newsflash

Laatste update 01.01.2021
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :

naar de Archieflijst onderaan het BCSA-BA NIEUWS

BCSA NIEUWS van 16.09.2013 (7e aanpassing)

WK 2013 in Setúbal-Portugal

Setubal - Stadslogo

Marco VOLPI en de Italianen
schitterende wereldkampioenen

België eervol 11e

De FIPS-M Wereldkampioenschappen Boothengelen op Zee 2013 gaan door van 7 tot 14 september vanuit Setúbal in Portugal. Onze ploeg met Jan Aspeslag en Stefan Ruys, beiden lid van Kingsfishers Blankenberge (nieuwe benaming van het vroegere Tubertini), Eddy Van CaWK 2013 Portugal, embleemmp van de Egleghemse Zeevissers, Eric Pigeolet van Dauphin Bleu Mer en tenslotte Bert Machiels van EFSA Belgium zijn er klaar voor. Als kapitein werd Gérard Polard door de BCSA-BA vzw aangeduid. Gérard is voorzitter van de FFBPM, de Waalse vleugel van de confederatie. De ploeg is vergezeld van een 5-tal begeleiders waaronder Jackie Gevaert uit Lissewege. Jackie speelde een belangrijke rol in de voorbereiding van het team naar dit evenement toe. Op uitzondering van Bert Machiels, is het gezelschap reeds maandag 2 september in Setúbal aangekomen en zij hebben op woensdag, donderdag en zaterdag een degelijke training achter de rug vanaf de Mar e Mar in Setúbal, een van boten die ook ingezet wordt op het WK. Bert sloot vrijdag aan bij de groep. Het VVBZ en de FFBPM zijn de klassieke sponsors maar dit jaar konden we ook rekenen op top-hengelsport Robby Fish uit Wommelgem die een merkwaardige inspanning als sponsor leverde voor het team.
. Robby Fish uit Wommelgem sponsort het WK 2013Op woensdag 28 augustus was het samenkomen geblazen te huize van onze Sponsor voor het WK 2013, Hengelsport Robby Fish in Wommelgem. We herkennen v.l.n.r.  Jan Aspeslag, Bert Machiels, kapitein Gérard Polard, Robby Florus, zaakvoerder van hengelsport Robby Fish, Eric Pigeolet, Stefan Ruys, Jackie Gevaert en Eddy Van Camp. Het team werd bedacht met regenkledij, polo shirts, T-shirts en petten. (foto Alexandra Pigeolet)

RonnyZondag 8 september starten we met de kapiteinsvergadering die wordt geleid door FIPS-M afgevaardigde Ronny De Ranter (zie foto hiernaast) bijgestaan door Louis Morvan uit Frankrijk. Ook de boten worden dan voor de 3 wedstrijddagen getrokken. In de namiddag volgt de officiële opening van het WK met vooraf een Olympische optocht doorheen Setúbal. Maandag 9.09 krijgen we de officiële trainingsdag. Dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 volgen de drie wedstrijddagen en vrijdag 13 september is er prijsuitdeling gevolgd door de sluitingsceremonie. Er wordt gevist met een systeem van punten, verschillend al naargelang de vissoort. De gevangen vis wordt onmiddellijk teruggezet.


... WK 2013 Portugal, ... en maar knopen !Vrijdag 6.09.2013: Na 2 extra trainingsdagen vanop de Mar e Mar in Setúbal is het tijd om de onderlijnen aan te vullen en ook bij te werken want de mannen weten echt hoe het nu moet ginder achter. Ook wordt alles netjes geregistreerd zo te zien. Niet op de foto: Bert Machiels, want die kwam pas later op de dag toe in Portugal. (foto R. De Ranter)

Er werd ons zojuist vanuit Portugal gemeld dat er vandaag zaterdag 7.09.2013 slechts 3u30 kon getraind worden. Jackie had een ongelukkig contact met de giftige stekels van een grote pieterman, heeft het na 2 uur niet meer kunnen uithouden van de pijn en diende zich onverwijld en dringend te laten verzorgen in het hospitaal. Er is dan maar binnengevaren en er werd verder gevist vanaf de kant in de jachthaven. Hopelijk stelt Jackie het goed. Wij houden jullie op de hoogte.


