newsflash

Laatste update 01.09.2020
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :


naar introductie

Selecties kvB 2016 vervist op zaterdag 2 april
vanuit Nieuwpoort en Blankenberge


Net zoals vorig jaar konden we op de eerst voorziene datum buitenvaren. Verdeeld over 10 boten kwamen we met 58 deelnemers aan de start; 24 in Blankenberge en 34 in Nieuwpoort. Het systeem is vrij simpel; de drie eersten van elke boot met 5 deelnemers en de 4 eersten van boten met 6 vissers aan boord gaan door naar de finale die dit jaar op zaterdag 23 april vanuit de RYCO in Oostende zal vervist worden. (Reservedata zondagen 5 en 19 juni) Met inbegrip van Bram Cole, de kampioen van België van vorig jaar en die zijn titel mag verdedigen, selecteerden er zich 39 gedreven zeehengelsporters voor deze finale. De lijst met deze geselecteerden vinden jullie onderaan dit verslag. De bootuitslagen opgemaakt door nationaal sportbestuurde Theo Verkennis worden samen met de uitnodiging voor de finale naar de betrokken clubs verstuurd.

NIEUWPOORT(wedstrijdleider Theo Verkennis) Uiteraard  was het in de morgen een drukke bedoening in ons havenlokaal Au Pont Albert. Geen problemen met de trekking deze keer en na het aanduiden van de bootcommissarissen vlug naar de haven en uitvaren. Er werd voor anker gegaan tussen Nieuwpoort en de Westdiep waar er op een diepte van 9 meter gevist werd. Precies om 9:05 u begonnen we er aan en met in achtname van 2 wissel-pauzes resulteerde dit toch in een vistijd van meer dan 6,5 uur. Er stond een zeer lichte ZZO wind van 2 Beaufort, golven van niet meer dan 30 cm en alhoewel het weer net zoals in het binnenland overtrokken was, bleek het toch aangenaam om vissen. De vangst bestond uit 95 % botten met hier en daar een schar en een wijting als bijvangst.  De meeste vis werd tijdens de eerste periode gevangen. Bij het draaien van de boot tijdens de 2e periode was het iets minder. In het begin gaf mesheften het beste resultaat, later werd er dan meer op de tap en de leegloper gevangen. Er werden in Nieuwpoort precies 1300 vissen bovengehaald, goed voor 313,480 kg wat een gemiddelde geeft van 38 vissen/man en 9,220 kg. De grootste bot was wel rond de 42 cm volgens Theo.
Van iemand van de Gentse Zeeduivels die in de middenmoot eindigde, kregen we een berichtje dat we met veel plezier publiceren: Het was een zeer plezante visserij, die botten geven wel sport hé en bovendien kon iedereen zijn visje vangen. Nog niet meegemaakt zoveel botten… denk dat iedereen wel een bot of 30 had, zelf had ik er 42. Ze waren aan de magere kant, dus afgepaaid, wat ook positief is voor de toekomst. Bovendien was het weer ideaal, dus iedereen content knipoog.

De boot-eersten in Nieuwpoort :

1
Opdebeeck Nico
RZC
Boot: Blue Light
51 vissen
12,960 kg
2
Lebon Philippe
DBM
Skintus
53
12,860 kg
3
De Vrieze Jens
GZD
Lucky
50
12,060 kg
4
Van Hoorde Gino
GZD
Shelly-D
49
11,900 kg
5
de Mits Alain
GZD
Waterman
49
11,880 kg
6
Benoey Pierre
VTE
Leona II
47
11,680 kg

 

BLANKENBERGE (wedstrijdleider Georges Vermeiren) Zaterdag in Blankenberge begonnen met een mooie loting. Ook geen problemen zoals het vorige jaar. Aangezien de boten niet aan de VVBZ steiger lagen, ’s morgens wat zoekwerk gehad om de boten te bereiken…  Maar we waren vooraf ingelicht, waarvoor onze oprechte dank aan Georges Vermeiren. Er werd beslist om naar de “Mo nul” te varen.  Zo op een 14 meter diepte werd het anker gegooid.  Er zat veel vis, doch door de gebrekkige stroom “super zwakke krank tij”, werden regelmatig ondermaatse vissen gevangen. Hierdoor moesten we al helemaal niet rekenen op het vangen van een gulletje…  De vangst bestond vnl. uit scharren en mooie wijting (allemaal 30+) en hier en daar werd er een botje gevangen.  De maatse vissen waren mooi van formaat, doch zo mager als een graat…  Wat typerend is voor deze tijd van het jaar hé, ze komen uit de winter en hebben zichzelf voortgeplant, of zijn daar nog volop mee bezig… Als aas gaf diepvriestappen (voor schar) het beste resultaat, gevolgd door leeglopers in combinatie met mesheften (voor wijting). De dag verliep in een echt aangenaam kader, er werd gevist voor wat iedereen waard was, maar alles in een gemoedelijke sfeer. Kortom een prachtige dag met veel vis, mooi weer en vooral afgesloten met een lekker pintje in het “clublokaal” van onze Tubertini vrienden wist onze medewerker te vertellen.
Toch nog vermelden dat van de 12 deelnemers (over beide havens) van de Egleghemse Zeevissers er 10 konden doorstoten naar de finale. Van de 8 Zeewolven daarentegen kon alleen Miel Pasmans zich plaatsen. Volgens ZWB-er Paul Smet een off-day, maar - mailt hij - een gedreven Zeewolf die verslagen is en overleefd, opgepast ! De roedel verzamelt zich en slaat terug toe !  (Aan den toog?) Goed zo Paul, we zijn eens benieuwd. Tenslotte: Er werden in Blankenberge 1246 vissen bovengehaald, goed voor 190,990 kg wat een gemiddelde geeft van 52 vissen/man en 7,960 kg

