newsflash

Laatste update 01.01.2021
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :

naar de Archieflijst onderaan het BCSA-BA NIEUWS

BCSA-BA NIEUWSKRANT van 13/06/2015 (5e aanpassing dd 23.06.2015)
onderaan paginanaar berichten

  Duitsland     Luxemburg   vlag Oostenrijk   Nederland  
 
Goud
Zilver
Brons
4e
5e
 

van 18 tot 21 juni 2015 in Burgstaaken

Fehmarn tov Heiligenhafen en DenemarkenVan 18 tot 21 juni gaat de 45e Nations Cup door vanuit Burgstaaken op het eiland Fehmarn in de Oostzee en wordt er georganiseerd door het Deutscher Meeresanglers Verband eV. Fehmarn is het op twee na grootste Duitse eiland in de Oostzee, behorend tot de deelstaat Sleeswijk-Holstein en ligt boven Heiligen-hafen. Het ca. 185 km² grote eiland heeft een mild verkwikkend klimaat, is een van de zonnigste gebieden in Duitsland en is als het ware gemaakt om te recreëren. Het eiland wordt van het vasteland gescheiden door de Fehmarnsund (1300 meter) en van het Deense eiland Lolland door de Fehmarnbelt (18 kilometer). De verbinding over de Fehmarnsund wordt gevormd door een 963 meter lange brug. Vanuit Puttgarden wordt er een veerdienst onderhouden naar Rødby op Lolland en van daaruit kan je via de E47 verder naar Kopenhagen rijden. De veerdienst zou in 2020 vervangen worden door een tunnel voor auto- en spoorverkeer ergens gelezen...

De organisatie van de jaarlijkse meerlandenwedstrijd is een beurtrol tussen Duitsland, Luxemburg, België en Nederland (in volgorde van organisatie). Elk land mag één of meerdere Noord-Europese gastlanden uitnodigen en Oostenrijk maakte hier graag gebruik van. Polen werd initieel aangekondigd, maar die hebben in laatste instantie afgezegd.

Heiligenhafen 2011 Nations Cup

België is dit jaar vertegenwoordigd door leden van de Egleghemse Zeevissers, runner-up in de Beker van België 2014, daar winnaar Kingfisher-Blankenberge afhaakte. Het is EZV die zelf hun ploeg samenstelde.

Even de ploeg voorstellen

Fehmarn 2015, Belgian team(foto Sonja, voormalig lokaalhoudster van den Amadeus in Zemst-Bos)

Vlnr:
Danny Lens
, alhoewel pas sinds begin dit jaar bij EZV aangesloten, toch een gevestigde waarde binnen de Belgische hengelwereld. Kortom, een TOPTRANSFERT voor de club !!! Danny was er ook 4 jaar geleden bij in Heiligenhafen, dus hij weet van wanten daar in de Oostzee.
Yves Breugelmans, zoon van hengellegende Jos Breugelmans, maar veel verfijnder in techniek...
Frans Wijns, bedreven in alle takken van de hengelsport, heeft zich vooral de laatste jaren toegelegd op het zeevissen. Was vorig jaar nog vice-kampioen van België !
Ronny Cleymans, een van onze meest ervaren zeehengelsporters met talrijke ereprijzen achter zijn naam. Was 17e op het WK in 2004 in Sesimbra-Portugal en 14e op het WK 2008 in Holland. Dus internationale ervaring zat.
Tenslotte Werner Van den Bogaert, coach van het team en drijvende kracht achter deze ploeg. Hij is er vast van overtuigd dat hij zijn club naar de winst gaat sturen !!!

Als kapitein en BCSA-BA afgevaardigde werd Ronny De Ranter aangeduid.


