newsflash

Laatste update 01.01.2021
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :

naar introductie

Eindelijk konden we op zaterdag 17 november 2012 dan toch de haven van Blankenberge buitenvaren

Verslag van Seawitch-sportbestuurder Gerrit Van Goethem

Schar Aangezien al onze voorziene vistrips sinds september één voor één uitgewaaid waren, vertrokken we met een tiental zeer gemotiveerde vissers verdeeld over twee boten zijnde de “Windsor” van schipper Paul Mertens en de “Zeebaars” van schipper Bart De Clercq, vanuit Blankenberge richting Wenduinebank, om er de talrijk aangekondigde scharren en wijtingen te gaan verschalken. Na een half uurtje gevaren te hebben bij een goeie vier Beaufort aflandse wind, konden we voor anker gaan om er eindelijk onze geliefde hobby nog eens te beoefenen. Reeds na enkele minuten kregen we de eerste aanbeten, en het duurde dan ook niet lang vooraleer de eerste vissen aan boord werden gehesen.wijting 35 cm

De vangsten bestonden voornamelijk uit vrij mooie scharren, terwijl spijtig genoeg de wijting het min of meer liet afweten. Als er dan al eens een wijting gevangen werd, was deze meestal ondermaats, op enkele uitzonderingen na. Een van deze uitzonderingen was er voor Frans Meel die een wijting van 35 cm wist te versieren, waarmee hij voorlopig aan de leiding komt in de categorie wijting van onze wedstrijd “grootste vis 2012”. (zie foto hiernaast) Frans wist ook een hondshaaitje te vangen van 35 cm, wat toch eerder een uitzondering is aan onze Vlaamse kust.

Aan boord van de “Zeebaars” werd er nog een rariteit gevangen door Gerrit Van Goethem, namelijk een vijfdradige meun. Niemand aan boord had dit visje ooit al gezien, dus namen we er een foto van om deze voor te leggen aan onze specialist ter zake Paul Phlips die ons al gauw wist te vertellen over welke vissoort het ging. (zie foto hieronder met vijfdradige meun in de handpalm van Gerrit)
meun
In de voormiddag hadden we een aangename visserij waarbij er regelmatig, doch zonder overdrijven vis gevangen werd, na het keren van het tij konden we nog een half uurtje redelijk vis vangen, maar wanneer de volle stroming erdoor kwam was het gedaan met vissen.
Deze vistrip was geen superdag, maar ook geen off-day. De meeste vissers hadden dan ook een mooie portie Noordzeevis aangezien de vangsten schommelden tussen de 15 en 45 vissen, waarvan het grootste deel schar.

Enkele sfeerbeelden aan boord van de
Windsor en de Zeebaars

Tripplet scharren Frans met schar non 2012 Blankenberge
Paul met tripplet scharren. Let op de
houten ijs-lollie-stokjes op de onderlijntjes.
Werkt prima hoor !
Frans met een grote schar.


   
  Philippe met wijting  
Philippe met een mooie wijting

Aangezien er met onze jaarlijkse wedstrijd “grootste vis van het jaar” mooie geldprijzen te winnen zijn, zou ik en het hele bestuur jullie dan ook willen uitnodigen om massaal deel te nemen aan onze laatste vistrip van 2012, die plaats vindt op zaterdag 15 december eveneens vanuit Blankenberge. Het is tevens onze Sint-Niklaastrofee en er zijn ook mooie geldprijzen aan verbonden.

Tot 15 december! Gerrit

Foto's van Gilbert Walravens en Jean Geerts

top