Zoals jullie kunnen zien is het onze bedoeling om regelmatig WK-nieuws te publiceren op deze webpagina. Dus voor de geïnteresseerden, best dagelijks tijdens de ganse duur van het WK de site bezoeken en zodoende blijven jullie op de hoogte van het reilen en zeilen van het team en van het verloop van het WK. En ja, ook wij zijn benieuwd hoe het in Setúbal allemaal gaat aflopen !

WK 2013 Porugal, openingceremonieZondag 8.09.2013. Na de Olympische optocht doorheen Setùbal volgde er aan de kade de officiële openingsceremonie. Hier onze Belgische ploeg (Bélgica) geflankeerd door de Duitsers (Alemanha) en de Kroaten (kunnen jullie zo herkennen aan het rood-wit dambord op hun kledij). Er nemen 16 landen deel  aan het seniores WK en nog eens 7 ploegen aan het beloften WK, of U-21, dat gelijktijdig plaats vindt. (Alhoewel er vanuit het VVBZ een budget voorzien was, hadden wij onvoldoende jongeren beschikbaar om een degelijke ploeg samen te stellen en af te vaardigen. Volgend jaar beter ? Moet kunnen !)

WK Portugal 2013, officiële trainingsdagMaandag 9.09.2013 Tijdens de officiële trainingdag delen de Belgen de boot met de Zwitsers. Van die mannen gaan ze niet veel opsteken en we denken dat de onzen wel slim genoeg zijn om niet in hun kaarten te laten kijken. (foto RDR).

En Jackie Gevaert met de prik van diene pieterman ? Wel Jackie heeft ons zojuist het volgend berichtje doorgemaild :

Setùbal, maandag 9.09.2013
Jackie Setubal 2013
Hallo Paul,
Eindelijk wat tijd om een berichtje te sturen. Ik hoor dat het met jou ietsje beter gaat. Zaterdag 7.09 om 9 uur was er die prik met die pieterman. De schipper had er ijsblokken op gelegd en dat mag je absoluut niet doen. Om 12 uur kwam de schipper beneden bij me en zei  dat het best was om binnen te varen. Om 13u15 zijn we binnen gevaren, dan was het wel tijd dat ik van boord was. Ik had zo graag de mensen hun volledige dag laten vissen. In het hospitaal heb ik een infuus gekregen (anti gif en antibiotica volgens RDR) en ben nu nog steeds pijnstillers aan het nemen. Ik heb in gans mijn leven nog nooit zoveel pijn gehad, het is gewoon niet te geloven. Met mijn hand nog steeds opgezwollen en wijs- en middenvinger stijf, het zou nu nog niet gaan om te vissen. Vandaag maandag  zijn de mannen gaan vissen voor de officiële training dag. Sinds onze aankomst hier zijn we nu een week verder. Niemand in het team heeft al een uur vrij genomen en wat de verstandhouding en wilskracht van het team betreft is super, nooit eerder meegemaakt !  Kilometers onderlijnen hebben we tot nu toe geknoopt en ook hier alle dagen tot wel 2 uur ’s nachts aan doorgewerkt. Wij zijn er echt klaar voor. De laatste dag had ik met het team afgesproken om zaterdag al de grootste vissen te fotograferen, te wegen en dan na te zien op de recordlijst of  er een vangst al dan niet in aanmerking kwam, want het gaat hier in feite maar over een 10-tal vissoorten en dan echt geen grote… Helaas werd  de pieterman de spelbreker.
Gisteren was het tijdens de officiële opening voor mij een ongelofelijk genoegen hoeveel vissers van alle landen die mij van vroeger nog kennen op mij zijn afgekomen. Eigenaardig maar iedereen  was blijkbaar op de hoogte van de prik van die pieterman. Laat ons nu hopen dat de rest een beetje meevalt, moest het tegenslaan zou het spijtig zijn want iedereen van het team en zijn entourage hebben er alles voor gedaan. Paul ik wens je in naam van het ganse team nog het allerbeste toe.
Bedankt Jackie. En zo heeft iedereen zijn problemen zekerst, jij herstelt van je bezoek van diene grote pieterman en ik herstel van een longontsteking. Vissen zit er voor mij voorlopig ook niet meer in ! Groetjes, Paul.