De boot-eersten in Nieuwpoort :

1
Van Den Bogaert Werner
EZV
Boot: Magrieta
92 vissen
14,710 kg
2
Ruys Stefan
TBE
Roober
95
14,010 kg
3
Vanderschraeghe Peter
TBE
Asterix
80
11,960 kg
4
Aspeslag Jan
TBE
Grappa
42
6,430 kgPeter Vanderschraeghe (ondertussen 50) is terug van weggeweest, want als lid van het nieuwe Tubertini-België was het meer dan 15 jaar geleden dat hij nog eens deelnam aan een selectiewedstrijd voor een kvB-finale of aan wat dan ook. Hij liet zich al meteen opmerken door vorige zaterdag zijn boot te winnen.
Peter kan terugblikken op een mooi palmares; hij werd kampioen van België in 1995, 1996, 1997 en in 2000. Hij viste ook menige podiumplaatsen bij mekaar in die tijd. Een van zijn grootste ontgoochelingen was wel zijn deelname aan het WK 1996 in Spodsberg Langeland-Denemarken. Hij was er rotsvast van overtuigd om daar een hoofdrol te spelen en had er vooraf ook heel wat in geïnvesteerd om zijn doel te bereiken. Hij bracht zelfs zijn privé sponsor uit Koksijde mee  naar Denemarken. Groot was zijn ontgoocheling dat hij boot-laatste werd de eerste dag. Weg droom en … meteen beide voetjes terug op de grond! In ons plakboek vonden we nog bijgevoegde foto (met stickers), typerend voor de toen diep teleurgestelde Peter vlak na die fameuze eerste wedstrijddag in Denemarken. De volgende dagen waren merkelijk beter voor hem ... de stress was weg en hij lag samen met Peter Deheyder mee aan de basis van een schitterende 6e plek voor ons land.
In ieder geval, onze toppers krijgen er wel een geduchte tegenstander bij in de finale, zeker weten !

Finale van het seniores kvB 2015 op zaterdag 23 april vanuit de RYCO in Oostende

(reservedata zondagen 5 en 19 juni) Benevens medailles en bekers voor de eerste drie, trui voor de nieuwe kampioen, is er nu ook weer een grote prijzenpot voorzien in de vorm van waardebonnen.  Deze kunnen gebruikt worden om regionale, nationale en kustwedstrijden te bekostigen.  1e prijs: 4 waardebonnen van elk 40 €, 2e prijs: 3 dergelijke waardebonnen, 3e prijs: 2 waardebonnen en alle overige booteersten ontvangen ieder nog één waardebon. Waarschijnlijk zullen er 7 wedstrijdboten en uiteraard ook een controleboot ingezet worden.
De eerste 10 in de uitslag van de finale maken automatisch deel uit van de groep van 18 internationalen (of hoe men ze ook wilt noemen...). Uiteraard, indien niet geïnteresseerd of reeds internationaal, komt hiervoor de volgende in de rangschikking in aanmerking. Het is wel de bedoeling dat, indien uiteindelijk geplaatst voor een WK, men ook daadwerkelijk gaat deelnemen aan dit WK. Bewust deelnemen aan de 3-daagse met het idee toch forfait te geven leidt tot competitievervalsing en kan niet. Er dient wel gezegd dat we laatste jaren daar geen problemen meer mee gehad hebben. De selectiewedstrijden vinden plaats op vrijdag 18 november in Nieuwpoort, op zaterdag 19 november in Oostende en op zondag 20 november in Blankenberge (Reservedata : 2, 3 en 4 december eveneens vanuit de geciteerde havens) Voor zover er niets verandert, gaan de eerste 5 van deze 3-daagse naar het WK 2017 in SALI - Kroatië dat vervist wordt rond Island DUGI OTOK

Plaatsen zich voor de finale

1
Evrard Stéphane
DBM

 

21
Asselberghs Jean-Marie
KSV
2
Lebon Philippe
DBM
22
Stickens Diederik
LVC
3
Minden Marc
DBM
23
Buffat Michael
PMA
4
Pigeolet Eric
DBM
24
Maka Jean-Luc
PMA
5
Bosmans Willy
EZV
25
Cole Bram
RZC
6
Breugelmans Yves
EZV
26
Groenendaels Tom
RZC
7
Cleymans Ronny
EZV
27
Meurs Maarten
RZC
8
Cordemans Tim
EZV
28
Opdebeeck Nico
RZC
9
Dehaen Stefan
EZV
29
Smet Jef
RZC
10
Knuyt Erik
EZV
30
Aspeslag Jan
TBE
11
Lens Danny
EZV
31
Buls Wilfried
TBE
12
Meulenberghs Johan
EZV
32
Mertens Kurt
TBE
13
Van Camp Eddy
EZV
33
Ruys Stefan
TBE
14
Van den Bogaert Werner
EZV
34
V.d.herreweghe Stephan
TBE
15
de Mits Alain
GZD
35
Vanderschraeghe Peter
TBE
16
De Vrieze Jens
GZD
36
Benoey Pierre
VTE
17
Strobelt Johnny
GZD
37
Hermans Sven
VTE
18
Van Hoorde Gino
GZD
38
Quireynen Leo
VTE
19
Vanheule Ignace
GZD
39
Pasmans Emiel
ZWB
20
Wullaert Giovanny
GZD

Met dank aan de medewerkers van dit verslag knipoog

 

top