens de dag op de kant blijft staan, komt er ook tijd vrij om na te denken.  Hiervan heb ik ook gebruik gemaakt...  En volgende bedenkingen zijn mij te binnen geschoten... Wat is de reden waarom België vertegenwoordigd is op een WK ?  Doen we mee omdat we het leuk vinden ?  Doen we mee omdat we er al zoveel jaren aan deelnemen ? Doen we mee omdat we een vertegenwoordiger in de FIPS-M hebben zitten en Ronny niet in de kou kunnen laten staan ?  En zijn we hier allemaal nog blij mee ?  Of moeten we het zien als een beloning voor de sportieve resultaten van een visser, gepresteerd in het afgelopen jaar ?
Een andere bedenking die we moeten maken of het wel werkelijk een beloning is, wanneer je mag deelnemen aan een WK ?  Niettegenstaande het absoluut een aanrader is en het als een positieve beloning moet aanzien worden, hangt er anderzijds een serieus prijskaartje aan vast.  Niet alleen financieel, maar ook nog op sociaal vlak.  Deelname aan een WK vraagt de nodige opofferingen.  Als we dan alleen maar kunnen deelnemen om erbij te zijn, dan wordt de keerzijde van de medaille wel een zware ballast...
Om hier niet al te ver over uit te weiden, wens ik de vraag te opperen om als federatie (zelfs als natie) in eigen boezen te kijken en ons af te vragen wat we überhaupt kunnen ondernemen, opdat we gezamenlijk onze prestaties op WK’s en andere grote evenementen kunnen verbeteren. Persoonlijk heb ik hier een eigen visie over...  Let wel, een eigen visie betekent nog niet een oplossing.  Maar het zou wenselijk zijn moesten hierover de koppen eens bij elkaar kunnen worden gestoken. Indien de federatie interesse toont, of zich verder wil informeren, dan ben ik steeds beschikbaar...
Als afsluiter wens ik iedereen die heeft meegeleefd, zijn steun heeft betuigd, berichtjes heeft gestuurd, telefoontjes heeft gedaan, of ons zonder medeweten toch een warm hart heeft toegedragen, van harte te bedanken.
Al jullie tussenkomsten waren een ware steun voor de hele ploeg !
In sport & friendship
Ronny
(Cleymans)

knipoog Tot daar onze kapitein-coach Ronny Cleymans die we alleen maar van harte kunnen bedanken voor zijn inzet voor, tijdens en waarschijnlijk nu (en hopelijk) ook na dit WK. Zijn berichten vanuit Ierland waren indrukwekkend, spannend en zeer helpful.

Samen met het WK stopt hiermee ook onze intense, toch wel bij momenten zenuwslopende verslaggeving. Weer was er veel belangstelling van het thuisfront want gedurende de periode van het WK noteerden we net zoals de vorige jaren dagelijks niet minder dan 150 bezoeken aan onze BCSA-BA NIEUWSKRANT met zelfs een absolute piek van 237 op woensdag. Dus het WK leeft nog steeds onder onze mensen, meer dan ooit zelfs. Met dank aan Ronny Cleymans, Ronny De Ranter en ook aan alle berichtgevers voor hun medewerking. Het werd weer een aangename ervaring en achteraf bekeken resulteert het vele werk om al die informatie te vergaren, te verwerken en in een mooi en begrijpbaar kleedje te steken, toch nog steeds in een zekere voldoening, ook al vielen - buiten die van Bram uiteraard - de resultaten van onze mannen in het algemeen tegen. Maar hierover werd hierboven de voorbije week al genoeg gepalaverd. Wat onze plaats betreft in dit internationaal gezelschap... Je kan alleen maar vechten met de wapens die je voorhanden hebt zekerst ? Persoonlijk wens ik hen allen toch een hartelijke, een dikke en gemeende proficiat. Dit neemt niet weg dat we
over alles en nog wat ook nu best nog eens goed over moeten nadenken… Dat Ronny Cleymans “The right man on the right place is” hoeft echt geen enkel betoog... Volgend jaar in Tivat-Montenegro beter zekerst ?
Tenslotte, nogmaals dank voor jullie aandacht en voelbaar gezelschap de voorbije week. knipoog Leuk !

Paul  Zon  
In Sport and Friendship
Paul Phlips

top