Willen jullie meer weten over de gevolgen van de prik van een Pieterman en hoe daarop onmiddellijk te regageren, ga naar ons artikeltje van 10.07.2011 gans onderaan in het BCSA NIEUWS hierover: Veel giftige Pietermannen aan Belgische Kust. De Grote Pieterman is nog gevaarlijker want die heeft een extra krachtige giftstekel op elk kiewdeksel. De schipper was compleet fout met er ijs op te leggen... een brandende sigaret er tegenaan was veel efficienter geweest zoals jullie in het artikeltje kunnen lezen.


Dinsdag 10 september, eerste wedstrijddag :

De voornaamste tegenstanders voor onze jongens vandaag :
Stefan Ruys heeft Ferrachoglou (Frankrijk), Fedrico Soldati (San Marino), Heiko Dreier (Ierland) en Batti Miccucci (Luxemburg) mee aan boord. Een zware karwei zo te zien.
Eric Pigeolet heeft Benoit Belliot (Frankrijk) als voornaamste tegenstander. Moet kunnen.
Eddy Van Camp heeft Hervouet (Frankrijk), Henri Jungers (Luxemburg), Dejan Struna (Slovenië), en Rod Adamson (Wales) als belangrijkste tegenstanders. Eveneens een zware boot.
Jan Aspeslag heeft Julien Bayod (Frankrijk), Robert De Sousa (Luxemburg) en Milan Ljubic (Montenegro) als voornaamste concurrenten. Moet kunnen !
Bert Machiels heeft Boutin (Frankrijk), Dejan Sijerkovic (Montenegro), Giovanni Miccucci (Luxemburg) en  Aljosa Tomsic (Slovenie) als belangrijkste tegenstanders . Een zeer zware boot, niet om mee te lachen !
De boten zijn bezet met 8 deelnemers. Terloops; er is een uur tijdsverschil in Portugal. Als het hier 12 uur is het ginder achter 11 uur. (Zelfde tijd als in Engeland)

We kregen zonet een email bericht van Paul Cantareul, voorzitter van DBM (Dauphin Bleu Mer, club van Eric Pigeolet) binnen, citeer: Je te remercie de tout cœur d'avoir pensé à moi pour me tenir au courant journellement de la situation à Setùbal. J'espère que Jackie est maintenant rétabli et donnera de bons conseils au team belge. Tu peux leur transmettre que DBM leur souhaite succès et amitié. Paul. Hiermee meteen gedaan Paul, want de mannen in Portugal lezen net zoals jij, ook dagelijks de website hebben wij begrepen.

Individuele uitslag 1e wedstrijddag

Pl.
NAAM, voornaam
Natie
Bootplaats
Vissen
Punten
1
PINEZIC David
Kroatië
1
68
106
2
VOLPI Marco
Italie
1
84
104
3
MICUCCI Giovanni
Luxemburg
1
36
78
4
BAJLO David
KroatIë
1
42
74
5
MORONI Daniel
San Marino
1
44
70
6
CRISTOVAO Claudio
Portugal
1
45
70
7
MARSCHALEK Rolf
Engeland
1
23
64
8
BAYOD Julien
Frankrijk
1
28
51
9
PRESTON Kevin
England
1
19
44
10
O ' CONNOR John
Wales
1
16
34
28
ASPESLAG Jan
België
3
17
43
29
RUYS Stefan
België
3
14
38
64
VAN CAMP Eddy
België
7
30
43
69
PIGEOLET Eric
België
7
10
19
72
MACHIELS Bert
België
8
16
37
Er zijn 80 deelnemers.