Algemene Hengelinformatie

Frank RichtersFrank Richters (foto links), Referent für Bootsanglen im DMV e.V., die zich in Duitsland bezig houdt met het boothengelen, is de plaatselijke organisator in Fehmarn en dus onze contactman voor deze Nations Cup. Van hem kregen we de volgende informatie toegestuurd: Er wordt op drift gevist vanop de MS Karoline, de kapitein draait het schip bij elke nieuwe drift. De hengeltijd bedraagt 2 x 2,5 uur met een pauze van 45 minuten om te lunchen aan boord. Bij het uitvaren wordt er eveneens aan boord ontbeten. De hengels mogen maximaal 5 meter lang zijn en de onderlijnen kunnen niet langer dan de gebruikte hengels zelf. Er mag met stationaire werpmolens of met draaiende reels gevist worden. Diepte tussen 8 en 16 meter. Al naargelang de stroming en waterdiepte, best lood tussen de 700 gram en 1 kg gebruiken.

Iedere deelnemer krijgt 100 leeglopers (Wattwürmern) en 100 gram zagers (Seeringelwürmern) ter beschikking. Er zal in de eerste plaats naar kabeljauw (Dorsch) gezocht worden, maar mogelijk wordt er ook wijting, pladijs, schar, bot, tarbot, zalm, geep, koolvis, makreel en zeeforel gevangen.

Terloops : Frank Richter viste in het Duitse team dat deelnam aan het WK 2002 in Oostende... dus nog een oude bekende (Duitsland eindigde toen als 7e natie, België werd 2e en Ronny De Ranter individueel wereldkampioen... waar is de tijd !)

Het Programma

Donderdag 18.06: Training dag vanaf de M.S. Karoline in Burgstaaken-Fehmarn (prachtige boot) Nadien kapiteinsvergadering met trekking van de bootplaatsen voor beide wedstrijddagen met aansluitend in Gasthof Meetz te Bannesdorf het avondmaal.
Vrijdag 19.06 en zaterdag 20.06 gaan we wedstrijdvissen. Zaterdagavond is er dan de klassieke uitreiking van de ereprijzen gevolgd door het sluitingsbanket.
Zondag 21.06: na het ontbijt terug naar België, zo'n 720 km tot Mechelen.
Ons gezelschap (team, kapitein en begeleiders) is reeds dinsdag 16 juni ter plekke en verblijven in het IFA Fehmarn Ferien-Centrum (locatie: zie rood ballonetje op het plannetje bovenaan rechts).


Verwachtingen

Voor zover we kunnen terugdenken waren het steeds de Duitsers die de Nations Cup wonnen in hun eigen achtertuin; de Oostzee en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Zilver moet kunnen, maar Ronny Cleymans - voorzitter van de Egleghemse Zeevissers - gaat absoluut voor de overwinning ... we zijn eens benieuwd.

Berichten en boodschappen

We verwachten vanuit Fehmarn vanaf donderdag 18.06 berichtjes van zowel Ronny Cleymans als van kapitein Ronny De Ranter en van deze laatste ook actieve foto's. Die hopen we dan nog allemaal dezelfde avond te publiceren. Dus, indien interesse, best regelmatig deze pagina raadplegen.


Donderdagavond, 22:32 uur:  Bericht van kapitein Ronny De Ranter
Paul,
Vandaag was het trainingsvissen. Vanmorgen buitengevaren in een NO 5-6.
De visvangsten vielen wat tegen in die zin dat er enorm ondermaatse gulletjes zitten, slechts nu en dan werd er een maatse bovengehaald. De minimum  maat voor gul (dorsch) is hier 38 cm. Wijting moet dan weer 30 cm wezen. Een enkele schar en een paar kleine pollakken waren bijvangsten.  Het team heeft verschillende soorten van onderlijnen uitgeprobeerd, zij hebben ook hun ogen wel de kost gegeven en goed rondgekeken. Ze hopen voor morgen toch wel uit de verf te kunnen komen.
Het wordt hier een klassement per cm, dat wil zeggen dat je soms beter af bent met 5 wijtingen dan met 2 gullen van 50 cm. 
Verder kregen de jongens nu en dan nog wat regen te verwerken en dit allemaal met een temperatuur van om en bij de 14 graden.
De foto's zijn voor morgen Paul, ik moet nu naar de kamer en dat is te ver om nog terug te komen vanavond. 
Groetjes
Ronny

