newsflash

Laatste update 01.01.2021
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :

naar introductie

Seawitch Paastrofee 2010

Verslag van Gerrit van Goethem, sportbestuurder van Seawitch

Op een zonnige en rustige morgen vertrokken we op zaterdag 24 april met tien vissers voor een dagje Noordzeehengelen naar Blankenberge. Met twee boten, de Joanel en de Bon Vivant, ging het richting Mo-0 (Monul), een meetpaal dicht bij de scheepvaartsroute.

Collage paastrofeeNa een vijfenveertig minuten varen begonnen we om 09.00 uur aan onze jaarlijkse Seawitch Paastrofee, en het duurde niet lang of de eerste vissen konden reeds geland worden. De vangsten bestonden voornamelijk uit wijting, kabeljauw,  bot en schar, en het waren geen kleintjes want Louis Goovaerts wist een kabeljauw te verschalken van 76,5 cm en 3,5 kg zwaar. Onze voorzitter Jean Geerts haalde dan weer een wijting boven van 41,5 cm, wat zeker niet alledaags is eind april. Jean Geerts komt dan ook aan de leiding in de categorie wijting van onze wedstrijd “grootste vis 2010”, terwijl onze schatbewaarder Louis Goovaerts dan weer aan de winnende hand is in de categorie Kabeljauw. Franske Meel verschalkte een bot van 42 cm, maar dit was niet voldoende om aan de leiding te komen in de categorie platvis aangezien Jean Geerts (weer hij!) enkele weken geleden al een bot ving van 44 cm.

Paul met gulHet eigenaardige aan deze Paastrofee was dat er geen enkele ondermaatse kabeljauw gevangen werd; van de 45 die er bovengehaald werden was er zelfs geen enkele onder de 60 cm. De meesten waren tussen de 65 en 75 cm en er zwommen zeker nog veel grotere tussen want Louis Goovaerts kreeg een serieuze aanbeet gevolgd door een beet om U tegen te zeggen. Maar hij was echter aan het babbelen met ondergetekende en zag zijn vislijn de zee ingesleurd worden, en dat met een splinternieuwe DAIWA-BG-90 zeg!

Deze Paastrofee zou ik als zeer geslaagd durven omschrijven. Het was weliswaar geen wonderbare visvangst maar na het ronduit slechte seizoensbegin was dit qua weer en vis een verademing. De meesten onder ons hadden toch een mooie portie Noordzeevis, en we werden bovendien allemaal door de voorzitter vergast op paaseitjes. De booteersten, Paul Phlips op de Bon Vivant, en Gerrit Van Goethem op de Joanel werden ieder bedacht met € 30, de boottweeden Werner Desmet op de Bon Vivant en Louis Goovaerts op de Joanel kregen ieder € 20.

top