Landenuitslag 1e wedstrijddag

Pl.
Natie
Punten
Pl.
Natie
Punten
1
Italië
50
9
Engeland
172
2
Kroatië
50
10
B E L G I Ë
190
3
Portugal
65
11
Montenegro
193
4
Wales
71
12
Duitsland
197
5
Frankrijk
85
13
Nederland
200
6
San Marino
86
14
Ierland
206
7
Luxemburg
96
15
Slovenië
212
8
Spanje
156
16
Zwitserland
268

Italië en Kroatie hebben ieder 50 punten. Dan geldt de regel dat bij gelijkheid men de behaalde vispunten van de vijf deelnemers optellen. Dus voor Italië is dit 104+66+64+54+85 = 373 punten en voor Kroatië geeft dit 106+74+83+61+45 = 369 punten


Van Alexandra Pigeolet, vrouw van Eric, konden we ergens een e-mailberichtje oppikken: waalse haanAujourd'hui 1er jour de concours, Eric est 7ème de son bateau. Il a perdu plusieurs poissons en les montant à bord et avait un voisin envahissant (ils ont mêlés beaucoup). Un requin bleu est venu perturber sa pêche. Il nageait après ses poissons (ceux sur sa ligne semblaient très appétissants :-))
Les autres: Eddy est également 7ème, Jan et Stéphane sont 3èmes et Bert est 8ème. Ils sont chaque fois 8 par bateau. Chaque minute est comptée, pas de temps libre, Eric monte des lignes en fonction des discussions entre pêcheur. Cela fait plaisir de voir tous ces gens super motivés par une même passion :-) C'est pourquoi c'est moi qui écrit...

Van Jackie Gevaert kregen we daarnet (woensdagnamiddag 11.09) volgend berichtje binnen : De visserij is hier niet zo eenvoudig zoals je zou denken en dit is te merken aan de uitslag van de eerste dag. Gisteren werd gehengeld op een diepte van 80 m. Op enkele boten kon er bijna niet gevist worden door de grote makrelen die op de grond zaten. Die werden met 3 tegelijk gevangen en soms gebeurde het dat 3 vissers naast elkaar in de war raakten door de makrelen  die in elkaar zwommen. Iedereen van ons was 6 a 7 lijnen kwijt en dus ook evenveel lood. De jongens konden gisteravond bijna de armen niet meer opheffen door de hele dag die makrelen naar boven te hijsen. Op die diepte heb je zeker 225 a 250 gram lood nodig om degelijk te kunnen vissen. Het probleem is dat er bijna nergens nog lood te krijgen is van dat gewicht, maar we dachten dat we vandaag (woensdag) in een andere zone zouden gaan vissen met minder makrelen. Helaas werd er deze morgen medegedeeld dat er terug in dezelfde zone moest gevist worden. Onbegrijpelijk !
Er zitten 8 vissers op een boot. Het zijn tamelijk grote boten maar er zitten 2 kleinere tussen waardoor de vissers op 1,50 m van elkaar staan. Op die grotere boten hebben ze dan ook aan beide zijden 4 man geplaatst te beginnen vanaf het gat en elke 1,50 m een visser naar voor toe, dus wordt er niet gevist van aan de kop tot halverwege de boot.
Terloops: Deze morgen is er een snelle boot moeten afvaren om een van de beloften van Montenegro van boord te halen met een diepe snijwonde in de hand en die moest genaaid worden. Hopelijk ging het een beetje sneller in het hospitaal dan bij mij het geval was… ik kan nog steeds mijn vingers bijna niet bewegen en mijn hand is nog steeds dik.