Met - te ver om terug te komen vanavond - bedoelt Ronny dat de appartementen waarin zij verblijven op ongeveer 15-20 minuten wandelafstand van de receptie liggen en daar is alleen toegang tot internet. Ondertussen weten we ook enkele namen van tegenstanders; de Luxemburgers met de 3 broers Miccuni (van Portugese afkomst), Freddy Wagner en Rik Junkers. De Hollandse ploeg is samengesteld uit  Frank Van Schilt, Leen Van Marion, Ernest Ripson, Piet Buijk en Sjaak Verburg. Hun kapitein/coach is Henri Karremans, allemaal bekende namen voor ons. Verder werd ook gemeld dat de meest succesvolle manier van vissen daar met de pilker en lepel is, echter niet van toepassing tijdens de wedstrijd.
Vraagje aan Ronny: Je krijg punten per cm, maar komen er daar ook geen punten bij per gevangen vis, hoe zit dit precies in mekaar?

Effe de MS Karoline verkennen in Burgstaak-haven op woensdag


Vrijdagavond, 22:18 uur:  Bericht van kapitein Ronny De Ranter
Paul, hier ben ik weer.
Het was vandaag zeer slecht weer en de wedstrijd stopte al rond 13:30. Wat wil je, het was zeer zeker een  6 Bft en vanaf de middag zelfs 7 Bft. Kregen we er dan nog een goede regenbui op ons dak die wel meer dan een half uur duurde. Om 15:15 uur waren we al terug in de haven. Vlug even een douche want om 16:00 uur werd ik bij Helmut verwacht om mede de uitslag te maken. Daarna even snel omkleden voor het avondeten (in een ander dorp en Gasthof) en daarom werd het weer laat om iets op te sturen. Maar het is wel de moeite:

Al snel in de eerst manche was duidelijk dat Yves Breugelmans in z'n sas was, blijkbaar echt zijn visserij. Gedurende deze manche stond hij lange tijd in zijn sector B eerste met 8 vissen, op de hielen gezeten door de Duitser Thomas Fisher die toen 6 vissen kon vangen. In de tweede manche (na het middag eten) kon Yves nog één maatse vis verschalken en Thomas wist er toch nog 2 bij te nemen, zodat zij op gelijke hoogte kwamen. Er werden nogal veel ondermaatse gevangen en inderdaad Paul, er wordt per centimeter gemeten en men krijgt nog extra 10 punten per gevangen vis bij. Terloops: Per sector zijn er 5 vissers, van elke natie eentje.

In sector A stond Danny Lens lange tijd op dezelfde hoogte van de Duitser Peter Voss, allebei 5 vissen, maar ook Danny moest in de tweede manche de duimen leggen tegen Peter, deze wist nog 2 maatse beet te pakken.

In sector C had Ronny Cleymans geen schijn van kans vermits in zijn sector over de ganse dag slecht 13 vissen werden gestrikt. In zijn sector waar ook Wilko (zoon van de vroegere eigenaar Heiko, zoals velen hem nog kennen, een zeer goede visser trouwens), wist enkel in het laatste gedeelte van de tweede manche 5 vissen aan boord te halen. Ronny - ondanks alle hens aan dek - slaagde er in de tweede helft toch nog in om 2 vissen te landen. De Luxemburger Micucci Batti ving ook maar 2 vissen de ganse dag.

Sector D deed het niet veel beter, hier kon Frans Wijns geen enkele maatse te pakken krijgen, halverwege de tweede manche verraste hij toch iedereen
met voor vandaag althans de grootste binnen te halen, 57 centimeter lange gul. 

Tenslotte in sector E moest Werner Van den Bogaert opboksen tegen De Luxemburger Micucci Giovanni die 9 vissen en de uiteindelijk winnaar, de Duitser Michael(D) 11 vissen.

