newsflash

Laatste update 01.01.2021
(1e publicatie: 21.05.2011)

S & B Zeehengelclub Seawitch vzw

Contact Seawitch

Contactadres
Jean Geerts, voorzitter
Walemstraat, 175
2860 Sint Katelijne Waver (bij Mechelen)
tel: 15-20 26 10
GSM: 0473 46 19 14

Bankrekening Seaw.
IBAN code:
BE43 3200 2456 3201
BIC: BBRUBEBB

Ondernemingsnr.
424 790 417

ZESDAAGS KMI
WEERBERICHT KUST :

   

naar introductie

BCSA-BA 2019ttel 2019

Aansluitend op de pauze van de ALV 2019, de Algemene Leden Vergadering van het VVBZ vzw die op zaterdag 9 februari 2019 in taverne De Graanmaat te Sint Niklaas doorging, werden de nieuwe recordhouders van zeevissen door de BCSA-BA, de Belgian Confederation of Sea Anglers - Boat Angling, bedacht met een passende oorkonde of diploma en met het officiële recordboek. Ook de speciale trofee "Record van het jaar" kreeg zijn bestemming. Eveneens werden de BCSA-BA senioren en veteranen kampioenen van België 2018 gehuldigd.

Paul Phlips, nationale fish-record-watcher en secretaris-generaal van de BCSA-BA vzw, was voor deze gelegenheid nogmaals presentator van dienst en dit al sinds 1985, dus welgeteld voor de 34e keer.


LAUREATEN

Kampioenen van België 2018

Ronny Cleymans kvB 2018Ronny Cleymans uit Leest en voorzitter van de Egleghemse Zeevissers) werd door BCSA-BA voorzitter Ronny De Ranter als senioren kampioen van België 2018 met een passend diploma gehuldigd.

 

 

 

 

 

 

 

Marc Van HeckeMarc Van Hecke
uit Zwijndrecht-Burcht en lid van Robby Fish Zeehengelclub, werd door BCSA-BA sportbestuurder Theo Verkennis als veteranen kampioen van België 2018 eveneens met een passend diploma gehuldigd.

 

 


Nationale BCSA-BA Zeehengelrecords 2019
vangsten in 2018

Zoals elk jaar bekroonde we een vangst tot record van het jaar. We kozen dit jaar voor de Vleet van 87,720 kg en 218 cm lang die Ronny Cleymans uit Leest-Mechelen en lid van de Egleghemse Zeevissers vanop de Blue Fin in Oban-Schotland op 15 oktober wist boven te halen.

Ronny Cleymans, recrodhouder van VleetUit handen van Paul Phlips - BCSA-BA Fishrecorder (rechts) - ontving Ronny Cleymans buiten zijn diploma en het officiële recordboek, ook de speciale trofee "record van het jaar" hieraan verbonden. (meer gedetailleerde afbeelding hieronder). Rechts in beeld Peter Deheyder, bestuurslid van BCSA-BA.

record vh jaar

 

De andere record-laureaten

Jos Breugelmans Joel Luts

Jos Breugelmans uit Zemst en lid van de Egleghemse zeevissers ving in Cloghane- Ierland een Zwartpuntenmakreel, ondertussen beter gekend onder zijn Engelse benaming Blue Runner. Gewicht: 1,250 kg en 51,5 cm lang.
Een historische vangst, want nooit eerder werd dergelijke vis in Ierland gevangen.
Het is ook het eerste diploma dat we uitreiken als een specifieke vangst in een Noord-Europese zee.

Joël Luyts uit Oud Turnhout en lid van Robby Fish Zeehengelclub ving in Suddureyri-IJsland een haring van maar liefst 452 gram en 37 cm lang.


 

Piet Benoey Gino Van Hoorde

Piet Benoey uit Ekeren en vanaf dit jaar lid van Sodipa ving in Sal Cabo-Verde een Blauwspottrekkervis van 570 gram (31 cm) en een Marmerzeebrasem van
195 gram (23 cm)

Gino Van Hoorde uit Ertvelde en lid van de Gentse Zeeduivels ving in Terneuzen (Holland) een Zwartbekgrondel van 36 gram (14,5 cm)

 

Rob Van den Wyngaert Danny Maes

Rob Van den Wyngaert uit Kapellen en
lid van Kapelse Zeehengelclub De Zagers ving in Dishoek (Holland) een groene zeedonderpad van 22 gram (10,5 cm)

 Guy De Raeymaecker uit Puurs en lid van de Natuurvrienden Zeevissers ving in Malindi-Kenya een Blauwstipsnapper, lokaal beter gekend onder zijn Engelse benaming van Blubberlipsnapper. Gewicht: 4,7 kg en 52 cm lang. Guy is momenteel vissende in Kenya. Zijn oorkonde werd opgehaald door Danny Maes, onze bootmanager voor Oostende (hier op de foto), die alles ten gepaste tijde zal doorgeven.
 

Peeke Bus uitsnede
Met dank aan Peter Vanderschaeghe (of Peeke Bus, links) voor zijn prachtige foto's op de ALV genomen en aan Peter Deheyder voor zijn assistentie gedurende de prijsuitdeling. Ook bedankt Jean Geerts en Anne-Marie Kumps voor de productie van de recordboeken.

 


Voor meer over deze recordvangsten in 2018, ga naar... Ook  in het eerstvolgend nummer van Zeehengelsport (einde maart 2019) vinden jullie het jaarverslag.

 

top