We ontvingen zojuist (woensdag 11.09, 17u) volgende reactie van Danny Lens uit Bonheiden op het rubriekje van Jackie Gevaert : Ik volg de berichtgeving op de voet en het verhaal van Jackie komt mij zeer bekend voor. Enkele jaren geleden, eveneens vanuit Setùbal, diende je eerst door lagen boga's en makrelen zien te geraken om je lood uiteindelijk op de bodem te krijgen om vervolgens grote maar dan ook zeer grote makrelen naar boven te takelen vanop 80 tot 90 m diepte. Nochtans hadden we toen op de trainingdag een mooie visserij meegemaakt op een diepte van 25m (zonder veel last van makreel). Iedereen maakte op die plaats kans op een WK medaille. De Portugezen geraakten door de boga's en makrelen doch hoe ze het deden is mij nog steeds een raadsel. Verder deden ze er toen alles aan om een landgenoot wereldkampioen te maken.... Een voorbeeldje... met nog een half uur te vissen staat een Portugees aan de leiding op de boot. Een andere visser is hem aan het bijbenen en wat gebeurde er ? De Portugees laat zijn bak met onderlijnen overboord vallen, al dan niet moedwillig (?). De schipper haalt meteen het anker op en ze gaan vissen naar die rolletjes met onderlijnen, als we eenmaal terug op anker liggen wordt de wedstrijd afgeblazen… Met vriendelijke groeten, Danny Lens

Woensdag 11 september, tweede wedstrijddag :

Jackie: ik stond aan de boten toen die vanmorgen vertrokken en er zitten toch zware jongens terug bij onze gasten.

Individuele uitslag 2e wedstrijddag

Pl.
NAAM, voornaam
Natie
Bootplaats
Vissen
Punten
1
SALVATORI Mauri
Italië
1
59
95
2
FÉRACHOUGLOU
Engeland
1
53
89
3
MARSCHALEK Rolf
Kroatië
1
36
69
4
RADINOVIC Arsen
Frankrijk
1
41
68
5
BAYOD Julien
Frankrijk
1
38
64
6
SANTOS Sylvio
Portugal
1
24
63
7
CHRISTOVAO Claudio
Portugal
1
42
63
8
PRAT José Maria
Spanje
1
18
55
9
SANTOS Mario
Portugal
1
29
55
10
VOLPINI Paulo
Italië
1
15
53
17
MACHIELS Bert
België
2
22
49
29
RUYS Stefan
België
3
15
33
49
VAN CAMP Eddy
België
5
23
49
65
PIGEOLET Eric
België
7
23
31
74
ASPESLAG Jan
België
8
20
25

 

Individueel klassement na 2 dagen

Pl.
NAAM, voornaam
Natie
Dag 1
Dag 2
Totalen
1
MARSCHALEK Rolf
Engeland
7
3
10
2
BAYOD Julien
Frankrijk
8
5
13
3
CRISTAVAO Claudio
Portugal
6
7
13
4
VOLPI Marco
Italië
2
13
15
5
SALVATORI Mauro
Italië
17
1
18
6
PINÉZIC David
Kroatië
1
20
21
7
CABRITA Bruno
Portugal
11
11
22
8
SIKIRIC Marko
Kroatië
12
12
24
9
VOLPINI Paulo
Italië
15
10
25
10
SANTOS Mario
Portugal
25
6
31
24
RUYS Stefan
België
29
29
58
50
MACHIELS Bert
België
72
17
89
54
ASPESLAG Jan
België
28
74
102
63
VAN CAMP Eddy
België
64
49
113
72
PIGEOLET Eric
België
69
65
134

De eerste 3 krijgen uiteraard FIPS-M medailles, de eerste 10 krijgen bekers en/of trofeeën... Enfin, zo was het toch de vorige jaren !

 

Landenklassement na 2 wedstrijddagendagen

Plaats
Natie
Dag 1
Dag 2
Totalen
1
Italië
1
2
3
2
Portugal
3
1
4
3
Kroatië
2
3
5
4
Frankrijk
5
4
9
5
Spanje
8
5
13
6
San Marino
6
8
14
7
Luxemburg
7
7
14
8
Wales
4
12
16
9
Engeland
9
9
18
10
Nederland
13
6
19
11
B E L G I Ë
10
10
20
12
Duitsland
12
11
23
13
Montenegro
11
15
26
14
Ierland
14
13
27
15
Slovenië
15
14
29
16
Zwitserland
16
16
32
Bert Machiels

Van Fernand Vools, erevoorzitter van het VVBZ en van de BCSA-BA, ontvingen we zojuist een berichtje. Hij looft ons voor het nieuws dat we dagelijks brengen uit Portugal. Hij vraagt om zijn groeten over te brengen aan de Belgische ploeg, aan Ronny en in het bijzonder aan Jackie Gevaert. Hiermee meteen gedaan Fernand. Groetjes.