De belangrijkste uitslagen voor ons volgen aansluitend en foto’s stuur ik je separaat door. Morgen zaterdag kan het weeral gans anders zijn maar met een tweede individuele plaats en teamplaats kunnen we nu al best tevreden zijn.

Groetjes,
Ronny

Onze mannen staan dus waar we ze verwacht hadden en dit is de tweede plek, want ook dit jaar is daar in de Oostzee aan de Duitsers niets te doen. Nu maar duimen dat ze kunnen standhouden want een tweede plaats is een overwinning waard. Vraagje aan Ronny: kan je meer preciezer zijn met de uitslag door individueel naast het aantal vissen ook  het aantal punten mede te delen a.u.b. Met dank hiervoor.


Enkele sfeerbeelden

uitvaren Danny
Uitvaren
Danny Lens

Frans Ronny
Frans Wijns
Ronny Cleymans

Yves Werner
Yves Breugelmans
Werner Van den Bogaert

Dinsdagmiddag 22.06 : Bericht van kapitein Ronny De Ranter
Paul,
De tweede wedstrijddag leek een betere dag voor wat betreft de weersomstan-digheden. 06:15 uur moest voor iedereen de tijd wezen om aan boord te zijn, enfin... hier en daar was er wel iemand van elke Natie die ontbrak. Om 06:25 uur was iedereen ingescheept en een kwart uurtje later reeds vertrok de Ms Karoline voor een vaartijd van toch ruim 1:50 uur om aan de plek te geraken waar gisteren de meeste vissen werden gevangen. Dus de verwachtingen waren groot, ook voor onze jongens. Intussen werd er ontbeten; verse broodjes, knap uit de oven, wel nog een beetje te warm.

Enfin, omstreeks 08:45 uur werd het startsignaal gegeven, de eerste manche kon beginnen en de spanning was op alle plekken aan boord waar te nemen.  De verwachtingen werden niet meteen ingelost, zeker niet aan Belgische zijde.
In de eerste manche in sector A, diende Yves Breugelmans zich te verdedigen tegen Peter Voss (D) zijn directe concurrent, tegen Henri Jungers (L) en Ernest Ripson (N) die de eerste dag geen enkele maatse kon landen en zeker op weerwraak belust was. Yves kon geen tred houden, hij bleef op achtervolgen aangewezen, helaas kon geen vissen te pakken krijgen terwijl de concurrenten het beter deden... stress alom.
Dus de eerste manche werd afgesloten met ons team op achterstand en op achtervolgen aangewezen. E
nkel Danny en Werner hadden wat vis gevangen.
De tweede manche dan maar met alle Belgen op volle kracht vooruit want er was geen weg terug.  Yves had zijn drive terug te pakken, maar stond tegenover Voss te ver achter. In zijn sector eindigde hij op de 2° plaats met 14 vissen tegenover Voss 17. Ripson (N) had nog 10 stuks, Jungers (L) 7 en Maly (O) 4 vissen.


In Sector B trof Danny Lens het ook al niet, teveel ondermaatse en daarmee kan je niet naar de top. Hij wist de 3° plaats te bemachtigen met 7 stuks,  achter Michael Krause (D) met 19 stuks en Christian Rott (O) met 11 stuks. Na hem volgde Micucci Batti (L) met 5 stuks op een 4° plaats en om af te sluiten Sjaak Verburg (N) met 4 stuks.

In Sector C eindigde Ronny Cleymans met 8 maatse vissen op een 4° plaats. 1° werd daar de Luxemburger Fred Wagner met 14 stuks, de 2° plaats werd opgevuld door de Oostenrijker Manfred Kaller met 9 stuks maar met iets grotere vissen, de 3° paats  werd benomen door Piet Buyk uit Nederland met 10 stuks en afsluiter Thomas Fisher uit Duitsland 5° plaats met 7 vissen.

In Sector D wist Frans Wijns, in het bezit van 11 vissen, zich zeer goed te verdedigen tegenover zware kalibers en eindigde op de 4° plaats. Verder in deze sector ging de winst naar Siegmund Michael met 19 stuks, op de 2° plaats Micucci Graziano (nieuwkomer) van Luxemburg met 12 vissen. Daarna kwam Walter Rott (O) met eveneens 11 stuks maar wederom een beetje grotere vissen, en als laatste op de 5° plaats de Nederlander Leen Van Marion met 8 stuks.
Frans Wijns die de eerste dag de grootste vis had (een pollak van 56 cm) raakte die trofee kwijt aan een visser in sector E.

In Sector E werden de meeste vis verzameld, Wilko Stengel (de welbekende zoon van de vroegere eigenaar Heiko van de Ms Karoline) wist de meesten te landen en pakte in deze sector met 18 stuks dan ook de 1° plaats. Werner Van Den Bogaert verdedigde zich met met klem om deze jongere knaap bij te houden, hij verschalkte ook mooie en grote vissen. Ik dacht dat zijn grootste ook een Dorsh (gul) was van wel 56 cm maar  moest daar tegenover passen voor de kabeljauw van 74 cm van sectorwinnaar Wilko. Hij nam met 16 vissen toch de 2° plaats in zijn bezit; eenzelfde aantal als Micucci Giovanni uit Luxemburg maar Werner won het pleit met precies 20 cm meer lengte aan vis. Op de 4° plaats eindigde Helmut Studeny van Oostenrijk (bij sommigen beter bekend als ET) met 7 vissen en op de 5° plaats gevolgd door Frank Van Schilt (N).

In het algemeen bracht op deze dag de tweede manche de meeste vis op.

Het moet gezegd, het EZV-team heeft België met glans op de tweede plaats in deze interland gezet, zij hebben hard gewerkt en waren overtuigd zich op zijn minst op het podium te hijsen... zij hebben nog beter gedaan. Een dikke proficiat is hier zeker op zijn plaats.
Groetjes,
Ronny

Meten van polllak. Een dozijn werden er gevangen tijdens de 2-daagse
Germaanse verbroedering; Werner met de jeugdigde Duitser Wilko Stengel

Nations Cup 2015 Belgium
De Nations Cup 2015 zit er op. Zeer voldaan en alleen vrolijke gezichten zo te zien.

Individuele uitslagen

Pl. Naam
Natie
D.1
Nt.v
Pten
D.2
Nt.v
Pten
Tot
G
KRAUSE Michael -D
Duitsland
1
11
562
3
19
960
4
Z
SIEGMUND Michael -D
Duitsland
3
7
401
1
19
1003
4
B
STENGEL Wilko -D
Duitsland
5
8
256
2
18
970
7
4
VOSS Peter -D
Duitsland
4
7
364
4
17
917
8
5
BREUGELMANS Yves
2
9
496
7
14
750
9
6
MICUCCI Giovanni -L
Luxemburg
6
9
466
11
16
874
17
7
VD BOGAERT Werner
12
3
164
6
16
894
18
8
ROTT Christian -O
vlag Oostenrijk
13
3
156
9
11
561
22
9
LENS Danny
8
5
267
15
7
392
23
10
ROTT Walter -O
vlag Oostenrijk
11
6
312
12
11
609
23
11
WAGNER Fred -L
Luxemburg
19
2
110
5
14
717
24
12
MICCUCCI Graziano -L
Luxemburg
18
3
155
8
12
617
26
13
STUDENY Helmut -O
vlag Oostenrijk
9
4
205
18
7
368
27
14
KALLER Manfred -O
vlag Oostenrijk
17
3
160
10
9
518
27
15
FISHER Thomas -D
Duitsland
7
9
464
21
7
358
28
16
CLEYMANS Ronny
15
2
102
17
8
404
32
17
VAN SCHILT Frank -N
Nederland
10
3
165
23
5
268
33
18
BUIJK Piet -N
Nederland
21
4
215
14
10
510
35
19
JUNGERS Henri -L
Luxemburg
16
5
250
19
7
351
35
20
RIPSON Ernest -N
Nederland
26
0
0
13
10
528
39
21
MALY Alois -O
vlag Oostenrijk
14
2
114
25
4
189
39
22
WIJNS Frans
24
1
67
16
11
581
40
23
MICUCCI Batti -L
Luxemburg
20
2
102
20
5
28944
40
24
VAN MARION Leen -N
Nederland
22
2
107
22
6
47310
44
25
VERBURG Sjaak -N
Nederland
23
2
105
24
4
212
47