Bert Machiels uit Diepenbeek,
boottweede en 17e in de uitslag
van de tweede wedstrijddag,
beste dagresultaat van de Belgen
over het ganse WK.
(foto en uitsnede van P. Phlips)

 

Donderdag 12 september, derde en laatste wedstrijddag :

Ronny meldt : Onze jongens hebben vandaag weer zware tegenstanders. (Dat ligt dan in lijn met de vorige dagen. Mama Mia... met al die Italianen !)
Enkele van hun belangrijkste tegenstanders aan boord vandaag :
Eric Pigeolet : Marco Volpi,Rolf Marschalek,Sylvain Ferachoglou, Antoino Montefusco
Stefan Ruys : Mauro Salvatori,Mathieu Hervouet,David Bajlo
Bert Machiels : Paulo Volpini,Julien Bayod,Ivan Galzini,Cliff Newbold
Eddy Van Camp : Domenico Salvatori,Colin Searles,Federico Bruschi, Benoit Belliot
Jan Aspeslag : Gabriele Brunettin,David Pinezic,Ray Baron, Benoit Boutin

Individuele uitslag 3e wedstrijddag

Pl.
NAAM, voornaam
Natie
Bootplaats
Vissen
Punten
1
VOLPI Marco
Italië
1
109
154
2
FORRAT Alejandro
Spanje
1
79
113
3
SALVATORI Domenico
Italië
1
109
112
4
SANTOS Silvio
Portugal
1
79
103
5
SALVATORI Mauro
Italië
1
82
102
6
CABRITA Bruno
Portugal
1
47
100
7
TRAYNOR John
Wales
1
80
96
8
VOLPINI Paolo
Italië
1
83
94
9
DUJMUSIC Drago
Montenegro
1
64
84
10
BRUNETTIN Gabriele
Italië
1
25
61
32
PIGEOLET Eric
België
4
54
32
44
RUYS Stefan
België
5
52
72
59
MACHIELS Bert
België
6
30
41
65
VAN CAMP Eddy
België
7
51
62
70
ASPESLAG Jan
België
7
10
25

 

De individuele einduitslag.

Marco VOLPI (Italië) schitterend wereldkampioen.

Pl.
NAAM, voornaam
Natie
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Totalen
1
VOLPI Marco
Italië
2
13
1
16
2
SALVATORI Mauro
Italië
17
1
5
23
3
CABRITA Bruno
Portugal
11
11
6
28
4
BAYOD Julien
Frankrijk
8
5
16
29
5
MARSCHALEK Rolf
Engeland
7
3
21
31
6
CHRISTOVAO Claudio
Portugal
6
7
18
31
7
VOLPINI Paolo
Italië
15
10
8
33
8
SIKIRIC Marko
Kroatië
12
12
11
35
9
SANTOS Silvio
Portugal
27
6
4
37
10
PENÉZIC David
Kroatië
1
20
20
41
31
RUYS Stefan
België
29
29
44
102
52
MACHIELS Bert
België
72
17
56
145
60
PIGEOLET Eric
België
69
65
33
167
63
ASPESLAG Jan
België
28
74
70
172
66
VAN CAMP Eddy
België
64
49
65
178
Onze 1e Belg werd dus nieuwkomer Stefan Ruys op een mooie 31e plaats. Proficiat Stefan.