 

Eindrangschikking Landen

Plaats
Natie
1e dag
2e dag
Totalen
Goud
DUITSLAND
Duitsland
1
(1+3+4+5=13)
1
(1+2+3+4=10)
2
Zilver
BELGIE
2
(2+8+12+15=37)
3
(6+7+15+16=44)
5
Brons
LUXEMBURG
Luxemburg
4
(6+16+18+19=59)
2
(5+8+11+19=43)
6
4
OOSTENRIJK
vlag Oostenrijk
3
(9+11+13+14=47)
4
(9+10+12+18=49)
7
5
NEDERLAND
Nederland
5
(10+21+22+23=76)
5
(13+14+22+13=72)
10

 

Nabeschouwingen

Maandag 22.06.2015: Bericht van Ronny Cleymans met nabeschouwingen over deze Nations Cup 2015 :

 

Ronny Cleyman NABESCHOUWINGEN

In feite heeft Ronny De Ranter al veel verteld...
Bij aankomst te Fehmarn, werden we opgewacht door Frank Richters.  De verdeling van de appartementjes, toewijzen van de parkeerruimtes en de praktische informatie ivm zaken als waar we konden ontbijten, avondmaal nemen, inkopen doen, enz. verliep moeilijk en stroef.
Evenals de vraag omtrent hoe we moesten vissen en met welke materialen (onderlijnen), werd steeds ontweken.  Dat was een tegenvaller...  We moesten het allemaal zelf wat uitzoeken.  En dat kost tijd, tijd die we liever aan andere dingen konden besteden.  Wellicht heeft die geheimdoenerij ons een extra motivatie gegeven om ons extra op te laden.  En we hadden natuurlijk ook onze Kapitein die zich met al deze randzaken heeft bezig gehouden.  Waarvoor dank van de ganse ploeg ! 
Locatie en verblijf waren ronduit prachtig !  Ere wie ere toekomt !  Fehmarn is een mooi eiland, volledig gericht op het welstellen en ontvangen van toeristen.  Mooi, echt waar... Lekker ontbijt in een restaurantje, voldoende eetgelegenheden, marktjes, winkeltjes, pubs (die we niet bezochten), prachtig uitgedoste stranden, wandelpaden en noem maar op...
Het ontbijt aan boord, dat was maar een muizenmaaltje...  Een kop koffie met een sandwich (of 2).  Het middageten, da was ondermaats.  Toen we het probeerden te voeren aan de meeuwen, gooiden die het gewoon terug...  da zegt wel voldoende. Maar als gedegen vissers en Belgen zijnde, hadden we ruimschoots voldoende proviand mee vanuit België.  Dus honger lijden was er niet bij... 
De visserij dan maar...  Het was een leuke, goed georganiseerde wedstrijd.  Weliswaar op dag 1 met zéér weinig vis en op beide dagen met veel ondermaatse gulletjes.Het feit dat we dag 1 met ruim 6 Bft (pieken 7 Bft) hebben gevist pleit in hun voordeel.  We konden wellicht niet de beste stekken aandoen.  Al waren we dagelijks wel 2 uur uit de kust gevaren om te vissen. Hun tijdsindicaties over de hengelperiode, werd ook wel meerdere malen in de wind geslagen...  De 2 periodes waren niet altijd even gelijk, en vaak werd na de middag de periode ingekort, nadat ze een tussenstand hadden opgemaakt.Maar geen gezeik hierover...  We hebben gevist en een mooi resultaat behaald !  Ik ben dus terecht fier op mijn teamgenoten !!! 
Wat de loting aan boord betrof, had ik de mening dat je beter in het midden van de boot kon staan, dan helemaal voorop of achteraan.  Hier werd beduidend minder vis gevangen. Zelf zat ik 4 keer op 4, achteraan de boot.  Dag 1 waren er slechts 12 vissen gevangen in onze sector (5 vissers).  De onfortuinlijke Ernest Ripson (NL) wist die dag geen enkele maatse vis te vangen.  En hij heeft heus wel zijn best gedaan hoor! En die man is toch een gevestigde waarde binnen onze hengelwereld, nietwaar ? Dus de deelnemers die achteraan geposteerd werden, hadden het moeilijker dan de anderen.  Qua uitslag was dit minder doorslaggevend; aangezien elk land 1 vertegenwoordiger had in elke sector.
Bij de Belgen was vooral Yves in zijn sas.  Hij toverde de vissen letterlijk aan zijn haak.  Zijn verfijnde kennis van het streetfishen heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Danny, de enige die er al eens gevist had, heeft naar waarde gevist en was eveneens bepalend voor de uitslag.  Werner, altijd en overal gedreven, heeft vooral een supersterke 2de dag gevist.  Met een beetje meeval had hij zijn boot kunnen winnen.  Qua aantal vissen was hij onklopbaar, alleen ving hij meer ondermaatse dan zijn Duitse concurrent, die bij het eindsignaal 2 vissen meer aan de weeg bracht.Frans en ikzelf hebben moeilijker onze weg kunnen vinden, maar we waren toch complementair genoeg om ons team mee naar Zilver te leiden.Ons motto luidt immers nog steeds als volgt ...   “Je wint met vijf of je verliest met vijf !”...
Ter afsluit wil ik graag meegeven dat het een super ervaring was met een super resultaat ! Duitsland op 1, gevolgd door België, Luxemburg op 3 (spijt dat de halve ploeg reeds was verdwenen bij de prijsuitreiking en het sluitingsbanket).  Oostenrijk greep net naast het podium en Nederland sloot de rangen. Geheel onverwacht, want ook zij hadden een degelijke ploeg samengesteld.  Kop op mannen !  Het kan alleen maar beteren...
Geheel fier op wat we hebben verwezenlijkt en zonder leedvermaak, kan ik terecht afsluiten met de woorden... Belgium, we did it !!!  We leverden een prachtprestatie ! 
Groetjes,
Ronny

 

Nations Cup 2015, België 2e
Nations Cup 2015, prijsuitdeling op 20.06.2015 België. Vlnr, boven: Ronny Cleymans, Yves Breugelmans, Werner Van den Bogaert, Ronny De Ranter en vice-president DMV Hubert Waltdheim. Gehurkt Danny Lens en Frans Wijns

Echt top van onze mannen, zij hebben de verwachtingen ingelost.

Sie haben es geschafft !


En daarmee zijn we weeral aan het einde gekomen van ons verhaal. Met dank aan Ronny en Ronny voor hun medewerking aan dit verslag. Speciale dank aan Ronny De Ranter voor de mooie foto's. Wij hopen in ieder geval dat jullie er iets aan gehad hebben. Als er nog informatie en/of (bruikbare) foto's op de redactie van onze BCSA-BA NIEUWSKRANT moesten binnenvallen, publiceren we die zo vlug als mogelijk uiteraard.... Dus binnen enkele dagen best deze pagina nog eens bekijken.

Nations Cup 2015, briefing op de MS KarolineOp 20/07 ontvingen we van Frank Richters, organisator, bovenstaande foto over de briefing aan boord van MS Karoline in de haven van Burgstaaken - Fehmarn.

  Zon  
In Sport and Friendship
Paul Phlips

 

top


Verslagen over de Nations Cups 2011, 2012, 2013 en 2014 zijn terug
te vinden in het Archief onderaan de pagina van de BCSA-BA NIEUWKRANT