Einduitslag landen

ITALIË wereldkampioen 2013

Plaats
Natie
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Totalen
1
Italië
1
2
1
4
2
Portugal
3
1
2
6
3
Kroatië
2
3
3
8
4
Frankrijk
5
4
8
17
5
Luxemburg
7
7
4
18
6
Spanje
8
5
5
18
7
Wales
4
12
7
23
8
San Marino
6
8
10
24
9
Engeland
9
9
6
24
10
Nederland
13
6
14
33
11
B E L G I Ë
10
10
15
35
12
Duitsland
12
11
13
36
13
Montenegro
11
15
11
37
14
Slovenië
15
14
9
38
15
Ierland
14
13
12
39
16
Zwitserland
16
16
16
48

Zonet (vrijdagmiddag 13.09) het volgend berichtje ontvangen van Jackie Gevaert : Ik stuur je nog een laatste berichtje uit Setùbal omdat ik weet dat jullie in België geweldig geïnteresseerd zijn in al wat hier gebeurd en ook omdat er veel vissers het WK in het  BCSA NIEUWS  volgen. Het WK zit erop. Het had misschien beter gekund maar ook slechter. De jongens hebben allemaal gevist voor wat ze waard zijn en het is zoals op elk WK het geval is; achteraf heeft iedereen veel bijgeleerd. Je kan er blijven over schrijven wat je hier allemaal meemaakt zoals bv de Sloveen Venko die na de 2e dag op de 80ste plaats stond en gisteren de spanjaard Jose Maria Prat die laatste was van zijn boot. Dat zijn mensen die reeds 20 WK’s achter de rug hebben !
ik denk niet dat het grote verschil in de onderlijnen zit want iedereen vist praktisch met dezelfde. Overal zie je de onderlijnen op de balkons uitgesEddy Setubal 2013pannen staan want die worden tegenwoordig niet meer geknoopt maar gelijmd. Eddy Van Camp heeft zelfs de lijnrolletjes van Collin Searles gefotografeerd en uitvergroot zodat we duidelijk alle afmetingen en lijndikte zagen. Bert Machiels was gisteren 7 onderlijnen kwijt voor hij zijn eerste vis in de bak had, gisteravond hebben we ze geteld; hij had 17 onderlijnen verspeeld die dag… stel je voor !. Je kan natuurlijk zeggen dat de toppers geen last van die reuze makrelen hebben. Inderdaad hebben ze daar wel last van… maar veel minder dan wij. Ik hoor van onze jongens dat die mannen gevist hebben met dynema draad van 6% en lood van 400 gram om zo vlug mogelijk op de grond te zijn en dus door de makreel te raken.  Al onze mannen waren voorzien van loden van maximaal 200 gram, want je mag maar 20 kg visgerief meenemen met het vliegtuig. Niemand had trouwens ook verwacht dat we die nodig zouden hebben. Terloops: de Hollanders waren de 2de dag ook reeds bezig met 2 loden om aan een degelijk gewicht te komen. Ik was gisteren heel  blij met de 4de bootplaats van Eric Pigeolet want die jongen zat er echt door, voornamelijk te weten dat hij tegen echte toppers te doen had zoals een Volpini, een Julien Balod een Kroaat, een Portugees en eentje van San Marino. Terloops: Gisteren werd er in een andere zone gevist maar toch nog rond de 80 meter diepte
De planning was gisteravond dat we na het diner voor de eerste keer met de ploeg samen een pint gingen pakken maar iedereen was zo doodmoe en we zijn dan maar onmiddellijk naar bed gegaan ... Ook  jammer dat we geen foto hebben van Jan die aan tafel met zijn neus in de soep in slaap gevallen was… Het is nu 12 dagen dat we hier zijn, elke dag 30 a 35 graden en windstil, ongeveer hetzelfde als bij ons. . Groetjes uit Setùbal. Jackie Gevaert

Bedankt Jackie. Iedereen apprecieert je medewerking aan dit WK, zeker weten. Hopelijk kan je vlug naar de dokter hier om je hand eens grondig te laten nakijken van die pieterman-prik.

WK 2012 Setubal, RF vlag

Dus het WK zit er op. Eerst gaan we vanuit Setùbal in Portugal nog een beetje reclame maken voor onze sponsor Hengelsport Robby Fish uit Wommelgem met een foto vanop het balkon van hotel Do Sado. (foto Alexandra Pigeolet) We herkennen v.l.n.r.: Eddy Van Camp (66e in de einduitslag), Jan Aspeslag (62e), Eric Pigeolet (60e), Stefan Ruys (31e en eerste Belg), Bart Machiels (52e), Jackie Gevaert (all round man voor de ploeg, erg bedrukt) en kapitein Gérard Polard. Wij hadden graag met betere uitslagen terug naar onze sponsor in België afgezakt, maar ja, het is nu eenmaal zo.

WK 2013 Setubal Portugal - podiumHet podium v.l.n.r. : Salvatori Mauro (zilver, Italië) - Marco Volpi (goud, Italië) - Cabrita Bruno (brons, Portugal). foto R.De Ranter

(Zaterdag 14.09) Daarmee zijn we aan het einde gekomen van ons verhaal. Indien er nog verslagen of foto's binnenvallen en we vinden die de moeite waard om te publiceren, dan doen we dit uiteraard. Dus best onze website de eerstvolgende dagen effe blijven bekijken. Ter informatie, wij hadden woensdag (11 september) 113 bezoekers aan ons BCSA NIEUWS, donderdag zelfs 136 en gisteren vrijdag 122 ! Dus er bleek wel degelijk interesse voor onze ploeg in Portugal... Wat onze resultaten betreffen heeft Jackie al voldoende uitleg gegeven, denken we toch, en we moeten ook nu weer hier de nodige ervaring uit kunnen doorgeven. Als jullie de top van de uitslagen analyseren is het er precies tot de laatste dag wel erg spannend aan toegegaan tussen Italianen, Portugezen en sommige Engelsen en Fransen. Maar ja, winnaar Marco Volpi en de Italianen beheersen toch al jaren het WK-wereldje… ook nu weer. In 1992 te Blankenberge waren zij het die wonnen met ongeveer dezelfde mensen als nu en dit is meer dan 20 jaar geleden ! Die generatie Italianen gaat ook verdwijnen, zeker weten ! Misschien moeten we ook wachten op een lichting "rode duivels" om naar Brazilië te gaan bij manier van spreken ! Tenslotte rest er de redactie alleen nog Ronny De Ranter en Jackie Gevaert te bedanken voor hun bereidwillige medewerking aan de site. Dit was vooraf min of meer zo afgesproken en al bij al goed verlopen. Bedankt voor het dagelijks kijken naar deze site-show ! Hopelijk hebben jullie er wat aan gehad.

Nog een laatste berichtje van Jackie Gevaert zonet binnengekomen. Ik heb gisteren (15.09) nog iets vergeten te vertellen : Wanneer we zaterdagavond in Brussel uit het vliegtuig stapten, iedereen in zijn uniforme kledij waarop vermeld staat Belgium Team, stond Jean-Marie Pfaff daar te wachten om naar Berlijn te vertrekken. Hij zag natuurlijk onmiddellijk Belgium Team staan en was erg benieuwd over welk team het ging. We hebben nog een tamelijk lang gesprek gehad (hij wilde uiteraard alles weten, vriendelijke man). Bedankt Jackie voor deze informatie, spijtig dat je daar geen foto van hebt.
Terloops: Jean-Marie heeft ooit nog meegevist in de grote prijs "Jean-Marie Pfaff" vanuit Oostende in 1989 ingericht samen met brouwerij Maes (uit Waarloos toen), als promotie voor het eerste WK in België dat het VVBZ in samenwerking met de BCSA-BA organiseerde (en daar hebben wij wel nog foto's van ...). Wereld-zeiler wijlen Staf Versluys uit Bredene deed toen ook nog mee. Jean-Marie heeft zelfs die wedstrijd gewonnen... maar hij had wel Michel De Buyser zaliger als gangmaker mee... Meer over dit WK 1989 begin volgend jaar, want dan is het 25 jaar geleden en komen we in het BCSA NIEUWS uitgebreid terug op het ganse gebeuren.

  Zon  
In Sport and Friendship
Paul Phlips

top